quote: Napisane oryginalnie przez Mil0sh
Po pierwsze, widze ze masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu. Powiedz mi , gdzie ja napisalem ze Irak chce sie rozbroic? Napisalem tylko ze wspolpracuje w tej kwestii z inspektorami, co sami inspektorzy podkreslali. Po drugie, puki co nie ma dowodow (oprocz tych rakiet) na to ze Irak ma niedozwolone uzbrojenie. Oczywiscie dowodow USA nawet nie mozna brac pod uwage, dla mnie bardziej rzetelne sa wyniki badan ONZ. Zreszta moza Saddam cos tam ukrywa, ale bez jaj, napewno nie ma takiego arsenalu zeby stanowic realne zagrozenie dla swiata. Saddam przeciez nie jest debilem, nie bedzie swoim panstewkiem probowal zapanowac nad swiatem. Poza tym jak ktos juz wczesnie zauwazyl,. Saddama moznaby obalic w inny sposob niz 250 tys. armia.
Radze Ci nie lykac wszystkiego co gdzies uslyszysz, a swoje nierealne wizje III wojny swiatowej zostaw w swojej glowie.. Zrozum w koncu ze gdyby Irak nie mial ropy, to by w ogole nie bylo calej sprawy, no ale jak jest o co walczyc, to zawsze znajdzie sie powod. Jeszcze raz powtarzam, np Korea pn stanowi o wiele wieksze zagrozenie, ale nikt nawet nie msyli o zbrojnej interwencji bo po co? Na co komu milion ton ryżu?
Wiesz dla mnei "irak wspołpracuje z inspektorami" to znaczy tosamo co rozbraja się poneiważ chyba o to chodzi inspektorom...
hmm wiesz według mnie Hussajn jest debilem ale mneijsza z tym, chciałbym zauważyć, że Hitler obioł władze w państwie które niedawno przegrało wojne więc również niebyło super silne a jedna troche zawojował no nie? A teraz jak jest broń masowej zagłady to jest dużo łatwiej!! Niemówie, że Irak teraz jest przygotowany do wojny i odpowiedni silny, ponieważ gdyby tak było to Saddam nie grał by na zwłoke tylko odrazu rozpoczoł wojne jak na dyktatora przystało, i wasnie dlatego jest odpowiedni moment, zeby odsunać go od wladzy. Jeżeli odsuniemy go od wladzy teraz kiedy neijest odpowiednio przygotowany to konflikt bedzie na mala skale, a jak bedziemy czekac na jego ruch to bedzie duzo gorzej...
Niejest zecza dziwna, że Usa niechce wojny na dwoch frontach, przypuszczam ze jak skonczy sie sprawa z Irakiem to zajma sie korea. Nietwierdze, że ropa niema tu znaczenia ropa nawtowa to jest element strategicznie bardzo wazny i dzieki temu mozna miec fundusze na zbrojenie sie...
Na koniec chciałbym powiedzieć, że dzieki takim ludzią lekkomyślącym i lekceważącym niektóre rzeczy jak ty Mil0sh była druga wojna światowa. Jezeli ludzie podobnie myślący jak ty będą decydowali o waznych żeczach dla świata to będzie i III wojna...