Ja pogralam troche, fajnie bylo, lecz potem zaczal sie masowy kill. Stworzylam druga postac, wrocilam na rooka, pobawilam sie chwile... i znowu mnie cos zabilo.. nie mam nic. Zaczyna mnie denerwowac bezcelowosc tej gry. Idz, zabij potworka, przynies co da, sprzedac, kup co trzeba, idz zabij innego potworka. I to w sumie tyle...
Mozecie mi polecic jakas inna gre tego typu? Jesli nie lepsza i bardziej celowa to przynajmniej inna? Bo na ta powoli patrzec nie moge
Probowalam sie zarejestrowac na sharda NightVision na ultime ale cos maila nie przysylaja. Albo mnie nie chca, albo sie wylaczyli albo cos jeszcze. W kazdym razie konta niet... poszukuje wiec tymczasowo innej rozrywki.
Nea jak tam tworzenie wlasnej gry tego typu? Ponizej kilka uwag ktore mnie wqrzaja w Tibii :
- kiepska sterownosc mycha.. postac czasem lazi bez sensu, zupelnie nie tam gdzie jej pokaze. Jedynymi pewniakami sa : klikanie na mape i sterowanie strzalkami. Poza tym gdy jakis gracz nagle zagrodzi droge, postac zaczyna ruszac jakas dziwna sciezka, byc moze w kierunku celu ale naokolo.. trzeba ja wtedy zatrzymywac zeby nie lazla tylko poczekala.
- Przesuwanie playerow... stoje sobie spokojnie tlukac mojego potwora a tu jakis ciec sie dowala i mnie odsuwa... wrrr
- Potwor ktory raz zaatakowal, atakuje tylko te jedna osobe, innych nie. To jest strasznie wqrwiajace. Juz kilka razy przesuwano mnie chamsko w strone potwora od ktorego uciekalam zebym robila za jakas tarcze. Poza tym osoby dolaczajace sie do bitwy wiedza ze potwor ich nie zaatakuje wiec moga spokojnie w tym czasie wlaczyc tryb ofensywny i zadawac wiecej obrazen... czyli dostac wiecej expa niz osoba ktora caly czas obrywa i sie broni.
- Kolory. Jesli chcesz zeby to fajnie wygladalo, definiowane przez graczy kolory musza byc nieznaczne i realistycznie ustawione. Zeby nie lataly takie cale jaskrawozielone albo fosforyzujaco rozowe postacie... bo to wyglada idiotycznie :>
- Wyglad a profesja - imo zjechana rzecz troche w tibii. Jak sie spojrzy na Ragnaroka to tam wraz z profesja zmienia sie wyglad gracza. A tu czarodziej lata w stroju rangera czy rycerz w dlugiej sukni (sama tak robilam ale to dlatego ze inaczej te babki wygladaja pasqdnie )
- Gra powinna miec automatycznie zablokowane niektore slowa w mozliwosci wpisywania imion. Chociaz tego i tak ktos musi pilnowac bo potem lataja takie "Wasz mistrz nad mistrze" czy "Uwazaj bo zginiesz".
bla bla bla... jak cos se przypomne to jeszcze napisze.. a teraz dobranoc bo jutro trzeba wczesnie wstac :>