FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=44)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10324)

Posted by Merlin on 16-04-2003 23:30:

invalid game folder

mam maly problemi w sof2 zaczlem grac jakies hmm dzis i na niektorych serverach wywala mi tak dziwny blad invalid game folder i nie mam pojecia o co z tym chodz... mam zainstalowane sof2 + gold patch 1.03 czy jak to sie nazywa... jako noob chcialbym sie jeszcze dowiedziec skad i jakie mapy i mody musze sciagnac zeby mi wszystko chodzilo cacy z gory dzieki za pomoc

Posted by KLAUSIK on 17-04-2003 07:03:

Cool

te "invalid game folder" oznacza �e tam jest patch 1.02 i nie wejdziesz dopuki nie zdejdziesz 1.02 ale �atwo wej�� �eby nic nie robi� z sofikiem wystarczy znale�� plik "update103.pk3" i wyrzuci� go np. na pulpit ii wtedy jest git a mapki mo�esz �ci�gn�� z www.sofpl.com albo www.soffiles.com

Posted by Merlin on 17-04-2003 16:27:

quote:
Napisane oryginalnie przez KLAUSIK
te "invalid game folder" oznacza �e tam jest patch 1.02 i nie wejdziesz dopuki nie zdejdziesz 1.02 ale �atwo wej�� �eby nic nie robi� z sofikiem wystarczy znale�� plik "update103.pk3" i wyrzuci� go np. na pulpit ii wtedy jest git a mapki mo�esz �ci�gn�� z www.sofpl.com albo www.soffiles.com

lol to po jakiego wypuscili 1.03 ? dzieki za pomoc zaraz lece sprawdzic czy pomoze :X

Posted by Merlin on 17-04-2003 19:04:

hehe no usuniecie tego pliku nic nie dalo nadal jest ten blad (( help me pls !

Posted by KLAUSIK on 17-04-2003 20:01:

Lightbulb

hm......................... to ja nie wiem pe�no ludzi do mnie na GG wali�o i m�wi�o �e maj� taki b��d to m�wie to co ci powiedzia�em i dzia�a im no a tobie nie pomoge mo�esz kupi� se nowego SoFII

Posted by Merlin on 17-04-2003 22:13:

quote:
Napisane oryginalnie przez KLAUSIK
hm......................... to ja nie wiem pe�no ludzi do mnie na GG wali�o i m�wi�o �e maj� taki b��d to m�wie to co ci powiedzia�em i dzia�a im no a tobie nie pomoge mo�esz kupi� se nowego SoFII

moj kolega ma to samo, on se nawet zainstalowal tylko patcha 1.02 i kupa.... no sam nie wiem co zrobic...

ktos oprocz klausika tu w ogole zaglada?:o

Posted by KLAUSIK on 18-04-2003 00:23:

Talking

Nikt tu nei przychodzi bo tu jedna wielka dziupla i za(_)_)

Posted by [FPP]glan on 18-04-2003 00:48:

oj nieprawda panie klausik nieprawda..
zly moderator ciagle patrzy...
ale poprostu nie zna odpowiedzi na Twoje pytanie, i dlatego sie nie udziela.

Posted by Merlin on 18-04-2003 03:00:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
oj nieprawda panie klausik nieprawda..
zly moderator ciagle patrzy...
ale poprostu nie zna odpowiedzi na Twoje pytanie, i dlatego sie nie udziela.

hhehe co to za moderator co nie zna odpowiedzi na wszystkie pytania hehehe
no coz bede sie musial meczyc na serverach GG i cos tam jeszcze bo inne nie dzialaja :/

Posted by [FPP]glan on 18-04-2003 08:27:

quote:
Napisane oryginalnie przez Merlin
hhehe co to za moderator co nie zna odpowiedzi na wszystkie pytania hehehe

hmm proste.. ja
a o to odpowiedzi na ten sam temat na angielskich forach.. mam nadzieje ze umiesz angielkski w odpowiednim stopniu bym nie musial tego tlumaczyc

quote:

that invalid game folder error occurs usually when u try to join thru a gaming service like gamespy... r u using gamespy? if so u need to go to gsa options click games. locate sof2 and browse to the sof2mp.exe so gsa cn recognize it.. if ur not using gsa and still get that error is cuz during the installation process. u changed 1 of the install paths. so the game has some files in 1 folder and some in another. delete and try not changing the default install settings if u dont know how.

quote:

If you've actually bought the game (which I doubt), try re-installing. If you're using the downloaded version, the directory will always be invalid until you remove the un-needed clutter added by the crackers as it was only cracked for single player. Once it's all removed you'll realise there's missing files so the best option is to go out and BUY THE GAME like so many other people did.

Posted by KuLLa on 19-04-2003 10:56:

hehe czyli kolejna odpowied� z gatunku : Kup legaln� gre
A je�li jest legalna to proponuje reinstalke (ale tak� kt�ra dzia�a a nie t� z meu na p�ycie ...) :
1. kasujesz ca�y foldr Soldier of Fortune 2 ...
2. A katalogu Windows znajdujesz plik sof2.ini i te� go kasujesz
3. Instalujesz gre od nowa (nie zmieniasz domy�lnego foldera gry)
4. �ci�gasz po kolei patche: 1.01, 1.02 i 1.03lite (1.03 lite to mnijesza wersja patcha 03 - jakie� 16 mega chyba) i instalujesz je dok�adnie po kolei. Po ka�dym zainstalowanym patchu robisz restart systemu (tak na wszelki wypadek... niekt�rym sie potem dziwne rzeczy dziej� jak nie zrestartuj� )
5. Odpalasz gre i j� ustawiasz ... no i grasz

Poprawcie je�li sie myle, ale problem ten mieli g��wnie ludzie po patchowaniu 1.03 . Jesli gre spatchowan� do 1.02 potraktuje si� 1.03 w wersji pe�nej (tej du�ej kt�ra zastepuje i 1.02 i 03) to niekt�rym sie wywala�o ...

To tyle
Powodzenia

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:19.