Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > DOOM III > Doom3 vs Unreal2
Czekasz z wieksza niecierpliwoscia na Doom3 czy Unreal2?
You do not have permission to vote on this poll.
Jednego i drugiego nie moge sie doczekac... 21 19.09%
Doom3 61 55.45%
Unreal2 22 20.00%
Na nic! Wole inne tytuly... 6 5.45%
W sumie: 110 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (5): « First ... « 2 3 [4] 5 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Ja zakladam ze D3 bedzie najszybciej w sierpniu...

Kase na kompa juz zbieram - chyba zdaze sie wyrobic.

Jak zas bedzie w marcu - to w zyciu

z tego co mi sie zdaje to ID ma zwyczaj wypuszczac tytuly albo w lipcu (na wakacje) albo na gwiazdke, wiec kase dasz raczej rade uzbierac
zaglosowalem na D3 bo to w koncu gra od ID, ktoremu zadne Epic nie dorowna

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 02-12-2002 14:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[e!]MWK
l ll l l lll ll l lll ll

quote:
Napisane oryginalnie przez Atari
beeeee
nie zeby mi przeszkadzalo ze lubisz taq gre ale co ty mozesz wiedziec o grze ktora wyjdzie za 1/2roku po krotkim filmiku i paru skreenach jestes pewien ze kolejny doom bedzie wielki
o doomie przeczytalem kilka recenzji i wiekszosc z nich mowila tylko o wspanialej grafice czesc o realnej fizyce wiem ze takigo tytulu nieda sie z chrzanic ale imo to bedzie solidna produkcja z grafika ktora(nie oszukujmy sie ) bedzie glowna sila tego dooma nie mam zamiaru wydawac 3 tysiecy tylko dlatego ze noowy doom ma 16 potokow swiatla 150 pikseli radjacyjnobiocentrycznozmechanizowane i pare dupereli ktorymi bede mogl nacieszyc oko
WIEEELIKIMfanom dooma pozostaje zyczyc by chodz troche starego klimatu zostalo przeniesione do tej komercyjnochalowatejprodukcji2003rprobujacejwyciagnacznaskase

Dzien dobry.
Synku.widzialem nie tylko wszelakie filmiki i niefilmiki na temat dooma ale takze mialem okazje zobaczyc go "na zywo" a nawet w niego zagrac,i nie obchodzi mnie czyjes zdanie na ten temat a zwlaszcza Pana co traktujesz ta gre i owy klimat z niczym a takze kochana maszynke Atari,tylko dlatego ze posilkujac sie paroma technicznymi faktami probujesz udowodnic ze gra jest do kitu...ja tam gram w dooma (niewazne ktore czesci) od lat i jestem jego zagorzalym fanem i NIC mnie od niego nie odwroci....
mimo to pozdrawiam Cie i zycze spokojnych dni :>
JOU!

Old Post 03-12-2002 19:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [e!]MWK Znajdź więcej post'ów przez  [e!]MWK Dodaj [e!]MWK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [e!]MWK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Atari
beeeee
nie zeby mi przeszkadzalo ze lubisz taq gre ale co ty mozesz wiedziec o grze ktora wyjdzie za 1/2roku po krotkim filmiku i paru skreenach jestes pewien ze kolejny doom bedzie wielki
o doomie przeczytalem kilka recenzji i wiekszosc z nich mowila tylko o wspanialej grafice czesc o realnej fizyce wiem ze takigo tytulu nieda sie z chrzanic ale imo to bedzie solidna produkcja z grafika ktora(nie oszukujmy sie ) bedzie glowna sila tego dooma nie mam zamiaru wydawac 3 tysiecy tylko dlatego ze noowy doom ma 16 potokow swiatla 150 pikseli radjacyjnobiocentrycznozmechanizowane i pare dupereli ktorymi bede mogl nacieszyc oko
WIEEELIKIMfanom dooma pozostaje zyczyc by chodz troche starego klimatu zostalo przeniesione do tej komercyjnochalowatejprodukcji2003rprobujacejwyciagnacznaskase

jeszcze sie zdziwisz ile klimatu pozostanie w tej grze, oj zobaczysz

Old Post 04-12-2002 15:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Krypton
jeszcze sie zdziwisz ile klimatu pozostanie w tej grze, oj zobaczysz

oby oby
dlaczego mam sie zdziwic , czy ja powiedzialem ze w tej grze nie bedzie starego klimatu?
chociaz starego to napewno nigdy nie bedzie moze byc lepszy klimat ale napewno nie starszy juz chyba nigdy nie zagram z bratem na jednej klawiaturze i nie bede sie bal tak jak wtedy(maly bylem)
MWK=> grales ja slyszalem(pewne znowu zle:/) ze na tej wczesnej alfie nie dalo sie grac no chyba ze masz kosmiczny sprzet:>>
nie traktuje tej gry "z niczym" po prostu wydaje (mi) sie smieszne ze kupujecie juz nowe komputery(kilka tysiecy) tylko dla tej gry no ale jak sie ma pieniadze(albo manie Doom'a) to mozna sobie pozwolic
nie przyszlem tutaj zeby wam mowic jaki dum3 jest slaby i wogole bo nie jest
BTW:
czytajcie dokladnie moje posty (albo ja niewiem co pisze:> )

Old Post 04-12-2002 17:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Atari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Atari Znajdź więcej post'ów przez  Atari Dodaj Atari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Atari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

Nie wiesz co piszesz . Ja nie napisałem że kupuje nowego kompa, tylko że zbieram na nowego kompa na doom'a 3. Doom3 ma bardzo mało z klimatu poprzednich części, jest jeszcze zajebiściwesiejszy . Skąd to wiem? Powiedzmy że miałem projekcje astralną jak się paczyłem na screeny :>.

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Old Post 04-12-2002 17:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DeStRuCt0r
Guest

A i tak CS jest najlepszy w MP

Old Post 04-12-2002 18:04
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

quote:
Napisane oryginalnie przez DeStRuCt0r
A i tak CS jest najlepszy w MP

Poziom twojej inteligencji jest odwrotny do liczby ludzi którzy będą się śmiali z tego posta po przeczytaniu go.

Old Post 04-12-2002 18:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DeStRuCt0r
Guest

Smiac to sie mozna z Twojego posta, w ktorym probujesz pokazac jaki to niby madry jestes...
A fakt jest taki, ze wszyscy chca pobic CS w Multiplayu, ale nie wychodzi im... I nawet cudowna grafika z kosmicznymi wymaganiami nie pomoze...
I naucz sie jednej zasady: nie najezdzaj na kogos jesli nie masz powodu! Czy ja moim postem w jakis sposob Cie obrazilem? Wyrazilem swoja opinie,a ty od razu zaczynasz cos p.i.e.p.r.z.y.c o mojej inteligencji... Nie znasz mnie wiec sie o.d.w.a.l

Old Post 04-12-2002 18:17
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

quote:
Smiac to sie mozna z Twojego posta, w ktorym probujesz pokazac jaki to niby madry jestes...
A fakt jest taki, ze wszyscy chca pobic CS w Multiplayu, ale nie wychodzi im... I nawet cudowna grafika z kosmicznymi wymaganiami nie pomoze...
I naucz sie jednej zasady: nie najezdzaj na kogos jesli nie masz powodu! Czy ja moim postem w jakis sposob Cie obrazilem? Wyrazilem swoja opinie,a ty od razu zaczynasz cos p.i.e.p.r.z.y.c o mojej inteligencji... Nie znasz mnie wiec sie o.d.w.a.l

so pathetic

Old Post 04-12-2002 18:22
DeStRuCt0r
Guest

Znowu chciales inteligencja blysnac?? ROTFL

Old Post 04-12-2002 18:32
MAr-n
PROwokator

oj DeStRuCt0r dlaczego uwazasz ze Cs jest naj naj lepsza gra na multi , myslisz ze twoje zdanie sie tylko liczy i tych z ktorymi grasz A ja ci powiem ze probowalem pograc w Cs'a nie spodobal mi sie wiesz a i jeszcze jedno kiedys gralem w RTCW tam tez jest teamplay podobne to jest do CS i powiem ci (nie przestrasz sie)ze lepsze nie ma tylko podloz rozbroj i strzelaj akcje sa bardziej zlozone. Wiec wiedz ze CS nie jest najlepszy (dla mnie i dla innych tez) a i jeszcze q3 jest lepszy tak na marginesie
Kazdy ma swoje zdanie tego nie zmienisz jak by bylo inaczej to ten board mial bym tylko forum dla Cs'a a tak chyba nie jest

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 04-12-2002 18:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

quote:
Znowu chciales inteligencja blysnac?? ROTFL

Ja nie musze błyszczeć, wystarczy że inni są ciemni .

Old Post 04-12-2002 18:45
DeStRuCt0r
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez MArtin
oj DeStRuCt0r dlaczego uwazasz ze Cs jest naj naj lepsza gra na multi , myslisz ze twoje zdanie sie tylko liczy i tych z ktorymi grasz A ja ci powiem ze probowalem pograc w Cs'a nie spodobal mi sie wiesz a i jeszcze jedno kiedys gralem w RTCW tam tez jest teamplay podobne to jest do CS i powiem ci (nie przestrasz sie)ze lepsze nie ma tylko podloz rozbroj i strzelaj akcje sa bardziej zlozone. Wiec wiedz ze CS nie jest najlepszy (dla mnie i dla innych tez) a i jeszcze q3 jest lepszy tak na marginesie
Kazdy ma swoje zdanie tego nie zmienisz jak by bylo inaczej to ten board mial bym tylko forum dla Cs'a a tak chyba nie jest

To jest Twoje zdanie i ja je szanuje...
A nie tak jak NeaQuan zaczynam Cie obrazac...
Kazdy gra w to co lubi...
Dla mnie CS r0x, dla Ciebie RTCW & Q3 i jest git
Wazne, ze mamy podobne zainteresowania i mozemy wymieniac poglady na forum A po co sie od razu wyzywac wzajemnie?? NeaQuan : jestes ciemny, tylko probujesz to ukryc swoimi wypowiedziami... Ktore IMHO sa sztuczne...

Old Post 04-12-2002 18:51
nea*1337
Ciota komputerowa

zdefiniuj sztuczne.

"A i tak CS jest najlepszy w MP" - wypowiedzi tego typu są równoznaczne z "to w co ja gram jest najlepsze, wy się nie znacie, wy się nie liczycie, wy nie macie racji". Tak więc pozwoliłem sobie delikatnie skomentować takie zachowanie.

BTW. mój nauczyciel plastyki (mądry człowiek) zwykł mawiać: "śmiech jest maskowaniem głupoty".

Old Post 04-12-2002 18:57
DeStRuCt0r
Guest

Po tekscie "A i tak CS jest najlepszy w MP" dodalem taka ---> <--- mordke, ktora uzytkownikowi forum powinna zasugerowac, ze to jest powiedziane w stylu "NO OFFENCE" ( ze sie tak wyraze...)
Ale widze, ze inteligentni ludzie nie moga zrozumiec mniej inteligentnycvh, wiec sie nie dogadamy chyba...

Old Post 04-12-2002 21:18
[e!]MWK
l ll l l lll ll l lll ll

PANOWIE Panowie Panowie...... nie kloccie sie,bo to nie na tym polega zeby sie nawzajem wyscigowac w inteligncji czy kto jest lepszy w to a kot w tamto...kazdy ma swoj gust i jest git.Pokoj :>
Jezeli na takim forum nie bedzie zgody to co tu mowic o "zgodzie i pokoju na caaalym swiecie" thhehhe no dobra poplynolem,przepraszam...

Aha Szanowny Panie a.k.a. ATARI:
Wcale nie potrzeba az tak zabojczej maszyny aby sobie popatrzec na grafike i obczaic otaczajace srodowisko i fizyke gry doom3 (przypominam alfa) wystarczy AMD rzedu 1.2 i jakis GF2 Ti lub 3 Ti i sie ma te 18 klatek...no podczas dymow jest 6 no ale nic to ,do poogladania i przetestowania i zrobienia sobie smaczku i rozpoczecia zbierania buly na nowego kompoa to wystarczy...a i zbierac nie trzeba za wiele...plyta procek i grafika (zanim doom3 w ukaze sie w pelni okazalosci) gora jakies poltora,dwa grube BASY :>
Pozdrawiam Wszystkich
JOU!

Old Post 05-12-2002 08:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [e!]MWK Znajdź więcej post'ów przez  [e!]MWK Dodaj [e!]MWK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [e!]MWK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [e!]MWK
Wcale nie potrzeba az tak zabojczej maszyny aby sobie popatrzec na grafike i obczaic otaczajace srodowisko i fizyke gry doom3 (przypominam alfa) wystarczy AMD rzedu 1.2 i jakis GF2 Ti lub 3 Ti i sie ma te 18 klatek...no podczas dymow jest 6 no ale nic to ,do poogladania i przetestowania i zrobienia sobie smaczku i rozpoczecia zbierania buly na nowego kompoa to wystarczy
ja nie chce miec 6 fps podczas jakis akcji, minimum 30
bardziej mi zalezy zeby plynnie grac na srednio-nizszych detalach niz ogladac bajeczna grafike

Old Post 05-12-2002 09:58
nea*1337
Ciota komputerowa

Ja nie mówie o gustach. Nad gustami się nie dyskutuje. Ale muli mnie jak ktoś wywyższa CS'a (brakowało mi w tej wypowiedzi czegoś w stylu "według mnie").

A co do doom'a, to ja właśnie poto zbieram na sprzęt, ażeby odpalić tą gre w pełnej okazałości, granie w doom'a bez bump-mappingu i tych wszystkich pierduł to świętokractwo .

Old Post 05-12-2002 13:40
[e!]MWK
l ll l l lll ll l lll ll

Dzien dobry.
Zgadzam sie w 100% z Panem NeaQuan'em,po to wlasnie nalezy gibac hajsik :>
Pozdrawiam
JOU!

Old Post 05-12-2002 18:28
[e!]MWK
l ll l l lll ll l lll ll

dzien dobry.
Podczas ostatniego co-opa jaki rozegral sie u nas na lanie (jest to tylko kilka osob wtajemniczonych i czujacych klimat fpp a reszta to ...... no) myslalem ze umre ze smiechu....to co zobaczylem przeszlo moje najsmielsze oczeekiwania wzgledem starego dobrego i jakze wysluzonego juz dooma 2 . badajcie tego JotPeGa...pytanie tylko czy aby graficy z ID to specjalnie tam narsowali thhahah....jak gram juz pare ladnych latek w dooma to takiego zlewu jeszce nigy nie widzialem,a akcje czasem bywaly rozne :>
Pozdrawiam
JOU!

Old Post 11-12-2002 22:35
=Shogunat=
Training (Enforcer)

Thumbs up DOOM 3 IS NEW MASTER!!!

Unreal 2 moim skromnymzdaniem niema szans w walce z Doom'em o pretendenta w fpp'ekach chociaz myle,ze moze pojawic sie ktos trzeci.Jednak do puki nie widzialem Full wersje doom'a trzeciego nie bede tego pewien

Old Post 17-02-2003 17:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil =Shogunat= Kliknij tutaj by wysłać e-maila do =Shogunat= Znajdź więcej post'ów przez  =Shogunat= Dodaj =Shogunat= do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać =Shogunat= prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
=Shogunat=
Training (Enforcer)

Talking

DOOM 3 RULEZ!!!!!!

Old Post 18-02-2003 21:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil =Shogunat= Kliknij tutaj by wysłać e-maila do =Shogunat= Znajdź więcej post'ów przez  =Shogunat= Dodaj =Shogunat= do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać =Shogunat= prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[e!]MWK
l ll l l lll ll l lll ll

Thumbs up RACZEJ

quote:
Napisane oryginalnie przez =Shogunat=
DOOM 3 RULEZ!!!!!!

...i mysle ze nie ma tu nad czym debatowac....a wogóle to chodzmy sie napic i juz
JOU!

Old Post 19-02-2003 12:37
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

Taaki ciekawy topik, a ja go dopiero teraz dostrzegam ;/

Oczywiscie, ze D3 bedzie lepsze

A dlaczego - lepsza grafika, lay, szkoda tylko, ze wymagania moga byc jak dla mnie za wysokie :o

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 31-03-2003 00:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Bez 7 tysiecy w 3dmarku `03 nawet sprawnie chodzacej konsoli nie zobaczysz.

A U2 to wtopa i nic wiecej.

Old Post 31-03-2003 10:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

A 7k w 3DMarku, to chyba tylko desperaci beda mieli ;D

Old Post 31-03-2003 15:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

7k w 3dmarku '03? To takie kompy już powstały?

9,5k w 3dmarku '01 i alpha chodzi już porządnie .

Old Post 31-03-2003 16:45
d4
* d r u n k *

Hehehehehe.
Dla DooM`a cza będzie pałerskiego kompa mieć :/

Dobrze i wygodnie to się chyba dopiero za 2 lata pogra, kiedy sprzęt na którym będzie śmigać potanieje do rozsądnego pułapu.

Old Post 31-03-2003 17:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

quote:
Napisane oryginalnie przez NeaQuan
7k w 3dmarku '03? To takie kompy już powstały?
[...]

no ja na futuremarku widzialem wyniki po 6,8k

Old Post 01-04-2003 00:19
d4
* d r u n k *

I oni właśnie mogą grać w DooM3 na średnich detalach.

Old Post 01-04-2003 00:54
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:03.    Strony (5): « First ... « 2 3 [4] 5 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions