FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=87)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10121)

Posted by [FPP]Liv3sMack on 21-03-2003 07:49:

Liga AvsP2 PL

I rozpoczelo sie tworzenie ligi :/ ja sie ciesze chociaz rozmawialem z jej tworcami i szkoda ze nie powiedzieli wczesniej ze cos takie go tworza. Mozna bylo by sie zebrac i pogadac konkretnie tak zeby wszystkim odpowiadalu zasady ligi. Nic straconego i wazne ze ktos podjol sie stworzenia takiego projektu. Serwery beda ze SKY ( chociaz cos tam panowie ze SKY mowia ze przerwia dzialalnosci ), regulamin mam nadzieje ze bedzie porzadny no i organizacja zeby nie padla szybko. Moge zdradzic ze rozgrywki beda 2 na 2 <- przed kfila sie dowiedzialem. No jestem ciekaw jak im pujdzie. Szkoda jeszcze ze stronka taka marna jak na oficjalna pierwsza lige ale to tez mozna przeciez zmienic. Zamiast gadania biore sie do roboty... moze im jakos pomoge. CYA !

Posted by [WS]BrudnyHarry on 13-04-2003 07:54:

Talking POLSKA LIGA AvP2

Og�aszam wszem i wobec, �e regulamin LIGI jest gotowy i mozna go sprawdzic na www.avp2polskaliga.republika.pl. Mielismy male problemy z dostawca internetu, przez co opoznilo to postawienie i przetestowanie serwera. Dodatkowo musielismy przerobic terminarz spotkan gdyz rzutem na tasme dolaczyl jeszcze jeden clan [BAD]. Na dzien dzisiejszy jest juz zamkniete zglaszanie clan�w do LIGI. Wlasnie jest przygotowywana oficjalna strona dla LLIGI, a obecnie mo�na zobaczyc wersj� testow�.
Z ch�ci� nawi��e kontakt z webmasterem znaj�cym flasha i kochajacym AvP2. Na dniach startujemy SILA I HONOR

Posted by [FPP]Liv3sMack on 22-04-2003 15:06:

Kurde... odbylo sie spotkanie przed liga na ktorym mialy sie pojawic wszystkie sklady grajace w wczorajszym dniu. Stawily sie tylko 3 klanu CYC, BAD oraz DH. Spotkanie mialo byc o 20.00 i o tej godzinie druzyny tych 3 klanow pojawily sie na chacie. Nie pojawil sie klan BOF. Dopiero 25 po 20.00 wszedl koles od BOF`u ktory i tak mial nie grac. Po paru minutach wszedla kolejna osoba z klanu SZYBA. za 5 minut 21.00 przyszla druga osoba ze skladu BOF i wszyscy w ****owej atmosferze zaczeli grac bo oczywiscie przyeszdl koles z BOF`u i zaczol skakac. Jak sie okazalo jakis koles napisal w regulaminie ze niestawienie sie do pojedynku to sa minus dwa punkty. Ale tu klan nie to ze sie nie stawil tylko wrecz nie przyszedl na spotkanie przed liga! A oni to uznali za walkowera. I jeszcze mowili ze wszyscy grali wiec zadnych punktow misnusowych byc nie powinno. A jak inne klany spoznia sie ***** godzine czy dwie to co dacie im tylko minus dwa punkty bo niby to byl walkower ? Co jest ludzie...

Posted by [DH]USM on 26-04-2003 08:33:

Exclamation

Moim zdaniem POLSKA LIGA ma za duzo dziur dzieki ktorym naginane sa zasady i prawa polskiej sceny clanow avp2 ktore jako oficjalne przedsiewziecie powinno przestrzegac.
1 Regulamin zawiera dziure dzieki ktorej wsrod sprawdzonych i zasluzonych Clanow pojawily sie PSEUDOClany stworzone na sztuke zeby gracze ktorzy nieudowodnili naszemu srodowisku ze sa godni do niego nalezec. Dla dobra prawdziwych Clanow ktore zapracowaly sobie na uznanie na pl scenie i non top aktywnie dzialaja na niej przestrzegajac honorowych zasad zasluzyly na miano Clan. Clanowiczem staja sie tylko ci ktorzy przejda sprawdzajace testy, ktorych zaliczenie daje mozliwosc gry z elita, szkolenie i zbiranie doswiadzczenia od veteranow, wpojenie kodeksu honorowego. Czas wykaze prawdziwych clanowiczow, lamy wyjda na jaw. Mozliwosc jaka daje regulamin Ligii negatywnie wplywa na poziom naszej sceny a powienna ja wzmacniac. Dostep do udzialu w Lidze powinien byc tylko dla tych zasluzonych majacych jakies zaufanie miedzysoba dzieki czemu jakosc i znaczenie LIGI ros�a by. Kazdy chcetny zamiast isc na latwizne musialby przejsc testy do clanu, tam sie wykazac zeby wybrali go reprezentantem w ficjalnej walce co juz byloby wielkim wyczynem. Liga niedorownuje poziomowi i prestizowi COLOSA 1 edycji jak narazie
2 KONSEKWENCJIE jesli juz cos organizatorzy zadecydowali niech sie tego trzymaja, niech poikaza ze niesa to zarty. Przestrzegac porzadku zasad i dyscypliny dzialajac odpowiednio w razie potrzeb.
3. Naglasniac cala sprawe z Liga, z kazdej walki umieszczac relacje na www ligi, kaczor powinien robic foty podczas walk i umieszczac w galerii.

moze wtedy OFICJALNIE BYLABY TO POLSKA LIGA ELITY CLANOW AvP2

Posted by [FPP]Liv3sMack on 26-04-2003 11:30:

AMEN ! BO fakt jest faktem ze liga zamiast tworzyc i umacniac scene poprostu obniza jej poziom. A poziom tej ala sceny jest krytycznie maly.

Posted by [WS]BrudnyHarry on 06-05-2003 21:06:

Angry Nie do konca tak...

Powiem krotko, Wielu nazeka ale nikt nic nie robi, My sie zmobilizowalismy i cos sie powoli kreuje. Napewno nie wszystko jest po naszej mysli, ale to wlasnie od tego sa starzy clanowicze, wprawieni w boju by nam pomoc, dawac sugestie. A nie tylko nazekac, co chcecie zeby znow wszystko padlo i znow byla pustka na tej scenie. Nie gnoic tylko pomagac. Sila i Honor nie zapomnijcie.

Posted by [FPP]Liv3sMack on 07-05-2003 11:39:

Po co zaczynac cos jak sie nie ma wprawy. Nawet nie prosiliscie o pomoc. Zrobiliscie lige i juz... a mozna bylo wszystko zaplanowac porzadnie. Zebrac ludzi i porzadnie ustanowic regulamin zasady itd. Nazekanie jest na organizacje ligi. A pozatym po****u sie zmobilizowaliscie. Mecze powinny sie odbywac stale a nie ze ktos je kontroluje. Narazie jest gozej niz taksobie ale lepiej niz zle. Czekam az ta "liga" sie skonczy i zacznie sie tworzyc nowa dokladniej dopracowana.

Posted by [WS]BrudnyHarry on 15-05-2003 08:48:

Lightbulb Chyba zartujesz

A jak wygl�da� colos lub jak wygl�da colos2, a jakie ludzie mieli pretensje do 1 edycji. Kupa nieodbytych meczy ledwie kilka rozegranych.
Niejasne sedziowanie itp... Gra przy lagach... Brak szybkich decyzji sedziego.
To jednak w Lidze mamy duza frekfencje, dobre opinie od ponad 80% grajacych. A regulamin podobny jak regulamin Europejski i Amerykanski.
Postawilismy server, niedlugo powinna sie tez poprawic jego jakosc. A jesli "pesymisci" i marudy nic nie popsuja to moze i skonczy sie Liga pucharem i nagrodami. Ale oto musimy zadbac sami.

Posted by [WS]BrudnyHarry on 15-05-2003 09:03:

Jeszcze jedno

Macie racje w jednym to pionierska Liga i kazdy popelnia bledy, my tez. Ale z drugiej strony nie chcemy szufladkowac sceny AvP2, a ta liga okresli , ktore clany sa naprawde zgrane i dobre. Po niej moga powstac 2 ligi , 1 i 2 liga. w 1 4-5 najlepszych/ostatni spada do 2 / i w 2 pozostale , ktore beda ostro walczyly o 1 miejsce by wejsc do ekstraligi. Jak sie okazyje, nowy clan, ktory byl mocno krytykowany, w grze pokazal klase i honor -ROTS- jest prawdziwym czarnym koniem Ligi. Jesli zamkniemy sie w sferze 5 clanow w Polsce i nikogo dalej nie bedziemy tolerowac to nasz swiatek bedzie bardzo maly. Sadze, ze warto wdrazac nowe clany, jesli teraz sie pokaza nowe clany to beda mogly stworzyc 2 lige, a z naszej po sezonie spadnie 3-4 clany do 2 i wtedy rozpocznie sie rywalizacja. To narazie tylko mysl, ale moze...

Posted by [DH]SEG@ on 15-05-2003 10:23:

Angry re Ligi

Bravo Liv ! popierwsze prosilismy cie o pomoc w robieniu www ale to co przyslales BH to bylo wiecej niz gowno(bez obrazy) i na tym sie skoczyla twoja pomoc wiec teraz nie smec na ten temat wiecej bo prosba o pomoc byla... druga sprawa to wlasnie to co harry juz poruszyl odnosnie porzadq na rozgrywkach jak sobie przypominasz jest bajzel al to klany nie umieja sie zorganizowac i ciezko sedziom uspokoic wszystkich wiec jakby klany zrobily porzadek wewntarz swojej organizacji to wszystko by bylo ok a liderzy tzrymali by swoich ludzi krotko za ryj tez by bylo spokojnie ale jak narazie czesc zachowuje sie jak bydlo sry za wyrazenie ale inaczej sie nazwac tego nie da.. wiec nie mozna mowic w zadnym wypadku tu o dezorganizacji wewnatrz ligi bo staramy sie jak mozemy ale niewielu tak naprawde chce nam pomoc bo cala reszta woli ponarzekac... ale poki co gry sie odbywaja i to sie liczy wiec prosze ci bardzo Liv nie marudz juz o"dziurach ligi" ani tego typu sprawach bo to jest temat bez konca czlowiek uczy sie na bledach i napewno przy drugiej edycji bedzie lepiej tyle ze oczekuje wiekszego zaangazowania ze strony coniektorych osob...poki co skladam wielkie podziekowania dla RIPera,Maxa, Kravisa, Uss Sulaco, Mad Doga, Silvera,USM-a, ktorzy jednak wyciagneli pomocna dlon.../ z powazaniem [DH]SEG@

Posted by [FPP]Liv3sMack on 17-05-2003 19:02:

No wiec co do strony ligi ktora zrobilem to ja wcale nie mowilem ze bedzie sie wam podobac i ostrzegalem ze moj gust jest naprawde dziwny. Ale o gustach sie nie dyskutuje i przy tym zostane. Wiadomo ze druga edycja ligi o ile powstanie bedzie napewno lepsza od pierwszej bo w obecnej lidze sa bledy ktore sa powszechnie znane i ktore moze zostana naprawione ( podczas drugiej edycji a moze i nawet tej ).

Zorganizowanie w klanach napewno nie jest super. Przyznaje wam racje. W ligach ogolnie nie ma kontrolowanych meczy tak jak tutaj. W ogolnych ligach ludzie graja kiedy chca, strony ligi sa robione w php i liderzy klanow dopisuja sobie odpowiednio punkty. Lecz to co wy zrobiliscie to ja wam tylko chwale. Bo zbieracie ludzi w soboty o 20.00 na polchacie ( to jest jedyna ironia = z tym polczatem ) i sprawiacie ze jakas organizacja w meczach jest.

Co do kolosa to sie sega nie wypowiadaj bo dziala swietnie. Nie chcesz chyba oskarzyc Mad Dog`a o to ze nie jest najlepszym graczem AvsP2 w polsce poniewaz ty z nim nie grales finalu ? No fakt powiesz... ty przegrales wczesniej. Ja oddalem walkowera i co myslisz ze coloseum na tym ucierpialo ze paru graczy dalo walkowera ? A ty myslisz ze ja bym z Madem wygral ? Nie wygralbym... dlatego mowienie ze kolos mial duzo bledow bo bylo duzo walkowerow jest niedobrym argumentem. Bylo duzo walkowerow bo ludzie nie byli odpowiedzialni.

A moja pomoc coz... zrobilem stronke fakt. Wiesz ze nie mam w domu internetu. Myslalem ze fpp.pl zapewni stronke dla ligi przynajmniej. Nie mam zamiaru nikogo oskarzac ze takie miejsce na ta stronke wogole sie nie pojawilo. Po tym jak sie spoznil klan BOF a sedziowie ligi niezrobili nic w stroe tego zeby przynajmniej ukarac jakos tych ludzi ze niezawiadomili o spoznieniu podziekowalem uprzjmie za role sedziego. Po co jak i tak moje zdanie sie tam zupelnie nie liczylo... az jestem zaskoczony ze USM wszedl za mnie.

Ogolnie liga kuleje w zasadach i ma sporo dzior... a to jest forum na ktorym wszyscy moga sie wypoiwadac jak chca i ile chca dlatego niemam zamiaru konczyc czy zamykac tej dyskusji bo koles o niku SEGA powiedzial zebym skonczyl nazekac. Okazuje sie sega ze duzo osob nawet z twojego klanu nawet te osoby ktore najbardziej sie licza w twoim klanie wcale nie sa zadowolone z tego jak jest liga prowadzona. Natomiast gdybym tylko mogl to z wielka przyjemnoscia chcialbym wam jakos pomuc.

Posted by [DH]SEG@ on 19-05-2003 11:56:

Exclamation LOL

LOL i nic wiecej nie powiem bo smiac mi sie chce...
albp powiem tak: lepiej se pogadac niz cos zrobic i taka jest prawda...koniec

Posted by [TBH]ecik on 17-06-2003 21:06:

LIga

Powiem tak nie zebym sie czepial ale organizacja ligi ma troszke wad takie jak juz dwa razy mi sie zdarzylo ze nie bylo serva i pojednynki bylo trza przelozyc no i raz jak bylem u cysia i mial grac spotkanie ligi to nie bylo ani sedziego ani ligi

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:40.