FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10290)
Co z PB? Lubicie cziterów?
Witam.
Ostatnio przeprowadziłem małe badania na temat używania PB na polskich serwerach UrT i co się okazało, że z około 15 polskich serwerów jakie udało mi się odnaleźć na Allseeing Eye tylko 6 ma uruchomionego PB.
Czy PB jest aż tak do dupy, że nikt go nie używa?
Czy faktycznie nie zapobiega on cheat'owaniu?
A może jest zbyt uciążliwy?
Zastanawiające...
A może polska scena Urban Terror oficjalnie akceptuje chiterstwo?
Mam nadzieje, że nie...
Z pełnym szacunkiem... pozdrawiam ladies & gentlemen...
Świetny post crackoos. Niestety ale adminowie UrT uwazaja że pb jest bez sensu (chyba ) Nie rozumiem też tego ale wydaje mi sie że lubia jak ktos czituje na ich serverze (tutaj słowa uznania dla scalatora na którego serverach pb jest włączone od dawna). Natomiast dziwnie sie innym administratorom. Czy to naprawde jest tak trudne do zrobienie ?? Nie wydaje mi sie. A o ile by to ułatwilo ludzia gre i dostarczyło przyjemności z grania. A o ogc nie jest tak cieżko. A powiem też tyle że niedawno byl przeprowadzany test na ogc i na wszystkie servery bez pb można spokojnie wchodzic i używac walchakow, aimbotów i innego gówna.
Hmm zapobiegać moze i zapobiega ale co z tego jak na polskich serverach juz nie ma tej plagi chiterów co kiedys , a ludziom tylko pzreszkadza , chyba ze ktosby mógł napisac jak go skonfigurowac na server hmm ... ?
Uczazliwy , dla tych co nie umieja go zupdetowac , przez niego są czeste zwisy UrT (chodiz mi o niektóre osoby któe na serio jeśli zrobią to co tzreba to PB zwiesza UrT) mi np. jak gram na Linuxie w UrT to jak PB cos wysyła to mam kompletny zwis który trwa od paru sekund do ... własnie zwis UrT kompletny)
Nie akceptuje, kiedys to była plaga ale ten PB nie jest taki jak zapowiadano i teraz niektórym obojetne czy ma grać bez PB i z czhiterami (na serio zadko widuje cziterów a jesli sa tacy no to z zagranicy )
Masz znadzieje ze co ... ze włącza admini wszędzie PB ??? hmm moze i tak moze włacza ale pzrydałaby sie jakas kolumna która wyjaśniałaby pewne bugi PB itd , zeby kazdy miał dośtep do odpowiedzi na to , dlaczego go kicka i za co i zeby mógł to naprawic
ps. Zna ktoś komende w PB configu zeby nie skanował dysku , i komende na to zeby PB ni wysyłał tak często jakis info nie wiem gdzie ?
Tez pozdrawiam , nie znam sie na PB itd tak dobze ale ktos kto obczaja co nieco mógłby napisac co i jak a pzrynajmniej mógłbym pomuc w stworzeniu jakiegos FAQ , zawsze sie moge mylic
Panie, daj mi sile...
quote:
Napisane oryginalnie przez Sniezek
lubimy, akceptujemy i szanujemy postepowanie cziterow, wiec smialo crackoos, nie krepuj sie![]()
Czy tak trudno jet sonfigurować PB, żeby działał dobrze?
Nie wiem...
Ja swojego pierwszego konfiga do PB utworzyłem przy okazji stawiania serwa WTT Hades... Na początku było ciężko ale po kilku godzinach wytrwałej pracy udało się. Oczywiście pomagał mi sDc, który raczej też nie miał z tym wcześniej do czynienia...
No cóż ale serw lagował... właśnie przez PB. Nowsze wersje mniej obciążają sprzęt i nie powodują już zwisów itp. bynajmniej mnie się nie zdarzyło... ani jako client ani jako server...
Chciałbym zachęcić adminów do włączania PB... może to nie najlepsza ochrona przed chiterami ale zawsze jakaś... innej nie ma... Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę przesłać mojego konfiga do PB na serwer.
Pozdrowienia 4 all.
Świetną ochroną z pb są screeny które pb robi wykorzystując grafike usera i mysle ze to jest dobra ochrona. Wystarczy poprzegladac raz na jakis czas w pare osob i szybko sie znajdzie cziterow.
Świetną ochroną z pb są screeny które pb robi wykorzystując grafike usera i mysle ze to jest dobra ochrona. Wystarczy poprzegladac raz na jakis czas w pare osob i szybko sie znajdzie cziterow.
O jezus ale te PB jest spier ..... wchodze na server i mi skanuje tak namiętnie dysk ze mi gra tnie jak .... eh a screny hmm taki screen klient musi wysłać a ci co maja słabe łącza to bedą mieli lagi co kazde wysłanie takiego zdjątka :/ Crackoos jakbyś mógł to bardz prosze o ten config PB , no i jak mozesz to i servera (tylko rcona wytnij hehe P ) aha i jakbyś mógł opisac w PB te opcje które tzreba koniecznie ustawić aby dobze dizałało , z gótu dzięki, slij na adres [email protected]
wg moich obserwacji wysyłanie "fotek" przez klientów nie obciąża im łącza (indywidualnego), jeśli juz to raczej łącze DO serwera (słynny upload, którego zawsze mało), z resztą - można ustawić prędkość z jaka się te fotki będą generowały (co ile sekund) i wysyłały (kilobajtów/sek). zdjęcia najwięcej dysku na serwerze zjadają, ze wszystkich zasobów.
niestety Crackoos, obawiam się że nie do końca masz rację ślepo wierząc w PB. na forum publicznym nie mogę Ci jednak wszystkiego wyjaśniać gdyby jeszcze działało, powiedziałbym Ci: poczytaj forum na evenbalance - ale niestety je wyłączyli :/
co do skanowania dysku, to zdaje się można wyłączyć tą opcję w konfigu PB na serwerze (przynajmniej tak było ostatnio)
podobnie zresztą jak prawie każdą opcję w PB (oprócz chyba sprawdzania orginału Q3)
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
co do skanowania dysku, to zdaje się można wyłączyć tą opcję w konfigu PB na serwerze (przynajmniej tak było ostatnio)
podobnie zresztą jak prawie każdą opcję w PB (oprócz chyba sprawdzania orginału Q3)
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
niestety Crackoos, obawiam się że nie do końca masz rację ślepo wierząc w PB...
Re: Hmmm....
quote:
Napisane oryginalnie przez crackoos
Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę przesłać mojego konfiga do PB na serwer.
Pozdrowienia 4 all.
OK wielkie dzięki Crackoos za config PB , teraz jeszcze jedna sprawa , updaty PB ?? właśnie server sam bedzie pobierał najnowsze wersje PB czy bedzie tzreba robic to za niego , i czy trzeba dopisywać jeszcze cos do Configów ?? prosiłbym o wypowiedzenie sie , bo jestem w fazie załatwiania servera i musze zdecydowa czy ma być te PB czy nie , wiec odpowiadać mi na pytania hyh
OK wielkie dzięki Crackoos za config PB , teraz jeszcze jedna sprawa , updaty PB ?? właśnie server sam bedzie pobierał najnowsze wersje PB czy bedzie tzreba robic to za niego , i czy trzeba dopisywać jeszcze cos do Configów ?? prosiłbym o wypowiedzenie sie , bo jestem w fazie załatwiania servera i musze zdecydowa czy ma być te PB czy nie , wiec odpowiadać mi na pytaniahyh
Aaaaa odpowiedzcie mi jak wyłaczyc to skanowanie dysku bo zciagnełem ostatno nową wersje PB i wchodze na snajpe a tu mi tnie jak ch** , co mam wpisać !? help !! (chodzi o cfg servera) hmm jak PB samos ie updatuje to dobze , jak mozna je popchnać do tego to te dobze dawajcie komende na wyłaczenie skanu dysku , po co to potrzebne ? i tak wystarczy ze pzreskanuje cfg i tyle ale nie dysk ;(
Napisane oryginalnie przez crackoos
Co z PB? Lubicie cziterów?
quote:
Napisane oryginalnie przez B0rG
GuriaS, dokladnie wiem co czujesz, az wstyd sie przyznac, ale nigdy nie udalo mi sie uruchomic zadnego czita u mnie na kompie.
Przylaczam sie do pytania, gdzie takie cudo mozna znalezc, najlepiej zeby byla polska instrukcja obslugi krok po kroku, co gdzie i jak wcisnac.
pojawi sie ten plik README?
:-)
No i z poważnej dyskusji zrobiło się shit... Fajnie :-)
quote:
Napisane oryginalnie przez B0rG
google.com.pl
wpisalem, i co teraz? cos sie stanie?
pojawi sie ten plik README?
Napisane oryginalnie przez Makrel
ps.na moje pytania nikt nie zna odpowiedzi ?? ;(
quote:
ps.na moje pytania nikt nie zna odpowiedzi ?? ;(
Zrub porzadek na kompie to ci nie bedzie sie syfilo ......
a apropo tego tematu to mozecie sobie napisac jeszcze 1 GB textu a i tak nie bedzie PB na Polskich serwach (na serwach bez PB chula 90 % ogc , od najstarszych wersji ) .
Hmm chyba dzisiaj sobie potestuje sam te komendy , postawie server dedykowany i bede sprawdzał czy skanuje czy nie (juz probowałeś i tak samo dysk sie skanuje jak bym wchodził na server publiczny) hmm tylko dziwne ze mi teraz tak bardzo preszkadza to skanowanei , wczesniej mi tak gra nie cieła , dopuki nie zciągnełem najnowszego updatu PB bo mnei na snajpie wywalało na spec , i wtedy sie zaczeło :/ hmm nie wiem jak ty DARK_ANGEL ale ja sie ostatnio nie spotkałem z zadnym aimbotem czy wllhackiem , a podkreslam jak było jeszcze 1.31 poin relase to mozna było na codzień takei lamy spotkać i to az sie w oczy zucało a teraz hmm no moze jakies wyjatki raz na tydzień ale ich nie widziałem
aha na dysku mam pożądek nie mam syfu i defragmentuje go dosyc czesto więc to nei wina dysku , aha dysk mam IBM 7200 obrotów na minute więc za wolny tez nie jest (ATA 100 czy udma 100 , jakoś tak)
GuriaS, dokladnie wiem co czujesz, az wstyd sie przyznac, ale nigdy nie udalo mi sie uruchomic zadnego czita u mnie na kompie.
Przylaczam sie do pytania, gdzie takie cudo mozna znalezc, najlepiej zeby byla polska instrukcja obslugi krok po kroku, co gdzie i jak wcisnac.
Dark blad !!! nie w 90% ale w 100% a na stronie www OGC jest opis jak zrobic by i na servach z PB dzialal czy dziala ? nie wiem, ale opis jest ... wiec albo sie panowie od PB bardziej postaraja albo cziterzy nadal beda
najlepsza metoda na czitera jest obicie mu mordki i tyle ... to zawsze dziala
"Zabijajcie ich swoimi mieczami, zabijajcie lancami i włóczniami, zabijajcie ich bełtami waszych kusz. Zabijcie ich wojowników, ich kobiety i dzieci, starych i chorych. Zabijcie ich psy, bydło i inwentarz. Ale ponad wszystko, zabijajcie z przyjemnością."
quote:
hmm nie wiem jak ty DARK_ANGEL ale ja sie ostatnio nie spotkałem z zadnym aimbotem czy wllhackiem , a podkreslam jak było jeszcze 1.31 poin relase to mozna było na codzień takei lamy spotkać i to az sie w oczy zucało a teraz hmm no moze jakies wyjatki raz na tydzieńale ich nie widziałem
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:21.