FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10240)

Posted by Merlin on 05-04-2003 21:25:

Post Server dla reprezentacji....

chcialbym wystapic z uprzejma prosba do sceny urt azeby udostepnila jakis server dla naszej kochanej reprezentacji... w chwili obecnej nie mamy nawet gdzie odbywac treningow nie mowiac juz o meczach... jezeli ktos bylby tak uprzejmy i mogl taki tymczasowy server zorganizowac lub chociaz udostepnic rcona/y do lepszych poliskich serverow bardzo prosze o kontakt...
(lepszych czyli takich gdzie 10 osob moze grac na pingu ponizej 500 ;0 )

z gory thx za pomoc...

Posted by Sniezek on 05-04-2003 22:02:

copy/paste z urbanterror.pl:

support = wsparcie
03-04-2003 - 16:14 @ [papuga]

pomy�la�em sobie przy okazji - czemu by nie pom�c w tym roku naszej reprezentacji i nie "podarowa�" im serva do trening�w

a zatem poprosz� kapitana reprezentacji polski o kontakt w celu dogadania szczeg��w...

Posted by Merlin on 05-04-2003 23:20:

tak to juz jakis krok na przod
no to gr8 do boju tygrysie

Posted by cZAx on 06-04-2003 00:09:

jak juz pisalem to pewnie jakis koles sobie jaja robil
btw moze jakas siec kablowa by postawila cos? wiem ze c0mma mowil kiedys cos o TOYA, hm?

Posted by PAPUGa on 06-04-2003 00:17:

Thumbs up nie, czemu

nie robie sobie zadnych pisanek wielkanocnych

mam mozliwosc odpalic albo drugi serv (na innym porcie), albo "jakos inaczej" zalatwic dostepnosc dla 'wybrancow'. problem w tym, ze GR8 RAZ (1raz) sie do mnie odezwal i uciekl :/

czy mam za nim ganiac po GG, boardzie i IRCach i ustalac? :/

Posted by DARK_ANGEL on 06-04-2003 12:38:

Widzisz czax jednak to byl papuga o_0

Posted by Merlin on 06-04-2003 22:32:

Re: nie, czemu

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
nie robie sobie zadnych pisanek wielkanocnych

mam mozliwosc odpalic albo drugi serv (na innym porcie), albo "jakos inaczej" zalatwic dostepnosc dla 'wybrancow'. problem w tym, ze GR8 RAZ (1raz) sie do mnie odezwal i uciekl :/

czy mam za nim ganiac po GG, boardzie i IRCach i ustalac? :/

nie wiem co tam ustalac... to ma byc server postawiony na haslo bez mapcycle z fullwote i rconem dla wybrancow z reprezentacji... poprostu postaw serwer i gr8 sie zglosi po rcona i ip ))

Posted by cZAx on 06-04-2003 22:43:

fajno by bylo jakby stanal jeszcze przed zakonczeniem nations cup :o
imo z serverem (choc nadal w to nie wierze by stanal) mamy duze szanse odniesc sukces.

Posted by LuZnY on 06-04-2003 22:46:

quote:
Napisane oryginalnie przez Merlin
nie wiem co tam ustalac... to ma byc server postawiony na haslo bez mapcycle z fullwote i rconem dla wybrancow z reprezentacji... poprostu postaw serwer i gr8 sie zglosi po rcona i ip ))

niektorzy poprostu lubia wszystko komplikowac...

\/

Posted by GrEaTEyE on 07-04-2003 14:30:

hej

papi z 5x sie odzywa�em:/
Podaj mi jak mo�esz sw�j numer telefonu, to zadzwonie do Ciebie i sie jako� ugadamy lub co� w tym stylu, ty wieczorami siedzisz tylko na gg...:/ kiedy ja ju� spie(23-24) :/ No to jak bedziesz wiedzia� ju� wiecej czy mo�esz ten serverek uruchomi� i czy jak tam to napisz tutaj, lub na gg.....thx:
Chodzi mi o server z limitem na 12 os�b, timelimit 20 friendly fire 2....a co tam, ustawienia CB

GrEaTEyE

Posted by GuriaS on 08-04-2003 14:18:

quote:
Napisane oryginalnie przez cZAx
fajno by bylo jakby stanal jeszcze przed zakonczeniem nations cup :o

malo prawdopodobne

Posted by GrEaTEyE on 08-04-2003 16:05:

hmm

dzisiaj jak zdobede papuga i sie z nim dogadam, to powinien stan�� nied�ugo...a moze stac na 2 slocie qneta

GrEaTEyE

Posted by PAPUGa on 08-04-2003 20:48:

prosze bardzo:

games.coolnet.pl: 27961
ustawienia serva, no.. "takie do CB" cokolwiek to mia�oby znaczy�

namiary ma GR8 (pase�ko) a o rcona go nie pro�cie - dzia�a vote.

serv si� mo�e (i pewnie: b�dzie) wywalac, jak i kazdy inny serv UT :/ ale c� ... SID si� przyzna� do zabugowanego softu, w 2.7 maj� ponoc poprawi�.

Posted by GrEaTEyE on 08-04-2003 20:56:

hmmm

Papi zostaw jakis tel. �ebym w razie problem�w m�g� zatelefonowa� do Ciebie.....thx for server idziemy go testowac!
P.S. Papi czasami zmienie has�o, tylko has�o

GrEaTEyE

Posted by PAPUGa on 08-04-2003 22:57:

of corz :)

g_password powiniene� do�� cz�sto zmienia�
podobnie jak rconPassword -- we w�asnym interesie

Posted by GrEaTEyE on 09-04-2003 07:41:

pisze ze szko�y

no wi�c, na zmiane passworda na server znam...ale jak to by�o na rconpassword?:/rcon rconpassword ? napisz
Ide nauczyciel mnie wqrwia!!!przyjebal sie ze niemam tematu sprzed roq...oka nara pozdro...aha i normalnie mozna grac spary 5-5 na servieP

GrEaTEyE

Posted by Merlin on 09-04-2003 13:31:

:)))

no jestem pod wrazeniem, szkoda ze wiekszosc klanow ktore mamy w grupie ma tami pingi 200 a my no coz od 15-100 ))

Posted by PAPUGa on 09-04-2003 16:03:

no niestety :/

ping-pong�w ju� nie poprawi� :/

poniewa� wi�kszo�� ludzi ��czy si� jednak do niego z sieci tepsy, sugeruj� gra� poza "godzinami szczytu" (tj. business hours) -- zmniejsza si� obci��enie naszego peeringu do tepsy.

je�li chodzi o zagranic�, to chodz� pog�oski, �e w okolicach czerwca b�dziemy podwaja� przepustowo�c za granic�, a do tego czasu zako�czymy budow� polskich ring�w na �wiate�ku.
(czyli: mi�dzy miastami pingi poni�ej 10ms, a zagranic� powy�ej 2Gbit)

tyle obiecanek / przysz�o�ci. jak b�dzie, zobaczymy.
P.S. m�wi� oczywi�cie o mojej firmie , w kt�rej stoi coolnet, a nie o sieci tele-psy

Posted by PAPUGa on 09-04-2003 16:04:

Re: pisze ze szko�y

quote:
Napisane oryginalnie przez GrEaTEyE
no wi�c, na zmiane passworda na server znam...ale jak to by�o na rconpassword?:/rcon rconpassword ?

a pr�bowa�e�:
/rcon set rconPassword dupa
?

Posted by GrEaTEyE on 10-04-2003 10:23:

hehe

zmieni�em pass na server, /rcon rconpassword xxxxx
Thx jeszcze raz, a i nied�ugo bede mia� neo+

GrEaTEyE

Posted by GuriaS on 13-04-2003 21:20:

mam prosbe
jak bedzie mecz z pt i chociaz 1 mapka bedzie na qlnecie to moglby ktos ograniczyc licze graczy na qlnecie1 do 8 or smthg? dzisiaj jak gralismy spara i bytlo na qlnecie1 12/12 to qrvoca mnie brala z lagami i watpie zeby sie pt zgodizlo an takim czyms grac ...

Posted by DARK_ANGEL on 13-04-2003 21:32:

quote:
Napisane oryginalnie przez GuriaS
mam prosbe
jak bedzie mecz z pt i chociaz 1 mapka bedzie na qlnecie to moglby ktos ograniczyc licze graczy na qlnecie1 do 8 or smthg? dzisiaj jak gralismy spara i bytlo na qlnecie1 12/12 to qrvoca mnie brala z lagami i watpie zeby sie pt zgodizlo an takim czyms grac ...

Skoro to jedna mapka tylko , czyli 20 minut to mozna by w ogole zamknac jedynke na ten czas ? :O

Posted by PAPUGa on 14-04-2003 00:38:

jak b�dzie

mecz z Portugali�, to chyba nie na coolnecie?

my�licie �e si� zgodz� zagra� na servie gdzie niema PB? :O

Posted by DARK_ANGEL on 14-04-2003 14:22:

Re: jak b�dzie

quote:
mecz z Portugali�, to chyba nie na coolnecie?

my�licie �e si� zgodz� zagra� na servie gdzie niema PB? :O

eeeeeeee to chyba coolnet odpada ;p

A przypdakiem meczy w Nations Cupie nie gra sie na neutralnych serwerach ? :O

Posted by GuriaS on 14-04-2003 14:40:

Re: Re: jak b�dzie

quote:
Napisane oryginalnie przez DARK_ANGEL
eeeeeeee to chyba coolnet odpada ;p

A przypdakiem meczy w Nations Cupie nie gra sie na neutralnych serwerach ? :O

jezeli sie takiego nie znajdzie [pt vs. pl - bedzie trudno =D] to sie gra 1 mapke w pl a druga w pt

Posted by PAPUGa on 15-04-2003 08:38:

Thumbs down no doobra...

to ja b�dziecie miec jakis wa�ny mecz internacjonalny, to dajcie zna�, to wy��cz� cool:27960 na ten czas coby zmniejszy� lagi.

btw - Scalak te� ma chyba dobre serwery do rozgrywania takich meczy, nie? czemu do niego si� nie zg�osicie o serv na mecz fina�owy?

z drugiej strony - http://kill.it.pl/GameTrakker/qstat...t.pl.27961.html strasznie ma�o co� ta "reprezentacja" trenuje :/ widz� �e jakie� mecze s� rozgrywane, r�ne klany tam graj�....
ciekawe jak to si� ma do has�a "nie mamy nawet gdzie odbywac treningow", no chyba �e reprezentacja sie tak mocno przyk�ada do trening�w

P.S. hmm, ponownie przeczyta�em ten w�tek i nadal mam wra�enie �e "kto�" mnie obrazi� i nadal nie widz� 'odszczekania' z jego strony

Posted by Merlin on 15-04-2003 09:43:

dobra papciu respek dla ciebie od calego propl

treningow gramy duzo co widac po wyniku z portugalia 14:12 ktora wygrala poprzedniego nation cupa

nasz polish team ma na koncie juz niezle osiagniecia jak chociazby zbicie PK a treningi jakos powolutku leca ale wez pod uwage ze kazdy ma swoj klan i od czasu do czasu i dla niego cos gra...

Posted by DARK_ANGEL on 15-04-2003 15:19:

Re: no doobra...

quote:

z drugiej strony - http://kill.it.pl/GameTrakker/qstat...t.pl.27961.html strasznie ma�o co� ta "reprezentacja" trenuje :/ widz� �e jakie� mecze s� rozgrywane, r�ne klany tam graj�....
ciekawe jak to si� ma do has�a "nie mamy nawet gdzie odbywac treningow", no chyba �e reprezentacja sie tak mocno przyk�ada do trening�w

Neee reprezentacja grala bardzo duzo treningow, tzn prawie co dzien jak patrzylem przez ase to cos tam grali , wiec mysle ze serw sie bardzo przydal/przydaje .

Posted by cZAx on 15-04-2003 15:59:

teraz ode mnie

THX Papuga za serverek, przydal sie bardzo (caly czas sie przydaje ) i soz ze na poczatku ironicznie powatpiewalem w to

Mam male zastrzezenie, jesli by mozna bylo wlaczyc PB to bylbym bardzo wdzieczny

p.s. moze zostawisz go na stale? duzo ludzi z zagranicy dobrze pinguje na nim i walki klanow polskich CB by mogly sie rowniez tam odbywac. to tylko taka moja sugestia.

Posted by PAPUGa on 16-04-2003 22:04:

Thumbs up dzi�kuj�, spoko.

1. dzi�kuj� za s�owa uznania -- mi�d na moje uszy (fuj)
podoba si� Joinmessage?

2. wola�bym go nie zostawia� jednak na sta�e - to jest na tej samej maszynce co "stary" coolnet, gdy na obu s� full sk�ady jednocze�nie (a i na innych portach/serwerach na tej maszynce te�) graja ludzie - to i si� zaczynaj� lagi od procka.

3. pingi ka�dy ma dok�adnie takie same jak i na starym - skoro to ta sama maszynka?

4. skoro to ta sama maszynka - to te same ograniczenia - problem z PB, niestety ... :/

niewiem, mo�e jak dostan� kwietniow� wyp�at�, od�a�uj� tego tysiaka i kupi si� dwa proce - wtedy by�by dedykowany serv dla UT - bez �adnej innej gry na innych portach, w dodatku na dwuprocesorowej maszynce, w dobrym miejscu sieci
oczywi�cie - wiecie, co stoi na przeszkodzie... --- najgorsze z�o tego �wiata
z drugiej strony - chcia�bym te� ch�odzenie wodne zanaby� bo mi tu g�o�no od komputer�w w pokoju

anyway - trenujcie, grajcie, bo serv nie pochodzi wiecznie

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:10.