FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10175)
ebanki...
orientujecie sie w temacie bankow internetowych? macie moze konta pozakladane gdzies?
wiadomo, mbank najpopularniejszy, ale jakby ktos mial jakies wlasne obserwacje...
Ja wlasnie dzisiaj stwierdzilem, ze rezygnuje z Inteligo, bo nie oplaca sie tam kaski 3mac - do 4k pln oporcentowanie, to tylko 2,7% ;/
A poza tym - zdzieraja 1pln/msc za karte Visa i za przelewy oraz dodatkowe serwisy takz sa platne :o
Plusem jest to, ze maja darmowe wyplaty w ponad 2400 bankomatach (Euronet i PKO)
A co do mBanku, to moje konto pozostanie tam bardzo dlugo - duzo za free, korzystne oprocentowanie, latwy dostep.
Mozna jeszcze zwrocic uwage na ... hmm - nie znajduje juz zadnej alternatywy, ale kiedys pamietalem, ze jeszcze jakies konta sa w miare ciekawe. Musze sobie przypomniec !!
917123
Ja mam w mBanku. Nie narzekam. Nie ma �adnych op�at za prowadzenie, za wydanie karty Visa Electron itp. Wi�kszo�� bankomat�w te� to obs�uguje - co jest wa�ne. Troszk� k�opotliwe jest zak�adanie, jak r�wnie� czasoch�onne, ale wydaje mi si�, �e tak jest wsz�dzie (nie wiem w sumie jak to wygl�da gdzie indziej) bo przecie� musi by� wysokie bezpiecze�stwo...
Ja w ka�dym b�d� razie mbank mog� �mia�o poleci�. Nie zawiod�em si�...
no mbank imo tez najlepszy, ale chodzi mi o to czy w przyszlosci sobie po prostu ten bank nie zbankrutuje or smth. BRE Bank ma 300mln straty za poprzedni rok a mbank to czesc bre banku.
Kozystajac z okazji i tematu ebankow moze mi ktos wskazac roznice miedzy normalnym bankiem a ebankiem. Bo ja nie widze zadnej. Juz tlumacze: mam normalne konto w BZ i moge je obslugiwac przez telefon, komorke, internet i "analogowo" w oddziale banku. Wiec czym rozni sie taki ebank obslougiwany w ten sam sposob? Przeciez i tak mozna z bankomatow wybierac "analogowa" kase.
Jak to jest roznia sie czyms te banki czy nie?
PS. Sorrki xen0m z "wpieprzanie" sie w tamat
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.
Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�
Ja mam zalozone konto w ING Bank �l�ski. Oplata miesieczna 2 zlote (konto studenta). Zero prowizji za przelewy. Jedyne co robie to wplacam do banku pieniadze, a pozniej z domu wygodnie robie 90% przelewow mojej rodzinki Nie ma zadnych problemow z przelewami na rachunki za telefon, prad, gaz, itd. a nawet za ZUS mojej mamy. Sytuacja mnie zmusila do trzymania wszystkiego pod kontrola i jednoczesnie interesow firmy mojej mamy
Problemy trzeba rozwi�zywa�, a nie stwarza�!
quote:
Napisane oryginalnie przez Hakan
Kozystajac z okazji i tematu ebankow moze (...)
W przypadku ebankow, nie placisz w wiekszosci nie placi sie za prowadzenie, bo nie trzeba placic ludziom zatrudmionym w oddzialach takiego banku, ktorych de facto nie ma :o
I dlatego moga one sobie pozwolic na wyzsze % i nizsze oplaty !
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
hmm, glownie oprocentowaniemw mbanku na rorze jest chyba 4,5% teraz...
Dlatego wlasnie mBank jest najlepszym bankiem internetowym gdyz nie placi sie absolutnie nic za usluge E-Konto - karta platnicza za darmo, darmowy abonament, przelewy, wyplata w bankomatach Euronetu bez prowizji, zalozenie konta rowniez... itd.
.
Na to nie ma co patrzecOdsetki z kwot ponizej 25.000zl sa zbyt male, zeby mozna bylo je odczooc
(przy oprocentowaniu rocznym rzedu 5%). (...)
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
a kto mowi, ze ja mam mniej niz 25kjoke...
wiesz, zawsze lepiej miec troszke z procentow niz nic![]()
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez glover
Dlatego wlasnie mBank jest najlepszym bankiem internetowym gdyz nie placi sie absolutnie nic za usluge E-Konto - karta platnicza za darmo, darmowy abonament, przelewy, wyplata w bankomatach Euronetu bez prowizji, zalozenie konta rowniez... itd.
.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:48.