FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10201)

Posted by on 03-04-2003 10:41:

.

Posted by on 03-04-2003 11:57:

.

Posted by d4 on 03-04-2003 12:19:

Dawno nie miałem przyjemności kasowania postów.

Posted by [FPP]Lipas on 03-04-2003 15:19:

quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool

Dawno nie miałem przyjemności kasowania postów.

nie strasz go, bo sobie jeszcze pojdzie

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by insmac*1337 on 03-04-2003 15:34:

Po co w ogole ten temat?

Posted by rcube on 03-04-2003 16:12:

quote:
Napisane oryginalnie przez insmac
Po co w ogole ten temat?

Hm... nie wiem ;(

Chodzi w kazdym razie o zrównywanie głośności mp3ójek do poziomu 89dB

Posted by Lucas on 03-04-2003 17:04:

Dobra - zamknijcie caly dzial....

Posted by insmac*1337 on 03-04-2003 17:34:

No, wyedytowany i teraz to juz ma sens - panie maruder

Posted by Lucas on 03-04-2003 18:08:

quote:
Napisane oryginalnie przez insmac
No, wyedytowany i teraz to juz ma sens - panie maruder

Rzucacie sie....

Czasy swietnosci boarda minely...

Posted by MAr-n on 09-04-2003 19:05:

Re: Program do zrównywania głośności MP3

quote:
Napisane oryginalnie przez Ven3

Istnieje program do zrównywania głośności mp3ójek do poziomu 89dB (standard ogólnoświatowy)- dzięki niemu nie trzeba regulować paska głośności w Winampie dla każdego pliku oddzielnie. Wszystkie pliki mp3, które odostępniam w Kazie także są zrównane (przeze mnie albo już były) do poziomu 89dB. Proponuję zrobić to z wszystkimi mp3ójkami jakie macie na twardzielach- łatwiej będzie dla Was i dla tych, którzy ściągną od Was te pliki.

chyba jestes smieszny ze bede swoje 7 giga mp3 przerabial na jakies 89 dB jak sie komus nudzi to prosze bardzo. Ja tam nie mam problemow z glosnoscia bo muza idze przez wzmacniacz i jak cos jest nie tak to lekko noga przekrece i jest git

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Posted by oxygen on 10-04-2003 06:35:

a ja sobie sciagne i przerobie sobie moje 16 gb muzy na 89db pod warunkiem ze nie bedzie trzeba pojedynczo kazdej piosenki przerabiac

Posted by [FPP]Lipas on 10-04-2003 11:24:

co tam Wasze 7 czy 16GB jak ja mam ponad 30

i mam to teraz rownac

Posted by MAr-n on 10-04-2003 13:56:

na co ci lipas az tyle mp3 ?? 30 giga ja cie sune ja mam 7 i polowy nawet nie slucham

(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Posted by Lucas on 10-04-2003 17:12:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
co tam Wasze 7 czy 16GB jak ja mam ponad 30

i mam to teraz rownac

25 plyt - to ile giga?

Posted by [FPP]glan on 10-04-2003 17:19:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
25 plyt - to ile giga?

zaledwie 17 jesli liczac iz plytki maja po 700 i sa w pelni zapchane...

ja mam jakies 10 plytek + 28 giga na hdd
ale i tak nie bede tego zmienial na poziomy glosnosci.. po co jak wieza podpieta pod kompa i daje ladnie na 8 glosnikach + subwoofer?

Posted by [FPP]xen0m on 10-04-2003 18:00:

akurat 8 glosnikow i subwoofer na mp3 niewiele da przy takiej jakosci sprzetu to mp3 sux :/

kilka dni temu wzialem od kumpla plyte z muzyka zapisana w jakims tam formacie specjalnym do dvd - na 6 glosnikow i subwoofer. efekt niesamiwity. mam stacjonarne dvd (6 gl. + sub) i naprawde muza wymiata... tyle, ze taka plytka 100zl :/

Posted by [FPP]Saari on 10-04-2003 18:45:

Wale standardy ogolnoswiatowe. Nie udostepniam moich plikow muzycznych chyba ze ktos bardzo chce, a pasek w winampie sluzy do tego by nim krecic

Pytanko : co wy robicie z tyloma gb muzyki? Ja mam 4GB niecale i i tak wszystkiego nie slucham

Posted by [FPP]xen0m on 10-04-2003 18:52:

ja mam moze ze 100mb tyle ze kolo 100gb filmow

Posted by MAr-n on 10-04-2003 18:53:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari

Pytanko : co wy robicie z tyloma gb muzyki? Ja mam 4GB niecale i i tak wszystkiego nie slucham

no to tak jak ja tylko ze ja mam 7 giga

(...)

Posted by [FPP]glan on 10-04-2003 19:37:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
akurat 8 glosnikow i subwoofer na mp3 niewiele da przy takiej jakosci sprzetu to mp3 sux :/

hmm akurat gucio gra wystarczy dobrze wsio zglosnic i ustawic

heh a po co tyle... to rozna muzyka i to zalezy od nastroju slucham sobie czegos innego.. i tak to wychodzi i sie uzbieralo :}

Posted by [FPP]xen0m on 10-04-2003 20:10:

no tak, ale tak jak mowilem, nie wykorzystasz w pelni sprzetu. zalatw sobie jakas plytke z muzyka w tym smiesznym formacie do dvd (nie pamietam jak sie nazywa) i pusc na kolumny. przez 10min nie bedziesz sie mogl pozbierac

Posted by [FPP]glan on 10-04-2003 21:13:

quote:
no tak, ale tak jak mowilem, nie wykorzystasz w pelni sprzetu. zalatw sobie jakas plytke z muzyka w tym smiesznym formacie do dvd (nie pamietam jak sie nazywa) i pusc na kolumny. przez 10min nie bedziesz sie mogl pozbierac

hmm ale to bym musial znosic wieze na dol do odtwarzacza stacjonarnego apo go wnosic na gore.. ale i tak wiem jak sie na tym ladnie filmy oglomda :}} zwlasca kompanie braci wersja dvd :}}} apo szeregowca rayana :}}}

Posted by [FPP]xen0m on 10-04-2003 21:54:

Szeregowiec Rayen... hmm... miodzio

Posted by insmac*1337 on 11-04-2003 10:12:

Mialem okazje ostatnio ogladac film na projektorze Thomson + Logitech Z-680 / Creative MW 510D. Film w formacie XVID, kodowanie dzwieku AC3 (Dolby Digital 5.1). Po prostu wymiata i roznica pomiedzy dvd a xvid'em (albo divx) z kodowaniem ac3 jest niewielka - tylko trzeba miec dobre glosniki - 5.1, najlepiej Creative (Inspire 5700/MegaWorks - to jest ponad 500W RMS) albo Logitechy - Z580/680 - to sa glosniki podobnej jakosci jak zestawy kina domowego wysokiej klasy...

A co do tej muzyki - ja mam bardzo duzo muzyki, slucham czegos przez pewien czas, potem odstawiam, a potem do tego wracam. A jesli sciagne sobie powiedzmy jeden utwor, spodoba mi sie - to ciagne od razu wszystkie plyty - i tak powstaja duze zbiory Moze to tez jest zwiazane z tym, ze slucham bardzo roznorodnej muzyki...

Gregorian ~ Fields of Gold

Posted by [FPP]Lipas on 11-04-2003 10:26:

Konczac temat ilosci danych do rownania, powiem tylko, ze akademicki LAN w 3miescie ma pewnie ze 2TB MP3

To bysmy dopiero rownania mieli ...

Posted by [FPP]xen0m on 11-04-2003 12:50:

Insmac: jest roznica, naprawde. moze jest ona nia taka duzo, ale jest. dobrze (ale musi byc dobrze) zorbiony dzwiek do dvd jest lepszy od ac3.

Posted by Ulraunt. on 11-04-2003 21:15:

Jest pewna zajebista piosenka - w teledysku gosc jezdzi na rowerze po Nowym Jurku - jak sie nazywa ta piosenka?! zna to ktos?

Posted by insmac*1337 on 14-04-2003 12:39:

quote:
Insmac: jest roznica, naprawde. moze jest ona nia taka duzo, ale jest. dobrze (ale musi byc dobrze) zorbiony dzwiek do dvd jest lepszy od ac3.

Chodzi Ci o DTS? Sporo zestawow glosnikowch 5.1 ma juz DTS, ale DivX go nie obsluguje (moze sie myle ... )

Posted by [FPP]Lipas on 14-04-2003 15:04:

Hmm, z tego co sie orientuje, to miedzy DTSem a AC3 jest bardzo niewielka roznica, nawet jesli korzystamy z zestawu glosnikow 5.1 :o

Poprawcie mnie, jesli sie myle

Posted by [FPP]xen0m on 14-04-2003 23:37:

no roznica nie jest duza, ale slyszalna.

insmac: tak, tak to sie nazywalo...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:49.