Co do karty graficznej - napisz w jakich granicach cenowych a na pewno znajdzie się coś lepszego od GF FX 5200
Pozatym nie łam się, nie masz tak źle, u mnie świeta wyglądały tak :
-reinstalka windowsa xp z związku z zmianą karty graficznej (radek 9800), nagle, czyli w czasie reinstalacji okazuje się, że płytka z windowsem jest porysowana.
-szukam naprędce płytki z win xp pro - fartem znajduje, ale wersje z zintegrowanym SP1...trudno...
-podczas reinstalki (naprawy, czy jak zwał tak zwał) w momencie instalacji urządzeń wyskakuje mi bląd, że nie może znaleść jakiegoś sterownika AGP Via...ale jakoś dotrwałem do końca.
uruchamiam - odswieżanie na oko 20hz, wszystkie sterowniki do karty graficznej psioczą się podczas instalacji, karta jest w ogóle nie wykrywana...szlaq....znowu reinstalka...znowu to samo...i tak kilka razy aż znalazłem płytke z sterownikami do płyty głównej...
-Kolejna reinstalka kolejne meczenie się w menadżerze urządzeń, ale wreszcie chociaż pojawiła się tam karta graficzna...
Hip hip....błąd RPT? bez zadnego antyvirusa załamany zrobilem format partycji systemowej....
-Świeża instalacja, kopiuje sobie stary folder "documents and setings" i znowu RPT, przyszli moi młodsi cioteczni bracia na święta i nie dają mi spokoju, reinstalka i wirus dalej nie daje żyć, więc znowu format...
-W końcu wszystko działa, braciszkowie dobierają się do kompa i tłuką w Midnight Club 2 (taka scigałka) przez kilka godzin, a ja nawet nie zdążyłem wypróbować swojej nowej karty graficznej...
-Braciszkowie mają już wychodzić więc juz kończą, w pewnym momencie mnie wołają ponieważ zgasł monitor i wszystko przestało działać....
Woho! Padł zasilacz i cholera wie co jeszcze! A ja nadal nie sprawdziłem nowej karty graficznej...
Piękne zakończenie świąt, nie ma co...
Więc nie masz wcale tak źle.
Sorry ale musiałem się gdzieś wyżalić