+ jezeli 2 mapy dlaciebie to wystarczajaco to odrazu zapomnij o problemie. map swietnych jest kilka a zreszta nawet jezeli te dwie to mogly by byc jakies rotacje co kilka godzin lub mozliwosc zmiany przez graczy.
+ no "wiekszosc" i moze jest ale ja mowie o standardzie a nie o wiekszosci, mnie chodzi o ujednolicenie i wyklarowanie, a pozatym: kolego x44dhu czy ty kiedys widziales niestandardowy model niemajac go? ci ktorzy maja dany model na dysku sa zadowoleni ale reszta widzi jakis badziew a zabawa polega natym by byla mnogosc modeli i kazdy je rozpoznawal, z tad moj apel by chociazby wprowadzono pka z modelami preferowanymi w polsce np. za patronatem serwisu fpp.pl...
+"generalnie"... generalnie "trybow administracyjnych", ze tak je nazwie bo niechodzi mi o mody zmieniajace zasady gry, jest 4: base, omni, reloaded i ja+mod... troche duzo tych standardow? chyba ci sie definicje pomylily? inna sprawa ze masz racje mowiac ze do grania niesa one potrzebne jedynie server je wymaga ale niedodales ze sie jednak troche roznia mimo ze generalnie niezmieniaja sposobu rozgrywki. np ja+mod jako jedyny wyswietla kolor czarny w xywkach (niby gadzet dlamnie tez niejest to jakas rewelacja ale komus moze to doskwierac). no ale co najbardziej, jak dla mnie jest uciazliwe to niekozystanie z tych modow, wiekszosc serverow chodzi na base i o ile w duel'u to nieprzeszkadza to w trybie ffa bardzo, choc pewnie niettobie wiec uznasz ten argumet za bezsensowny. inna sprawa ze niechce nikomu nic nazucac a jedynie zasugerowac ze gra na modzie administracyjnym jest przyjemniejsza...
male ujednolicenie, wprowadzenie standardu niezachwialo by scena a moglo by tylko ja wzbogacic. Ja zreszta nie insynuje, ze trzeba nazucic adminom owe stadndardy, wystarczy, ze serwis fpp.pl i kilka klanow podpisze sie pod dana paczka z modelami,mapami czy zapreferuje dany mod a reszta powinna sie zrobic sama...
wiec jak widac troche "standardow" (definicja encyklopedyczna) niezawadzi, wiele wysilku niekosztuje co innego czytanie ze zrozumieniem i dobra wola postow, a moze zabraklo zdolnosci kojazenia?