FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10073)
neostrada, internet dsl, wroc. PINGI, zwisy...
Hej !
Jakie macie pingi na tych polaczeniach z TPSA? narazie mam sdi i bardzo dobre mam i nie chce wdepnac w go...o
Moze ktos z wrocka ma i moze sie pochwalic czy sie da grac w wolfa ?
Aha, wiesza mi sie znow chyba przez BP wolf (z calym kompem..)
***** po co PB jest wiesza sie jak jest powerstrip aktywny (nie podkrecam nic , zmienia na 100hz tylko) eh
Teraz mam z****** neo +( dzielone ) dawniej mia�em sdi dzielone i by�o nienajgorzej jak nikt nie ssa�. Teraz mam tak :
- transfer rz�du 50 kb/sek
- pingi w polsce 90 - 140
- zagranica 130 - +
- jak kto� wchodzi z tego samego lacza ping sie nie zmienia praktycznie
- �ciaganie plik�w i gra jest mo�liwa ping podskakuje troch�
Og�lnie nie wiem co o tym my�le�.
Pingi na wp.pl onecie czy interii wynosz� minimalnie ~ 75 a �rednio 90 dawniej na sdi mia�em min 30 �rednio 60
Ta
Z wrocka Neo kupi� sobie ostatnio MS i pingi po prostu ma bardzo niskie.
ja mam dsla... najpierw tepsa dala z****** modem - szkoda gadac tutaj co sie dzialo ale nerwow natracilem sporo...
w skrocie - ZESZ ***** JEGO *******ONA MAC !!
teraz dali nowy modem.. ale cosik jest dalej nie tak - czasami pingi sa ok - po 20-30 ms - ale czasami bez powodu skacza sobie od 200 do 1500 (to i tak nieduzo do 3000-3500 na starym modemie )...
przyjechal kumpel z iq (z gdanska - ja jestem w sopocie) i sprawdzil trace'a... i wiecie co wyszlo ??? ze dane leca przez... tpsa BYDGOSZCZ !!!! przeciez to przechodzi ludzkie pojecie... w tpsa tlumacza sie ze to nowa (?) usluga i jeszcze nie chodzi wszystko jak powinno itp..
w kazdym razie odlecam tych patalachow z tym swoim dslem...
"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
Nie no generalnie ADSL sux (w Polsce!). Przede wszystkim problemem sa czeste ostatnio awarie, przerwy w dzialaniu lacz ( hi Saari ), spowodowane zazwyczaj wywaleniem routerow brzegowych tepsy. Co prawda Telekomuna zarzeka sie ze przeprowadzala przez dlugie miesiace testy sprawnosciowe systemu ADSL ale poniewaz sprawe znam dosc dobrze i bardziej "od srodka" to IMO jest to klasyczny belkot giganta ... Po drugie cena - podstawowa bariera dwoch stow miesiecznie i drogiej instalki - to sie po prostu nie oplaca, co prawda transfery masz do 64 Kb/s, ale juz bardzo niski upload (128kbit/s) i zmienne ip - przy czym to tylko w neostradzie, w InternetDsl masz stale. A cena jest stanowczo za wysoka jak dla przecietnego uzytkownika, jak dla mnie gra nie warta swieczki, lepiej zebrac paru kumpli i walnac jakiegos megabita na 4 i juz bedziecie mieli jazdy
. No, a jesli nie to pozostaje Chello, na pewno mniej awaryjne (ale nie wszedzie sie da). Wracajac do tego co napisalem na poczatku - ADSL sux, ale tylko w Polsce - bo w innych krajach (vide UK) jest to najlepszy i najbardziej oplacalny sposob dostepu do Internetu, a takze bardzo popularny - w ostatnim czasie liczba uzytkownikow ADSL zwiekszyla sie o ponad 100% ... No ale niestety wracamy na ziemie i juz jestesmy w naszym pieknym kraju, ze wspanialym ("brak ograniczenia predkosci"
) laczem Neo+.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:10.