Wszystko co chcielibyście wiedzieć o SoF, ale boicie się zapytać
Oto mój wątek o przewrotnym tytule "Wszystko co chcielibyście wiedzieć o SoF, ale boicie się zapytać"
O co chodzi? Sprawa jest prosta. Mam wrażenie, że przynajmniej część graczy SoF'a jest początkująca. Ja jestem. Tak! Przyznaję otwarcie, jestem n00b'em!
SoF jest pierwszą grą w którą ostro gram po sieci. Nie liczę oczywiście gierek granych po LANie, czy w gralniech. Mówię o grze przy której, w domu spędzam po kilka godzin dziennie.
Z czasem zaczęły mi się pojawiać pytania ... na większość z nich starzy wyjadacze znają odpowiedź od wieków, albo jeszcze dłużej (na pewno ci którzy nazywali mnie lamą )
Stąd pomysł wątku w którym możnaby takie n00bowe pytania zebrać. Jeśli rzeczywiście udałoby się zebrać takie pytania, to może udałoby się również stworzyć swoistego polskiego FAQ-a dla SoF'a....
Może taka działalność przyczyni się do rozrostu sceny o ludzi, których znajomość języka angielskiego wystarcza do skumania komend typu "cover me", ale nie starcza do przeczytania ze zrozumieniem instrukcji stawiania porządnego servera.
OK, przystępuję do swoich pytań:
1. Czy ktoś może stworzyć polską instrukcję stawiania serwera. Taką gdzie będzie jasno wyjaśnione jak go skonfigurować, jakie cvary pozmieniać itp
2. Pojawiły się demka z aimboterem - jak je odtworzyć? i jak takie coś nagrać ?
3. kto wie jak w ścianie robi się okna ??? (mam na mysli robienie mapy oczywiście )
Jak ktos ma równie ciekawe pytania - dopisujcie, może coś się uzbiera ...