Re: Re: Re: Re: gotka
quote: Napisane oryginalnie przez Lover-Of-Sin
Nie wiem czy załatwi, ale na pewno wyjaśni. Grunt być szczerym.
Jesli juz sie musisz bronic [bo zupelnie nie rozumiem tego zjawiska ze musisz to wszystko sprostowac - normalny czlowiek mialby to w dupie - lacznie z nadawca maila] - to daruj sobie szczerosc, predzej na miejscu byloby cos z sensem. A najlepiej jak juz pisalem, w ogole ignorowac. Przydaloby ci sie troche dystansu imho.
quote:
Nie taki miałam cel. Poza tym nie byłeś osobą, do której kierowałam swój wpis. A i jeśli o szacunku mowa, to jakże mocno trzeba się w dzisiejszych czasach napracować, żeby go zyskać. Już nie wystarcza to, że jest się dobrym - w bardzo ogólnym pojęciu. I ja postanowiłam inaczej, bo mnie się taka kolej rzeczy nie podoba. U mnie można szacunek conajwyżej stracić.
Moze nie masz doswiadczenia w pisaniu na forach dyskusyjnych, ale to nie jest korespondenca miedzy 2 osobami. Od tego jest email [chociaz tez nie zawsze]. Piszesz do wszystkich i kazdy zainteresowany ci odpowiada.
Co do szacunku: nie sadze zebys go w ten sposob od kogokolwiek szanujacego sie zyskala. Oczywiscie moze od yarka, bo dla niego jak widac liczy sie ilosc a nie jakosc, no ale n to juz nic nie poradze. Obecnie dostrzegamy zjawisko, ze ludzie szanuja tych, ktorzy im imponuja, a zadkoscia jest, ze ktos szanuje wszystkich z zasady [mowie tu o szacunku do osobowosci, a nie np. poszanowaniu czyjegos zycia - to sie kazdemu nalezy]. Ludzie zas postepujacy niemadrze, zdradzajacy smieszne slabosci, etc zazwyczaj nie sa darzone szacunkiem. Jeszcze pojawia sie pytanie, czy na szacunku nam zalezy, ale tu nie bede sie juz dalej rozwodzil