quote: Napisane oryginalnie przez tmat
Co do teorii ze zmiana łacza to jest to teoria o bardzo kruchej podstawie, więc dlatego pozwoliłem sobie ją odrzucić. Dlaczego ? Juz wyjasniam. Jak wiemy aby osiągnąć dobre wyniki w grze trzeba przyzwyczaić sie do swojego łacza. Są gracze którzy osiągają dobre wyniki zarówno uzywając do połaczenia neo,sdi jaki i sieci osiedlowych. Wszystko tutaj jest kwestią przyzwyczajenia i odpowiedniego wyczucia "gdzie strzelać". Zmiana łącz burzy te przyzwyczajenia i przez pewien czas można wręcz mieć problemy ze znalezieniem właściwego "momentu", a co dopiero mówic o niewiarygodnych osiągach. To tyle na temat teorii o łączach.
Jeśli chodzi o łącze, to niestety nie masz racji...
Celem przypomnienia;
Mniejwięcej rok temu zaczołem grać w Delte na łączu Tele2(niech ich szlag trafi ), o przepustowości 128 kBit/s. Po około 3 miesiącach zmieniłem łącze na "słynne" neo+. Zaznaczam, że ratio moje było niskie(mniej więcej na poziomie 1.0, a co ciekawe większość czasu grałem snajperem  ). W następnym okresie około 2 miesiecy, moje ratio podskoczylo do 1.54 i przesunołem się z pozycji około trzysetnej do pierwszej 20-tki! ! ! Reakcja admina Mostu była natychmiastowa Zostałem wziety pod lupe i przy tej okazji paru osobom wykasowano staty z wiadomego powodu , a ja zostałem oczyszczony z zarzutów . Pamietam jednak wyrażane opinie, typu "... to niemożliwe!" A jednak bylo to możliwe. Dodam jeszcze, że podczas w/w obserwacji moje ratio wciąż rosło, aż do wykasowania statów i skończyło się na 1.72 ! ! !
Dlatego uważam, że zmiana łącza na lepsze, może(aczkolwiek nie musi) zmienić diametralnie słabego gracza w "super bohatera".
Pozdrawiam
Yogas
Edytowane przez Yogas dnia 19-04-2004 o godz. 14:26
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|