FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10162)

Posted by [FPP]krzysiek on 28-03-2003 16:23:

komputronik.pl

Niejaka firma komputronik.pl poleciala sobie ze mna w kulki. Zamowilem u nich klawiature: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4009.
Przyjrzyjcie sie zdjeciu. A teraz porownajcie z tym co dostalem:
http://80.65.232.92/images/photos/0...000245184_2.jpg
Z ktorej strony bym nie patrzyl to sa to dwie inne klawiatury! Nazwa, parametry sie zgadzaja. Ale fota nie. Wiec jest to jawne oszustwo. Jak nie dysponuja odpowiednia to niech nie daja innej. Bo to jest IMO lecenie se w kulki. Wyslalem maila i czekam. Jak bezczele beda chcieli przy zwrocie tej klawy, ktora ni w hak mi nie pasuje, zebym pokryl koszt wysylki zwrotnej to juz ***** plazem nie puszcze. Normalnie zajebiste urodziny mi sie zrobily.

IDE ZLOOZOWAC DO PUBU!

Posted by Lucas on 28-03-2003 17:08:

Nie slij maila tylko listem polecony - zadaj wymiany towaru, albo zwrotu pieniedzy.

Posted by insmac*1337 on 28-03-2003 17:10:

Ja powiem tyle ze pomimo tej renomy kilku wiekszych sklepow internetowych ze sprzetem (np. komputronik wpsomniany wyzej) i tak nie zywie do nich zaufania i raczej kupuje osobiscie - po pierwsze kupuje zawsze jakies 5-10 % taniej niz maja te sklepy w swoim promocjach, po drugie nie lubie kupowania na odleglosc ... moze nie jestem nowoczesny, ale ...

Posted by Lucas on 28-03-2003 18:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez insmac
Ja powiem tyle ze pomimo tej renomy kilku wiekszych sklepow internetowych ze sprzetem (np. komputronik wpsomniany wyzej) i tak nie zywie do nich zaufania i raczej kupuje osobiscie - po pierwsze kupuje zawsze jakies 5-10 % taniej niz maja te sklepy w swoim promocjach, po drugie nie lubie kupowania na odleglosc ... moze nie jestem nowoczesny, ale ...

Osobiscie sadzilem ze zmam wszytkie klawitury logitecha, ale te obie byly dla mnei zaskoczeniem....

Zreszta komputronik to lenie i nie sla poczta....

Posted by [FPP]Lipas on 28-03-2003 18:09:

No to sobie w kulki polecieli, ale czesto tak jest, ze daja fake'owe zdjecia !!

A szczegolnie w sklepach wysylkowych, allegro etc.

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by rcube on 28-03-2003 18:39:

Hm... a nie lepiej bylo ruszyc do WGK kolo GUSu (gora 20 minut drogi) Ceny bardziej atrakcyjne, wiarygodnosc , widzisz co kupujesz.... A nie jakis tam komputronik

Posted by Lucas on 28-03-2003 19:12:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
No to sobie w kulki polecieli, ale czesto tak jest, ze daja fake'owe zdjecia !!

A szczegolnie w sklepach wysylkowych, allegro etc.

Ta - zwlacza jak nie ma zdjec produktu to laduja co popadnie...

Potem tego nikt nie aktualizuje...

Posted by insmac*1337 on 28-03-2003 19:43:

To samo jest na wszelkiego rodzaju ulotkach, gazetkach z wielkich sieci handlowych (m.in. hipermarkety) - przyklad: kiedys przegladalem sobie jakas oferte zestawu komputerowego z MediaMarkt - patrze - o jaki wypasny monitor - a tu zonk ... z prawej strony obrocony o 90 st. mala czcionka tekst Zdjecie podobne ...

Posted by [FPP]Krypton on 28-03-2003 22:52:

Chyba dostales ten gorszy model

Posted by Lucas on 28-03-2003 23:10:

quote:
Napisane oryginalnie przez insmac
To samo jest na wszelkiego rodzaju ulotkach, gazetkach z wielkich sieci handlowych (m.in. hipermarkety) - przyklad: kiedys przegladalem sobie jakas oferte zestawu komputerowego z MediaMarkt - patrze - o jaki wypasny monitor - a tu zonk ... z prawej strony obrocony o 90 st. mala czcionka tekst Zdjecie podobne ...

Wyjatkowo. Zreszta byl podpis....

Polecam to - karty MSI sa czerwone, ale ta fotke walnieto przed premiera. Do tej pory nie zmieniono...

http://www.sirius.pl/product.php?ac...=5471&sid=1

Posted by [FPP]glan on 28-03-2003 23:38:

hmm szczerze mowiac to jedyna roznica jaka widze miedzy tymi klawiaturkami to brak w dostarczonej do ciebie klawiszy funkcyjnych nad klawiatura numeryczna... reszta jest bez zmian

Posted by DEiMOss on 29-03-2003 02:30:

Heh, i teraz sie zacznie najezdzanie na to jaki ten Komputronik "zly".
Kupowalem u nich kamere i naped DVD. Dostalem to co chcialem, w dobrym terminie. Nawet najlepszym zdarzaja sie pomylki, wiec nie ma co klnac tylko starac sie wyjasnic o co chodzi. Poza tym, zrobiles z igly widly

Posted by ShreQ on 29-03-2003 06:42:

Ja w Komputroniku kupi�em mysz i wszystko jest git.
Je�li chodzi o t� klawiatur� to masz racj� nie puszczaj tego p�azem. GL

My stock Alfa Romeo 145 *sports suspension *TSW HockenHeim R wheel range *Dunlop SP Sport 2020E 195/50R15 tyres *Zender BodyKit

Posted by Lucas on 29-03-2003 07:46:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
hmm szczerze mowiac to jedyna roznica jaka widze miedzy tymi klawiaturkami to brak w dostarczonej do ciebie klawiszy funkcyjnych nad klawiatura numeryczna... reszta jest bez zmian

No... brakuje takich zupelnie nie potrzebnych klawiszy jak e-mail, IE...

Posted by [FPP]glan on 29-03-2003 07:54:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
No... brakuje takich zupelnie nie potrzebnych klawiszy jak e-mail, IE...

a sa one ci potrzebne? bo sorki ja mam jakies klawisze funkcyjne [dokladnie: ie, mail, wygaszacz, winamp, glosniej, ciszej, hibernacja, dos, zamknij, wyjmij plyte, przewin przod - tyl, zatrzymaj, i jakies jeszcze] ale z nich nie korzystam... poprostyu wsio robie za pomoca myszki i tak mi wygodniej..

Posted by [FPP]xen0m on 29-03-2003 10:41:

ja w komputroniku kupowalem klawe tez i wszystko bylo git. zawsze zdarzaja sie pomylki.

a z klawiszy tych smiesznych tez nie korzystam

Posted by ShreQ on 29-03-2003 10:49:

Mi te� takie klawisze nie s� do niczego potrzebne ale ch�opak zap�aci� za towar, kt�ry chcia� naby� i powinien go otrzyma�.
To tak jak by�cie chcieli kupi� IE3.0, wys�ali by wam MS Wheel Optical Mouse1.1a i te� powiedzieli byscie, �e mo�e by� bo 5 klawiszy jest zb�dna, w�tpi� !!!

My stock Alfa Romeo 145 *sports suspension *TSW HockenHeim R wheel range *Dunlop SP Sport 2020E 195/50R15 tyres *Zender BodyKit

Posted by [FPP]xen0m on 29-03-2003 12:07:

a czy ktos mowi, ze komputronik nie powinien wymienic sprzetu? powinien... ale po prostu pomylki sie zdarzaja...

Posted by [FPP]Lipas on 29-03-2003 16:09:

Ja uwazam, ze zakup w sklepie wysylkowym potrafi czasem przysporzyc wiecej problemu, jak to wszystko warte :o

Podobnie aukcje internetowe etc.

Ale jak nigdzie nie ma towaru, to trzeba tam szukac :o

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by Lucas on 29-03-2003 18:27:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
a z klawiszy tych smiesznych tez nie korzystam

Jasne - nie ma problemu...

Ja osobiscie lubie odpalac irca jednym przyciskiem a nie klikac w menu...

Posted by [FPP]krzysiek on 29-03-2003 19:27:

No nie wiem czy to sa z igly widly. Jak sie 40 zl wydaje za nic (dwa razy koszt wysylki i nic nie mam z tego). moze ciebie ktos sponsoruje ale ja sobie sam musze radzic a nie mam jeszcze zadnych dyplomow/magisterek/doktoratow, ktore pomoglyby mi dostac dobra prace. To raz.
Co do samej klawy. Sram na te klawisze powyzej. Chodzi o jej ergonomike. Jest zupelnie inaczej wyprofilowana, a co najgorsze jest sporo dluzsza przez co nie miesci mi sie w szufladzie na klawe. A to chyba juz spore nieudogodnienie. Pozatym dolne klawisze sa pochyle (to jest detalik ale wszystko sie sumuje i wplywa na to, ze ****owo sie na niej pisze). Mialem pozatym wczesniej taka jak "chcialem" sobie zamowic. Wiec bylem juz do niej przyzwyczajony.
Pomylki sie zdazaja. Otoz jasne, ze sie zdazaja ale nie powinny. A jak sie juz zdazaja to powinni wymieniac za darmo. Wtedy stracilbym tylko troche czasu. A nie opcja typu "jak chcesz wymienic to zaplac za przesylke zwrotna tez [dodatkowe 20 zeta]). Wiec nie *******cie mi za przeproszeniem takich glupot co poniektorzy!

Posted by [FPP]glan on 29-03-2003 19:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Jasne - nie ma problemu...

Ja osobiscie lubie odpalac irca jednym przyciskiem a nie klikac w menu...

a slyszal o takim wynalazku jak pasek szybkiego startu ? jeden raz klikniecie mysza na ikone i odpala ci sie program....

skutek taki sam a ni wiem co szybciej zrobisz.. czy przesuniesz lape z myszka i klikniesz niz siegniesz z mychy lapa na klawisz i spowrotem... ]]

Posted by DEiMOss on 15-04-2003 23:10:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]2*loop
[...]
moze ciebie ktos sponsoruje ale ja sobie sam musze radzic a nie mam jeszcze zadnych dyplomow/magisterek/doktoratow, ktore pomoglyby mi dostac dobra prace. To raz.

Buehehe.

quote:
Co do samej klawy. Sram na te klawisze powyzej. Chodzi o jej ergonomike. Jest zupelnie inaczej wyprofilowana, a co najgorsze jest sporo dluzsza przez co nie miesci mi sie w szufladzie na klawe. A to chyba juz spore nieudogodnienie. Pozatym dolne klawisze sa pochyle (to jest detalik ale wszystko sie sumuje i wplywa na to, ze ****owo sie na niej pisze). Mialem pozatym wczesniej taka jak "chcialem" sobie zamowic. Wiec bylem juz do niej przyzwyczajony.

Mowisz jakbys mial miliony $ i szukal idealu sposrod klawiatur. Jak nie masz kasy to se kup najprostsza, a nie pierd.olisz o jakichs ergonometriach i oplywach powietrza w klawiaturach

quote:
Pomylki sie zdazaja. Otoz jasne, ze sie zdazaja ale nie powinny. A jak sie juz zdazaja to powinni wymieniac za darmo. Wtedy stracilbym tylko troche czasu. A nie opcja typu "jak chcesz wymienic to zaplac za przesylke zwrotna tez [dodatkowe 20 zeta]). Wiec nie *******cie mi za przeproszeniem takich glupot co poniektorzy!

Kazdy na tym pieknym swiecie marzy, zeby bylo jak najmniej pomylek... one byly (ukrzyzowanie Jezusa Chrystusa), sa (wystawienie Ich Troje na Eurowizje) i beda (sprzedawanie "zlych klawiatur").

P.S.
Wez sobie na wstrzymanie.

Posted by [FPP]krzysiek on 16-04-2003 01:11:

1) No i co Cie tak rozbawilo?
2) Nie mowie nigdzie ze nie mam kasy (czytaj uwazniej). Nie mowie, ze nie stac mnie na okazyjna zachianke tylko mowie, ze nie stac mnie na pomylki.
3) Jak mozesz cytowac cos i tuz pod tym cytatem powtarzac ten sam blad w interpretacji tekstu co w poprzednim twoim poscie? Zdumiewasz mnie. Przeczytaj moze ten fragmencik sobie raz jeszcze. Albo wystawie Ci kawe na lawe raz jeszcze moze teraz zrozumiesz: Nie chodzi o to, ze pomylki sie nie zdazaja tylko o to ze powinni za nie placic ci, ktorzy sie pomylili.

PS: Dalem juz sobie na wstrzymanie dosc dawno temu w zwazku z ta klawa ale Twoje "odgrzanie" topica... wiadomo co spowodowalo.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:39.