Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > DOOM III > Nvidia, czy ATI?
Nvidia, czy ATI?
You do not have permission to vote on this poll.
Nvidia 12 60.00%
ATI 5 25.00%
Wszystko mi jedno 3 15.00%
W sumie: 20 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[email protected]
Brujah



Zarejestrowany: Jul 2001
Lokalizacja: Warszawa

Nvidia, czy ATI?

Co waszym zdaniem bedzie wydajniwejsze w nadchodzącym doomku 3?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 19-06-2003 20:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil j@rzabek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do j@rzabek Znajdź więcej post'ów przez  j@rzabek Dodaj j@rzabek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać j@rzabek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan



Zarejestrowany: Jan 2002
Lokalizacja: "Road House" Bar

mi obojetne to jest

zanim gra wyjdzie pojawi sie jeszcze pewno po 15 modeli kart obu firm wiec...

__________________
"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 19-06-2003 21:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ




Zarejestrowany: Feb 2002
Lokalizacja: >1000000

Amd?

__________________

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 19-06-2003 22:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[e!]MWK
l ll l l lll ll l lll ll



Zarejestrowany: Dec 2002
Lokalizacja: Rzeszów

Post ano

tssss...a po co wogole tak spekulowac? najlepiej bedzie poczekac i zobaczyc co bedzie na wlasne oczy....a nie snuc jakies ciagle i bezsensowne domysly i przescigac sie kto jest madrzejszy i wie (sciemnia) wiecej bazujac tylko na alfie hehehe daj spokoj
JOU!

__________________
... tak patrzec w przyszlosc - wtedy marzenie dzis rzeczywistosc

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-06-2003 11:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [e!]MWK Znajdź więcej post'ów przez  [e!]MWK Dodaj [e!]MWK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [e!]MWK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[email protected]
Brujah



Zarejestrowany: Jul 2001
Lokalizacja: Warszawa

nie wiem czy wiecie ale niedlugo bedzie demo

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-06-2003 13:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil j@rzabek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do j@rzabek Znajdź więcej post'ów przez  j@rzabek Dodaj j@rzabek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać j@rzabek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl



Zarejestrowany: Sep 2000
Lokalizacja: Gdańsk

Mi to rybka - zalezy co kupie

__________________

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-06-2003 09:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ




Zarejestrowany: Feb 2002
Lokalizacja: >1000000

A ja kupuje gf4ti4200 <jupi> i jak ten Doom]I[ nie wyciagnie u mnie na medium detal i 800x600 (1024x768 mile widziane) powiedzmy ~30 fps'ow to oznacza ze ludzie z ID se leniuchami i nie znaja sie na programowaniu czy tam optymalizacji i pewnie ktoras z firm (Ati or Nvidia) robi im lache bo te dwie korporacje zycza sobie zeby ludki kupili nowy sprzet (ktorys z tych dwoch firm) i *****
Micro$ robi lache zapewne intelowi or AMDekowi (**** ich wie )

Ale ten D3 przy HL2 to wyglada lipnie (zdanie te opracowane na podstawie filmow zamieszczonych w sieci)

__________________

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-06-2003 10:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan



Zarejestrowany: Jan 2002
Lokalizacja: "Road House" Bar

ano zgadzam sie - hl2 robi wieksze wrazenie... tym bardziej iz - tak tak - hl byl pod kazdym wzgledem lepszy od dooma - coprawda doom to doom - ale to 'tylko' legenda wszyscy to wspominaja z lzami w oczach a tak naprawde jak w to zagrac to jest 'w miare dobre' ale wlasnie tylko dlatego iz gralismy w to kiedys... moim hobby jest granie w stare gierki- i choc to fajne - u mnie juz wiele legend padlo z tego powodu - okazuje sie bowiem iz gry o ktorych przez 15 lat myslalem ze sa po prostu nie z tej ziemi okazuja sie zwyklymi gniotami

ps: ale sa jednak legendy ktore nie padly a staly sie jeszcze lepsze... jak dobre wino
ps2: wczoraj popilem temu tak nawijam bez sensu

__________________
"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-06-2003 10:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[email protected]
Brujah



Zarejestrowany: Jul 2001
Lokalizacja: Warszawa

nie wypuszcza hl2 szybko. Wierzcie mi ze dadza wam czas nagrac sie w dooma 3 . Mysle ze spokojnie poltora roku roznicy bedzie.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-06-2003 10:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil j@rzabek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do j@rzabek Znajdź więcej post'ów przez  j@rzabek Dodaj j@rzabek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać j@rzabek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl



Zarejestrowany: Sep 2000
Lokalizacja: Gdańsk

quote:
Napisane oryginalnie przez [email protected]
nie wypuszcza hl2 szybko. Wierzcie mi ze dadza wam czas nagrac sie w dooma 3 . Mysle ze spokojnie poltora roku roznicy bedzie.

Premiera jest na 30 wrzesnia zapowiedziana....

D3 to konkurencja dla HL - wiec nikt na nikogo nie bedzie czekal...

__________________

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-06-2003 19:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa



Zarejestrowany: Apr 2001
Lokalizacja: $this ->

No ja bym nie był taki pewien, właśnie dlatego że to konkurencja, to premiery będą (powinny) być od siebie oddalone o jakieś pół roku, ludzie wtedy kupią oba tytuły, a tak z powodów finansowych trzeba będzie wybierać (tymbardziej że ludzie którzy nie wykupili odpowiedniego sprzętu za wczasu - jak ja ze szwagrem - będą zapewne kupować karty). Dla mnie D3 jednak jest górą, Jaś Carcmack z ekipą pracują nad tym aby wykożystać możliwości nowego sprzętu, i próbują stworzyć klimacik horroru, w którym różne potworki wyskakują z cieni, i z tego co widziałem i z tego co w alphe grałem to się im udało. A HL2? **********nie obcych łomem? To już było, a do tego rury są za kanciaste, za dużo poligonów w*******ili na postacie, i im na otoczenie zabrakło .

Co do kart, to zdecydowanie zagłosowałem na NV - lepsze sterowniki, więcej doświadczenia, lepsza "obsługa developer'ów". Jak ktoś podaje że w testach na Q3 radeon jakiśtam wyprzedza geforce'a jakiegośtam o ileśtam fps'ów to jakoś do mnie nie przemawia. Prędzej testy na 3dmarku '03 dadzą sensowne wyniki, nie ma sensu testować karty na grze, która nie ma połowy efektów, obsługiwanych przez obie karty (normal mapping, gloss mapping, szybko generowane lustra). Pozatym patrząc na forum Tenebrae (tenebrae.sf.net), spotkałem się tylko z jednym problemem technicznym tyczącym nv, mianowicie gf4ti może mieć problemy z kompresją textur (tak było napisane, u mnie jakoś nie było żadnych), za to topiców z problemami dotyczącymi radeonów jest dość troche. Chcecie kupić tanią karte, wasz problem, czasami warto zapłacić tą stówe więcej.

__________________

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Edytowane przez nea*1337 dnia 22-06-2003 o godz. 01:32

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 22-06-2003 01:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl



Zarejestrowany: Sep 2000
Lokalizacja: Gdańsk

quote:
Napisane oryginalnie przez NeaQuan
Prędzej testy na 3dmarku '03 dadzą sensowne wyniki, nie ma sensu testować karty na grze, która nie ma połowy efektów, obsługiwanych przez obie karty (normal mapping, gloss mapping, szybko generowane lustra).



Czytasz ty chociaz jakies newsy hardwarowe???? NVIDIA ma takie "super" stery, ze daje gorszy jakosciowo obraz aby bylo wiecej punktow.

Nie wierzysz - odpal 3dmarka - zmierz. A potem zmien mu nazwe na 3dmurk - i odpal. Nie zdziw sie, ze bedzie mniej punktow (na najnowszych sterach).

__________________

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 22-06-2003 07:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa



Zarejestrowany: Apr 2001
Lokalizacja: $this ->

Na najnowszych sterach możesz wybrać (nie wiem jak to się nazywa, ale moge sprawdzić), czy chcesz jechać na jakość czy wydajność, także nie widze problemu .

__________________

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 22-06-2003 22:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl



Zarejestrowany: Sep 2000
Lokalizacja: Gdańsk

quote:
Napisane oryginalnie przez NeaQuan
Na najnowszych sterach możesz wybrać (nie wiem jak to się nazywa, ale moge sprawdzić), czy chcesz jechać na jakość czy wydajność, także nie widze problemu .

Dobra, dobra - oszukuja i tyle. Zadnego wybierania nie ma...

__________________

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 23-06-2003 00:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa



Zarejestrowany: Apr 2001
Lokalizacja: $this ->

Sam tego chciałeś, jak się wyśpię to rano zrobie zrzut ekranu z menu do wyboru .

__________________

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 23-06-2003 00:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa



Zarejestrowany: Apr 2001
Lokalizacja: $this ->

As I said...

Sysko można wybrać
Gf4ti4200 detonatory 43.45 zdaje się

__________________

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 23-06-2003 19:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl



Zarejestrowany: Sep 2000
Lokalizacja: Gdańsk

quote:
Napisane oryginalnie przez NeaQuan
As I said...


No i wierzy ciele ze w 3dmarku na best ma najlepsza grafe



Oj jelon - wszyscy rzna i pogrywaja sobie z 3d marka.

Zrob testy jak mowilem...

__________________

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 23-06-2003 22:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa



Zarejestrowany: Apr 2001
Lokalizacja: $this ->

Wiesz, może ja się nie znam, ale mi się zawsze wydawało że jakoś grafy zależy od sterów (direct 3d / opengl), da się wyrenderować ładny obraz nawet na geforcie 2, ino to było góra 2fps. Ja patrząc na alphe doom'a czy tenebrae jakoś nie widze żadnej gorszej grafiki, czy gorszych pixeli, może ***** już ślepy jestem, ale jakoś nie widze, a na grafie sie chyba jeszcze troche znam?

__________________

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 23-06-2003 23:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl



Zarejestrowany: Sep 2000
Lokalizacja: Gdańsk

quote:
Napisane oryginalnie przez NeaQuan
Wiesz, może ja się nie znam, ale mi się zawsze wydawało że jakoś grafy zależy od sterów (direct 3d / opengl),

To czytaj moje posty - nvidia oszukuje w sterach - optymalizuja aby dzialaly szybciej w 3dmarku. Tylko 3dmarku.

http://www.esports.pl/?id=post&post_id=16396

__________________

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 23-06-2003 23:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa



Zarejestrowany: Apr 2001
Lokalizacja: $this ->

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
To czytaj moje posty - nvidia oszukuje w sterach - optymalizuja aby dzialaly szybciej w 3dmarku. Tylko 3dmarku.

http://www.esports.pl/?id=post&post_id=16396



A Jasiu Carmack optymalizuje Doom'a 3 tak żeby dobrze działał na kartach nvidii. Nvidia wypuszciła swój własny język do programowania swoich chipsetów (się czyta developer.nvidia.com), sęk w tym że nie wszyscy myślą i z tego kozystają, a to podnosi użycie gpu, zmniejsza użycie cpu i sysko chodzi szybciej, bo możliwości karty są w pełni wykożystywane .

__________________

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 23-06-2003 23:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl



Zarejestrowany: Sep 2000
Lokalizacja: Gdańsk

quote:
Napisane oryginalnie przez NeaQuan
A Jasiu Carmack optymalizuje Doom'a 3 tak żeby dobrze działał na kartach nvidii. Nvidia wypuszciła swój własny język do programowania swoich chipsetów (się czyta developer.nvidia.com), sęk w tym że nie wszyscy myślą i z tego kozystają, a to podnosi użycie gpu, zmniejsza użycie cpu i sysko chodzi szybciej, bo możliwości karty są w pełni wykożystywane .

O jezyku nvidii to szlyszalem rok temu, potem juz nic nie bylo o nim mowione

A Carmac robi pod jedna i druga...

__________________

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 24-06-2003 09:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kołodko
C&C General



Zarejestrowany: Apr 2002
Lokalizacja: Ryki

Mi się wydaje że karty nVidi będą lepsze od Ati, wiele za tym przemawia....

__________________
"Na tę chwile czekaliśmy wieki.
Rzeki spłyną krwią tych wszystkich,
którzy wystąpili przeciwko nam."-- Kane

Kołodko
e-mail: [email protected]; [email protected]; [email protected]
gadu-gadu: 2905556
http://www.cnc.w.pl/

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 30-08-2003 18:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kołodko Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kołodko Znajdź więcej post'ów przez  Kołodko Dodaj Kołodko do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kołodko prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa



Zarejestrowany: Apr 2001
Lokalizacja: $this ->

quote:
Napisane oryginalnie przez Kołodko
Mi się wydaje że karty nVidi będą lepsze od Ati, wiele za tym przemawia....


[ironic]Mi się wydaje że lody śmietankowe są lepsze od czekoladowych, wiele za tym przemawia...[/ironic]

__________________

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 30-08-2003 20:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ




Zarejestrowany: Feb 2002
Lokalizacja: >1000000

ATI > Nvidia (chyba)



ATI!!!!!!!!!

http://www.beyond3d.com/misc/traod_...f/index.php?p=1
http://twojepc.pl/artykuly.php?id=g...00_vs_r9800_pro
http://www.3dgpu.com/modules/news/a...php?storyid=315

__________________

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 30-08-2003 23:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa



Zarejestrowany: Apr 2001
Lokalizacja: $this ->

e tam, ja juz mam gf4ti i jest mi [color=pink]dobrze[/pink]

__________________

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 30-08-2003 23:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl



Zarejestrowany: Sep 2000
Lokalizacja: Gdańsk

Na pocztake - sam mam karte nvidii. Jestem fanej tej firmy.

Wiec tak - ATI jest lepsze. Czemu??? Otoz nvidiia w FX'ach zle zaimplemtowala DX9.0 - karty blednie go obsluguja.

Taka jest prawda.

__________________

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 31-08-2003 09:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ




Zarejestrowany: Feb 2002
Lokalizacja: >1000000

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas


Wiec tak - ATI jest lepsze. Czemu??? Otoz nvidiia w FX'ach zle zaimplemtowala DX9.0 - karty blednie go obsluguja.

Taka jest prawda.



A wiec tak: to wlasnie napisalem w swoim poscie (dalem linki bo mi sie czyis zdan nie chcialo przepisywac oraz wklejac itd )

"GeForceFX - wyniki coraz słabsze. - 14:41
Piotr Gontarczyk
Wraz z udostępnieniem nowych sterowników Detonator 45.23 dla kart graficznych z układami NVIDIA, najnowsze z nich - GeForceFX - zostały pozbawione części optymalizacji, które kosztem jakości renderingu zwiększały wydajność dla zapewnienia im wyższości nad ich konkurentami spod znaku ATI. Według nieoficjalnych źródeł, systematycznie usuwane optymalizacje z Detonatorów powinny spowodować spadki nawet o ponad 1500 (do 2000) punktów w 3DMark"2001 SE, około 15% w grach Quake III Arena, Jedi Knight 2 i niektórych innych na engine Quake III. Optymalizacje znaleziono ponoć nawet dla i tak słabo działającej na GeForceFX gry Tomb Raider : Angel od Darkness. Prawie 20% spadek wydajności jest szacowany dla gry Dark Age of Camelot (Detonatory 45.23 już spowodowały nieznaczny, bo około 10% spadek wydajności przy minimalnym polepszeniu jakości renderingu). Oberwało się już także grze Warcraft III - Frozen Throne, która wygląda na Detonatorach 45.23 lepiej a działa zauważalnie wolniej. W naszych testach 3DMark 2001 SE na karcie z układem GeForceFX 5900, zmiana Detonatorów 44.03 na 45.23 w teście Nature także spowodowała spadek wydajności. Ze 130fps do 98fps.
frazpc.pl

Doom3 i HL2 na FXach nie poszaleja

A sam rowniez od 2 miesiecy mecze sie na MSI gf4ti4200

__________________

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 31-08-2003 10:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa



Zarejestrowany: Apr 2001
Lokalizacja: $this ->

Ja powiem tak, grając w Diablo2 na d3d jest zauważyłem jeden 'fajny' efekt. Otóż wszystkie obiekty (sprite'y potworków, przyciski, czasami nawet tła) znajdujące się blisko górnej krawędzi ekranu są rozmyte - zmniejsza się ich rozdzielczość. To jest troche niefajne, śmierdzi kombinatorstwem, może i w grach typowo trój-wymiarowych to tam rozmyte textury przy górze krawędzi ekranu nie były by tak zauważalne i irytujące, ale rozmyte ikonki w drzewku umiejętności w diablo nie wygląda 'pro' :S

__________________

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 31-08-2003 17:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ




Zarejestrowany: Feb 2002
Lokalizacja: >1000000

FX to dno!!!!!!!!!!!!!!!!

"I stało się, mamy pierwsze benchmarki przeprowadzone za pomocą HALF LIFE 2. Wyniki są szokujące ! Przy DX9 full precision Radeon 9600 jest o wiele szybszy od FX 5900 Ultra. Radeon 9800 Pro natomiast osiąga dwukrotnie większy wynik. Nawet ze specjalnym codepatchem dla NV3X wydajność kart NVIDII jest bardzo słaba, a bez patcha ? Cyt."horrendously slower". Tabelki z wynikami możecie zobaczyć min.tutaj. Więcej informacji pod tym adresem."
Zrodlo: frazpc


Dodam ze r9600 kosztuje mniej wiecej 550 zeta
Natomiast gf FX5900Ultra to najdrozsza karta ~2500 zl

Hehe czyli aktualnie jestem posiadaczem jak narazie najbjardziej udanej grafy Nvidi :>

__________________

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 11-09-2003 11:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
esprix
Guest



Zarejestrowany: Not Yet
Lokalizacja:

Talking

nVIDIA RullleZ!!!!

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 23-04-2004 07:27
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:57.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.
 


Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl



board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions