Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake > Q1?? q2?? q3?? ...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (7): « First ... « 4 5 [6] 7 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Y-A-H-O
Skilled (Knight)

Talking .

ja zaczalem od Q2 i nuwzam go za najlepszego ! Q# TO dno lae ostatnio otrzymalem kompa ktory nietety pozwala mi na gre jedynie w Q1 i odkrylem jego charakterek jest zajebisty
i jak mial ybm oceniac 0-10 to Q1 -7
Q2- 9
Q3 -3
I UT - -2.43

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-12-2001 13:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Y-A-H-O Znajdź więcej post'ów przez  Y-A-H-O Dodaj Y-A-H-O do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Y-A-H-O prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Y-A-H-O
Skilled (Knight)

Wink /

ale i tak od Q2 sie nie odwroce chyba ze Q4 bedzie niesamowite i 24 grudnia dostane porzadnego kompa

Old Post 21-12-2001 13:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Y-A-H-O Znajdź więcej post'ów przez  Y-A-H-O Dodaj Y-A-H-O do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Y-A-H-O prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
samon
Muminek

Quake World jest super!!!!

Old Post 23-12-2001 11:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil samon Kliknij tutaj by wysłać e-maila do samon Znajdź więcej post'ów przez  samon Dodaj samon do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać samon prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Napisane oryginalnie przez samon
Quake World jest super!!!!

uwielbiam takich kolesi i ich nieuargumentowane odpowiedzi

Old Post 23-12-2001 18:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Weirdo

uwielbiam takich kolesi i ich nieuargumentowane odpowiedzi

Pamietajcie - zawsze mozecie ich ocenic...

Old Post 23-12-2001 19:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]LucaS

Pamietajcie - zawsze mozecie ich ocenic...

thx za przypomnienie - ale sie gosc zdziwi

Old Post 23-12-2001 19:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
astral
księciunio [ownz]

Question Który kłejk?

Jeśli chodzi o to który z kwaków jest lepszy to do niedawna miałem dość radykalne zdanie typu: "Q2 RULEZ!!!". Jednak dane mi było na ostatnim Q-party pograć w troche w QW, co skłoniło mnie do przemyśleń i zmiany poglądów. Wcześniej uważałem QW za **********nkę na rakiety. Mało broni i brak raila nie zachęcały mnie do gry w QW. Ale przecież te bronie co są w zupełności wystarczają i w trakcie duela wcale nie miałem mysli typu "qrde szkoda, że nie ma raila, bo bym mu (przeciwnikowi) teraz okazał". Dzięki kilku duelom rozegranych z niezłym graczem bserwowałem również, że QW wymaga zupełnie oddmiennej taktyki niż Q2. Denerwuje mnie stwierdzenie, że Q2 jest za wolne. Fakt, że w Q2 gracze wolniej się poruszają, fizyka nie pozwala na niektóre akcje, ale również mapki są przecież większe (porównajcie np. Q2DM1 z DM4). To czy dany Quake jest szybki czy wolny zależy też od grających w niego graczy. IMHO Q2 jest szybkie, Qw jest bardzo szybkie (przyjmując, że CS jest wolne). Podoba mi się w Q2 asortyment narzędzi eksterminacji, jak i to, że Q2 bardziej premiuje celność. Jednak jeśli chodzi o Q3 to mam odmienne odczucia. W zamierzeniach ID VQ3 miało łączyć zalety obu Quake`ow, na fizyce gry bazowanej na Q2. Jednak wystarczy popatrzeć tylko na zawartość CD z VQ3, żeby stwierdzić, że poza nowym engine`em graficznym to niewiele sie napracowali. Jeśli chodzi o mapki, to jest tak kilka ciekawych do DM/1v1/Team, ale przecież to jest gra tylko multipleyer, więc każda mapka powinna być conajmniej dobra. Mnóstwo miejsca zajmują też AAS`y do botów, które są upgrade`owanymi gladiatorami z Q2 (tworzył je ten sam człowiek). Boty zachowują się jak gladiatory tzn. łażą jak po szynach, wpychają się na rakiety, wiedzą gdzie gracz się znajduje itp. Ciekawe czemu nie mogli wypuścić botów jako osobnego moda z WinBSp do konwersji mapek na "ścieżki" dla gladiatorów AAS(jak było w Q2)? Bronie wg mnie też zmienili na gorsze. SS shotgun - ach ten dźwięk, w Q2 był lepszy, RG też skopane (dzwięk + promień), Hardcorowcom z QW nie podoba
sie spawara. I mega lol VQ3 defaultowo QUAD daje obrażenia razy 3, a spiker tak dumnie woła "Quad damage!!!". No i muzyka, nie dość, że w wav`ach to kto podczas meczy słucha muzyki??? Nie mogli dać na osobną płytke jako soundtrack?? Dopiero gracze wzięli sprawę w swoje ręce i zrobili promode`a który jest fajniejszy od VQ3. Po tej nieco przydługiej argumentacji pora (na kalafiora!!) przytoczyć moją ocenę poszczególnych kwaków, więc (skala 1 - 10):
QW - 9 (zajebiste, jednak nie dla mnie)
Q2 - 9,5
VQ3 - 3 (w benchmarka mam grac???)
Q3CPM - 9
Rozumiem całkowicie Shoolera, który twierdzi, że wszystkie części Quake są fajne. Ciekawe tylko kto przeczyta taką dłużyznę

Old Post 06-01-2002 13:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil astral Znajdź więcej post'ów przez  astral Dodaj astral do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Re: Który kłejk?

quote:
Napisane oryginalnie przez astral
Rozumiem całkowicie Shoolera, który twierdzi, że wszystkie części Quake są fajne. Ciekawe tylko kto przeczyta taką dłużyznę

Ja gram dla przyjemnosci - co prawda po naszym ostatnim q_party zakrety w q2 na ktorych wyrzucalo mnie na sciane snily mi sie po nocach, ale mimo wszystko bylo calkiem ciekawie ja gram 4fun i to, ze akurat w q2 dostaje baty mi nei przeszkadza Jak kazdy mam swoja ulubiona gierke ktora jest QuakeWorld

Old Post 06-01-2002 16:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kazik
Mystic

Talking Re: Który kłejk?

quote:
Napisane oryginalnie przez astral
Jeśli chodzi o to który z kwaków jest lepszy to do niedawna miałem dość radykalne zdanie typu: "Q2 RULEZ!!!". Jednak dane mi było na ostatnim Q-party pograć w troche w QW, co skłoniło mnie do przemyśleń i zmiany poglądów. Wcześniej uważałem QW za **********nkę na rakiety. Mało broni i brak raila nie zachęcały mnie do gry w QW. Ale przecież te bronie co są w zupełności wystarczają i w trakcie duela wcale nie miałem mysli typu "qrde szkoda, że nie ma raila, bo bym mu (przeciwnikowi) teraz okazał". Dzięki kilku duelom rozegranych z niezłym graczem bserwowałem również, że QW wymaga zupełnie oddmiennej taktyki niż Q2. Denerwuje mnie stwierdzenie, że Q2 jest za wolne. Fakt, że w Q2 gracze wolniej się poruszają, fizyka nie pozwala na niektóre akcje, ale również mapki są przecież większe (porównajcie np. Q2DM1 z DM4). To czy dany Quake jest szybki czy wolny zależy też od grających w niego graczy. IMHO Q2 jest szybkie, Qw jest bardzo szybkie (przyjmując, że CS jest wolne). Podoba mi się w Q2 asortyment narzędzi eksterminacji, jak i to, że Q2 bardziej premiuje celność. Jednak jeśli chodzi o Q3 to mam odmienne odczucia. W zamierzeniach ID VQ3 miało łączyć zalety obu Quake`ow, na fizyce gry bazowanej na Q2. Jednak wystarczy popatrzeć tylko na zawartość CD z VQ3, żeby stwierdzić, że poza nowym engine`em graficznym to niewiele sie napracowali. Jeśli chodzi o mapki, to jest tak kilka ciekawych do DM/1v1/Team, ale przecież to jest gra tylko multipleyer, więc każda mapka powinna być conajmniej dobra. Mnóstwo miejsca zajmują też AAS`y do botów, które są upgrade`owanymi gladiatorami z Q2 (tworzył je ten sam człowiek). Boty zachowują się jak gladiatory tzn. łażą jak po szynach, wpychają się na rakiety, wiedzą gdzie gracz się znajduje itp. Ciekawe czemu nie mogli wypuścić botów jako osobnego moda z WinBSp do konwersji mapek na "ścieżki" dla gladiatorów AAS(jak było w Q2)? Bronie wg mnie też zmienili na gorsze. SS shotgun - ach ten dźwięk, w Q2 był lepszy, RG też skopane (dzwięk + promień), Hardcorowcom z QW nie podoba
sie spawara. I mega lol VQ3 defaultowo QUAD daje obrażenia razy 3, a spiker tak dumnie woła "Quad damage!!!". No i muzyka, nie dość, że w wav`ach to kto podczas meczy słucha muzyki??? Nie mogli dać na osobną płytke jako soundtrack?? Dopiero gracze wzięli sprawę w swoje ręce i zrobili promode`a który jest fajniejszy od VQ3. Po tej nieco przydługiej argumentacji pora (na kalafiora!!) przytoczyć moją ocenę poszczególnych kwaków, więc (skala 1 - 10):
QW - 9 (zajebiste, jednak nie dla mnie)
Q2 - 9,5
VQ3 - 3 (w benchmarka mam grac???)
Q3CPM - 9

Przeczytałem wszystko...
Zgadzam się z tobą, prawie we wszystkim... Ale Q3 dałbym większe noty... Każdy ma inny gust, niektózi wolą mniej dynamiki, a niektózi więcej...
Ja tam lubię to i to ( tylko wymagania jeszcze zostały ) !

Old Post 06-01-2002 19:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kazik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kazik Znajdź więcej post'ów przez  Kazik Dodaj Kazik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kazik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Onion

Re: Re: Który kłejk?

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler

Ja gram dla przyjemnosci - co prawda po naszym ostatnim q_party zakrety w q2 na ktorych wyrzucalo mnie na sciane snily mi sie po nocach

Shooli nie ma ci sie co snic po nocach?

Ja uwazam ze q1 jest good tylko bazooka ma za duza sile razenia q2 jest troche za wolne, a q3 to troche przesadzone jumpy ma Ale ogoolnie we wszystkie moge pykac

Old Post 06-01-2002 22:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Onion Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Onion Znajdź więcej post'ów przez  Onion Dodaj Onion do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Onion prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Klarkash-ton
Guest

Shooler w QuakeWorlda tez dostajesz baty

Old Post 07-01-2002 22:25
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PiaSkuN
BaKu BaKu

IMHO q2 jest dobry do singleplayer'a
qw rulez
q3, ale cpma

oczywiscie kazdy kazda czesc odczuwa inaczej
ale to jest moja subiektywna opinia i nikt ani nic, poki co jej nie zmieni

BTW spory o to, ktora czesc jest lepsza, a ktora gorsza nie maja za bardzo chyba sensu

wydaje mi sie, ze duzo zalezy od tego, kto od ktorej czesci zaczynal przygode z kwakiem
ja zaczalem od pierwszej i mi sie spodobala, q2 dla mnie jest po prostu za wolny, a q3... mam troche za slaby sprzet (niestety), zeby dobrze sie pobawic

Old Post 09-01-2002 14:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PiaSkuN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do PiaSkuN Znajdź więcej post'ów przez  PiaSkuN Dodaj PiaSkuN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać PiaSkuN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Klarkash-ton
Shooler w QuakeWorlda tez dostajesz baty

Raz widziales jak dostalem baty od MisYa i teraz bedziesz przezywal?

Old Post 09-01-2002 14:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Klarkash-ton
Guest

Teraz bdziesz dostawal baty odemnie!
Firma, ktora zaklada mi stale lacze dzisiaj zadzwonila do mnie z wielkim przeprosinami za opznienie, jutro przychodza zalozyc karte sieciowa i jak dobrze pojdzie to do konca tygdnia wreszcie bede mial stalke. Huraaa!!!!
Teraz to wszystkim pokaze kto jest najlepszy

Old Post 09-01-2002 17:11
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Nexus6
Master (Spawn)

No to teraz se dopiero popykamy
Szykuj kase na myszki. Najlepiej kup ze dwie na zapas

Old Post 09-01-2002 19:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Nexus6 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Nexus6 Znajdź więcej post'ów przez  Nexus6 Dodaj Nexus6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Nexus6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Klarkash-ton
Guest

Juz mam karte sieciowa i wszytkie *******ki, jutro bede mial stale, jutro bede mial stale, jutro bede mial stale, jutro bede mial stale
bede musial se wreszcie kupic myszke, bo moja jest juz w oplakanym stanie.

Mam do Was pytanie: jakiej myszki uzywacie i jaka uwazacie za najlepsza (i ile kosztuje)?

Old Post 10-01-2002 21:36
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Mam do Was pytanie: jakiej myszki uzywacie i jaka uwazacie za najlepsza (i ile kosztuje)?

Ja mam Logitecha 2 przyciskowego na coma nie dziala za dobrze, ale juz sie przyzwyczailem

Old Post 10-01-2002 21:40
[FPP]Klarkash-ton
Guest

Tez mam logitecha 2 przyciskowego + skrooll, kosztuje normalnie kolo 150 zl, a bez reklamcji 50. Mowimy o tej samej?

Old Post 10-01-2002 21:43
Nexus6
Master (Spawn)

Juz bylo na boardzie duzo o mychach. Ja gram na logitechu oem i jest w miare ok

Old Post 10-01-2002 21:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Nexus6 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Nexus6 Znajdź więcej post'ów przez  Nexus6 Dodaj Nexus6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Nexus6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
kosztuje normalnie kolo 150 zl (...) Mowimy o tej samej?

Odejmij 100zl i mowimy o tej samej

Old Post 10-01-2002 21:50
Nexus6
Master (Spawn)

wersje oem sa po 30 zetow

Old Post 10-01-2002 21:56
[FPP]Klarkash-ton
Guest

a czym sie roznia?

Old Post 10-01-2002 22:16
Nexus6
Master (Spawn)

quote:
a czym sie roznia?

No mniej wiecej tym, ze dostajesz je w folii bez sterownikow itp, ale po ****a to komu? A tak w ogole czy to jest legalne? Tzn taka sprzedaz?

Old Post 10-01-2002 22:29
misyu
Combat (Death Knight)

Talking

Ludzie!

Nie grajcie w QW! Wchodzac na serwery natychmiast my, narod Polski, na Was bedziem bluzgac, a jak przypadkowo (oszywiscie) zdobedziecie fraga to zrobimy diskonekta i poczniemy sie z Was nasmiewac na naszym z laska otwieranym bordzie!
I tak jest zawsze, i tak kazdy robi, wiec odpuscie sobie QW, rodacy!

Precz z elita!
Precz z bordem!
Precz z Klejkiem!
Nexus na prezydenta!
Ba- na papieza!

Old Post 11-01-2002 07:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil misyu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do misyu Znajdź więcej post'ów przez  misyu Dodaj misyu do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
tec.monti
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez misyu
Ludzie!

Nie grajcie w QW! Wchodzac na serwery natychmiast my, narod Polski, na Was bedziem bluzgac, a jak przypadkowo (oszywiscie) zdobedziecie fraga to zrobimy diskonekta i poczniemy sie z Was nasmiewac na naszym z laska otwieranym bordzie!
I tak jest zawsze, i tak kazdy robi, wiec odpuscie sobie QW, rodacy!

Precz z elita!
Precz z bordem!
Precz z Klejkiem!
Nexus na prezydenta!
Ba- na papieza!

misiu zapmniales dodac
BIELSKO RZADA DOSTEPU DO MORZA !!!!!

Old Post 11-01-2002 10:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil tec.monti Znajdź więcej post'ów przez  tec.monti Dodaj tec.monti do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:

MisYu looz - juz nikt (myslacy) sie nie czepia

Old Post 11-01-2002 11:33
misyu
Combat (Death Knight)

Talking

Shooler, w tym miejscu obraziles Nexusa

*grin

Old Post 11-01-2002 13:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil misyu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do misyu Znajdź więcej post'ów przez  misyu Dodaj misyu do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Shooler, w tym miejscu obraziles Nexusa

Uj - sorki Nexus - nie chcialem

Old Post 11-01-2002 13:10
Nexus6
Master (Spawn)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Uj - sorki Nexus - nie chcialem

A MisYa nie przepraszasz? Moze sie czuc urazony

Old Post 11-01-2002 13:26
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

sorki ze odchodze wam od tematu ale chce powiedziec cos na temat ten glowny...

1 - Dlaczego Q1 napisane jest z duzej litery a reszta z malych?

2 - imho wszystkie quaki roxxxuja - id jest wielkie

Old Post 12-01-2002 20:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 06:15.    Strony (7): « First ... « 4 5 [6] 7 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions