FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10406)

Posted by nUar on 01-05-2003 02:30:

Question spóbujmy czegoś nowego

o 2 lat gram tylko w CS'a. Chore?!?...no hyba postaowiłem sprubować czegoś nowego-->Quake ] I [ Arena.....
Ale w CS bylo tak że co 1/2 roku wychodził update, nowa nakładka i czeba było mieć żeby grać online. Ciekawi mnie jak to jest W Q3A??? Mam kłejka od.....hyba 2 lat, czy coś koło tego czy żeby pograć na necie musze mieć coś jeszcze??Wim że jest coś takiego jak Team Arena<--jakiś dodatek czy co??
Weście ludzie mnie wtajemniczcie w świat KŁAKA.....

+

Posted by fr3zzer on 01-05-2003 02:55:

patrz pierwszy topic na boardzie q3. po to wlasnie on jest. a ta nie potrzebujesz.

GG 1090334

Posted by Q on 01-05-2003 04:05:

o ***** stary chyba sie rozczarujesz

Posted by nUar on 01-05-2003 13:57:

aha!!!!!trzeba uaktualniać!!!!!!!
...aaaalllleeee....z kąd to wźąć??

+

Posted by Hakan on 01-05-2003 15:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez nUar
aha!!!!!trzeba uaktualniać!!!!!!!
...aaaalllleeee....z kąd to wźąć??

Ej no sorry. Grales 2 lata w CSa, tak? Odwiedzales serwisy CSa, tak? Mozna na nich znalesc potrzebne pliki, uaktualnienia, tak? W temacie na samiej gorze masz podane najlepsze serwisy Q3, trudno sie domyslic ze tam beda potrzebne pliki? Podpowiem ci zebys szukal na q3arena.gry.wp.pl

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Posted by SakiS on 01-05-2003 15:13:

powródź do csa

Posted by Q on 01-05-2003 16:55:

ta Q3 Ci sie nie spodoba. Te lasery, kolorowe kulki, jakies dziwne ludziki, cs 1000 razy lepszy

Posted by Jigga on 01-05-2003 17:48:

hehehe "strzelajace roboty"

Posted by Addict3d on 01-05-2003 18:22:

quote:
ta Q3 Ci sie nie spodoba. Te lasery, kolorowe kulki, jakies dziwne ludziki, cs 1000 razy lepszy

hahaha

quote:
postaowiłem sprubować czegoś nowego-->Quake ] I [ Arena

Jezeli lubisz szybka akcje, masz wyrobionega aima, lubisz widowiskowy movement to pm bedzie dla ciebie idealnym rozwiazaniem.
Tylko ze tak: aim w csie to nie to samo co w pm, bo po pierwsze przeciwnik jest bardziej wytrzymaly co zmusza cie np do spawania go przez jakis czas podczas gdy w csie "starcia" w porownaniu z pm sa naprawde krotkie (chyba ze obaj maja zeza). Dodatkowo przeciwnik ma duzo wiekszy wachlarz unikow jakie moze robic (nie ograniczaja sie one jedynie do strafe left/right ew. kucania - uzyskuje to dzieki zmienionej fizyce czyli daleko posunietej kontroli nad postacia "w locie") wiec trafienie go jest trudniejsze tym bardziej ze moze poruszac sie z wieksza predkoscia. Niema tez headshotow a jezeli grasz z cg_enemymodel keel/pm trafienie w glowe nie odnosi zadnego skutku, zmusza cie to czasem nawet do kilkakrotnego trafienia przeciwnika z rg (nie wiem jak to wyglada w csie ale pewnie koles pada nawet po jednym nie-headshocie z jakiejs snajperki ktora mozna nazwac odpowiednikiem rg - przyznaje ze nigdy w csa nie gralem). No ale zawsze mozesz natychmiastowo zmienic bron (czekasz po rg ale tylko 1s zakladajac ze grasz z fr1). Kolejnym plusem jest robienie efektownych fragow (fajnie wyglada spaw w powietrzu, ale nie taki ze koles poprostu spada jak w vq3, jezeli jest jeszcze wykonczony railem to juz masakra), czy poprostu kombosow podrzut rakieta+rail w powietrzu, lg+rg.

Takze jezeli masz zamiar zaczac grac w q3 to proponowalbym ci aby byl to Q3CPMA. Wtedy dopiero poczujesz sie wolny i zobaczysz jakie ******kie ograniczenia na movement nakladaja inne gry fpp
Potrzebujesz prawdopodobnie nastepujacych rzeczy:
PR132 - http://q3arena.gry.wp.pl/?id=9&...=6&file=837
CPMA 1.0 - http://q3arena.gry.wp.pl/?id=17&...1&file=6394
CPMA 1.0 to 1.1 - http://www.challenge-tv.com/index.p...ail&file=30
jak juz bedziesz na challenge-tv to zajrzyj do dzialu promode 1v1 i sciagnij kilka dem zebys mogl zobaczyc jak graja najlepsi i od nich sie uczyc (np. rat, aphelon, impulse, toxer, mekon, mess, zoom, matrox, athena).

Jeśli prawych i umiejętnych nie będzie się wyróżniać, Ludzie zaprzestaną rywalizacji; Jeśli trudne do osiągnięcia dobra nie będą celem dążeń, Ludzie przestaną być rabusiami i bandytami; Jeśli rzeczy budzące pragnienia pozostaną w ukryciu, Znikną również zaciemnienia ludzkich umysłów.
Istota Drogi nie jest określona: Chociaż istnieją nazwy, głęboka treść słów Pozostaje nieuchwytna.

Posted by G.mbit on 02-05-2003 00:44:

Talking Re Re Kum Kum :P

Komuś się znudził CS !! To jest chyba jakiś chory żart
Ale się dziwię, że koleś zadaje takie pytania. Przecież ma wszystko wyłożone na początku działu

Posted by Addict3d on 02-05-2003 01:38:

quote:
Ale się dziwię, że koleś zadaje takie pytania. Przecież ma wszystko wyłożone na początku działu

w koncu to csowiec

Jeśli prawych i umiejętnych nie będzie się wyróżniać, Ludzie zaprzestaną rywalizacji; Jeśli trudne do osiągnięcia dobra nie będą celem dążeń, Ludzie przestaną być rabusiami i bandytami; Jeśli rzeczy budzące pragnienia pozostaną w ukryciu, Znikną również zaciemnienia ludzkich umysłów.
Istota Drogi nie jest określona: Chociaż istnieją nazwy, głęboka treść słów Pozostaje nieuchwytna.

Posted by Lucas on 02-05-2003 08:40:

Re: Re Re Kum Kum :P

quote:
Napisane oryginalnie przez G.mbit
Komuś się znudził CS !! To jest chyba jakiś chory żart

Wiesz - slonce przygrzalo

Posted by Infinite on 02-05-2003 11:05:

a ja wrecz odwrotnie
zaczelem grac w kamper-strajka
i powiem wam ze smieszna to gierka

w koncu "Q3 is lifestyle, CS is Half-Life"

Posted by MAr-n on 02-05-2003 16:37:

gralem raz w csa 1h jak poszlismy na nocke i juz nie gram nie lubie gier gdzie sie chodzi i strzela :>

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Posted by Addict3d on 02-05-2003 18:15:

quote:
gralem raz w csa 1h jak poszlismy na nocke i juz nie gram nie lubie gier gdzie sie chodzi i strzela :>

taa ja tez raz gralem i sie zniechecilem. Zauwazylem min. ze headshoty to bardziej przypadek niz jakas umiejetnosc (gralem 1v1 na otwartej mapie i za ****a nie wiem jak mozna trafic kolesia z duzej odleglosci w glowe skoro twoj celownik jest prawie tak duzy jak on i jeszcze sie powieksza ale mimo wszystko nawet czesto wychodzilo :/ ).

Posted by [FPP]Saari on 04-05-2003 21:33:

Ehh wiecie co kwakerzy do jasney ciasney? Moze i nie jest rozgarniety ale to cs'owievc ktory moze zmienic religie... a wy go jeszcze zniechecacie... shame on U

Posted by ShreQ on 05-05-2003 19:23:

Q3 to nie CS, w którym wystarczy mieć aima no i sporadycznie taktykę. Właśnie te czynniki decydują o tym iż konterstrajki często bawią się innymi grami bo nie mogą ciągle siedzieć i grać tylko w CSa. Ja mam na dysku tylko Q3 i tylko w tą grę gram mi to wystarcza. W kłeju codziennie uczę się czegoś nowego i dlatego raczej nigdy mi się on nie znudzi .
Jak chcesz to możesz pograć w q3(CPMA) ale po paru meczach na necie raczej przestaniesz w niego grać i wrócisz do CSa. O i jeszcze jedno, nie wiem czy ci się spodobają te, cytuję: Kolorowe kulki i lasery

My stock Alfa Romeo 145 *sports suspension *TSW HockenHeim R wheel range *Dunlop SP Sport 2020E 195/50R15 tyres *Zender BodyKit

Posted by G.mbit on 06-05-2003 09:12:

Talking Re Re Kum Kum :P

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Ehh wiecie co kwakerzy do jasney ciasney? Moze i nie jest rozgarniety ale to cs'owievc ktory moze zmienic religie... a wy go jeszcze zniechecacie... shame on U

A niby czego się tu wstydzić ?? Widziałem pewnych graczy od CS'a i czytałem text (chyba Grześia) o ludkach z owej sceny.
Wiem że są i też wyjatki ale jak do tej pory nie spotkałem się z złym traktowaniem graczy CS'a przez graczy Q3

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Wiesz - slonce przygrzalo

No i nie zdążył schłodzić pifkiem

Posted by Infinite on 06-05-2003 09:20:

problem w tym ze 80% sceny cs'a w polsce to dno kulturalne polskich graczy

graja w to przewaznie szczyle 10-13 lat
az szkoda mi slow by opisywac ich wachowania na serwerze lub poza nim

wiekszosc z kamperstrajkofcof nie poradzilaby sobie przy tak wymagajacej grze jak q3
cs jest banalnie prosty w porownaniu do q3

ja w cs gram tydzien i juz wiem gdzie kampic zeby dobrze szlo
tam sie gra schematami, wiele nie trzeba myslec
gra polega na tym zeby tak stanac zeby moc wpakowac przciwnikowi serie w plecy

a w q3 gram 2 lata i co? nadal nie moge wyjsc z podziwu jak mnie jakis kosmita z 5letnim starzem zje do minusa.
btw spobuj przykampic w q3

Posted by [FPP]Lipas on 06-05-2003 10:08:

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
problem w tym ze 80% sceny cs'a w polsce to dno kulturalne polskich graczy

graja w to przewaznie szczyle 10-13 lat
az szkoda mi slow by opisywac ich wachowania na serwerze lub poza nim[...]

Infi - a Ty sie czasem na cs'a nie przerzucasz, bo tulup cosik mowil

A tak jesli chodzi o cs'owa scene, to rzeczywiscie kultura niektorych graczy pozostawia wiele do zyczenia !
Ale np. ostatni mecz Polakow w Q3 Nations Cup pokazal, ze i symaptycy q3 nie potrafia sie zachowac na przyzwoitym poziomie.

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by Infinite on 06-05-2003 11:10:

neee nie przezucie sie
oskarzasz mnie o herezje?
pogrywam w to z ciekawosci

Posted by MAr-n on 06-05-2003 13:34:

bo polska to cholota tylo im zlota

(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Posted by ShreQ on 06-05-2003 16:52:

Co do sceny CSa w Polsce to ja zgadzam się z poprzednikami. Nie wiem czy wiecie ale ostatnio pomagałem qumplowi zrobić configa do CSa i powiedziałem mu żeby sobie picmipa ustawił na np. 5. W odpowiedzi usłyszałem: picmip to jest cheat. To ja się znów pytam: A rozdzielczość ekranu można sobie zmienić ??.
Nie wiem co to za dureń wymyślił, że nie można sobie zmieniać picmipa bo to cheat. Takie coś to kolejny dowód na to, że scena CSa w polsce jest w porównaniu do sceny Q3 "mało profesjonalna". Wspomnę jeszcze o kulturze pseudo graczy. Kiedyś sobie zagrałem w tą wspaniałą grę co się zwie CS na necie. Wpadam na server i ciągle widzę sey LOL !!! chłopaczki używają nadmiernie tego słowa i co mnie śmieszy to nawet nie znają jego znaczenia. Niestety smutne ale prawdziwe. Jeśli przechodzi się obok jakiejś kafejki internetowej bądź gralni to co sie widzi ??
10-14 letnich chłopaczków grających w CSa, to są ci wspaniali pro-playerzy. Chłopaki nie grają w q3 bo tam żeby coś pograć to trzeba mieć naprawdę wyrobionego skilla, to nie CS, w którym liczy sie tylko aim. Na szczęście wśród tej chołoty istnieją jeszcze prawdziwi gracze i z tego powodu się cieszę. Scena CSa jest jeszcze dość młoda i to jest główną przyczyną takiego a nie innego stanu rzeczy. Ja mam nadzieję, że z biegiem czasu ci wszyscy pseudo gracze opuszczą scenę CSa i zaczną sobie grać np. w tetrisa, a przy CSie zostaną normalni gracze, którzy wiedzą do czego służą takie gry jak CS i Q3.
Dobra ja już kończę bo się trochę rozpisałem, pozdrawiam wszystkich prawdziwych graczy CSa w Polsce

My stock Alfa Romeo 145 *sports suspension *TSW HockenHeim R wheel range *Dunlop SP Sport 2020E 195/50R15 tyres *Zender BodyKit

Posted by fr3zzer on 06-05-2003 16:52:

ech.
gram w csa od jakiegos czasu (2 lata?). ostatnie kilka miesiecy prawie wogole nie kampilem bo mi sie ta gra po prostu znudzila. zgadzam sie z tym ze duza czesc cs'owcow to 10cio latki. jest jednak naprawde duzo graczy, ktorzy dobrze graja i umieja sie zachowywac. cs jest gra gdzie sie liczy zgranie... wiec gracze ktorzy grali tylko ffa niezbyt sie na niej znaja. infi- zagraj sobie chocby szacuna (#szacun, #szacunwar) a juz zobaczysz roznice. co do zachowania... cs'owicze sa moze mlodzi i niedoswiadczeni, ale gracze q3 sa tak dumni z tego ze graja w q... pol tego boarda caly czas tylko powtarza: wracaj do csa, ta gra jest dla samych super ludzi ktorym nigdy nie zdolasz dorownac. q3 to gra dla tych najlepszych. grales w csa? spadaj stad bo ja jestem lepszy. ja jestem super mistrz. ty nie. zalosne.

GG 1090334

Posted by ShreQ on 06-05-2003 17:09:

Ja na to nic nie poradzę, że "kłejki" są mało tolerancyjni ( nie wszyscy) ale to jest wina tych 10 letnich chłopaczków, którzy wyzywają innych od LoLi przez to, że grają w inną grę niż CS.
Jak chcesz to graj w q3, nikt ci tego napewno nie zabroni , może kłejk ci się spodoba, mam taką nadzieję .

Posted by MAr-n on 06-05-2003 18:04:

fr3zzer -> nie widziales ze ich texty sa ironia ? tak naprawde chodzi o co innego. Fakt jest taki ze q3 nienawidzi cs a cs pewnie nienawidzi q3. Nie wiem ja nic nie mam do innych gier i niech tak zostanie

Co do zachowania poszczegolnych graczy, kto powiedzial ze na scenie q3 nie ma debili, przeciez jest ich pelno nie bede wymienial bo po co. Wystarczy obczaic strone ECT4 TDM vq3 i zobaczyc na komentarze, zalosne i to bardzo, na scenie cs'a tez jest pelno debilow, tutaj to widac , tego nie da sie wyplewic juz tak bedzie, ludzie po prostu pod wplywem anonimowosci jaka sprawia internet zachowuja sie jak kretyni ktorzy uwazaja sie za Bogow, cos potrafia i mysla ze moga mowic co im sie podoba bo jam jest maStaH i mi mozna a ty lolu,lamko spadaj bo grac nie umisz, typowy text. Az mi sie smiac chce jak czytam takich kretynow, niektorzy to dorosli ludzie a zachowuja sie jak dzieci. Boze co ten internet/gry robia z ludzmi

(...)

Posted by fr3zzer on 06-05-2003 18:08:

quote:
Napisane oryginalnie przez ShreQ
Ja na to nic nie poradze˛, z˙e "k?ejki" sa˛ ma?o tolerancyjni ( nie wszyscy) ale to jest wina tych 10 letnich ch?opaczków, którzy wyzywaja˛ innych od LoLi przez to, z˙e graja˛ w inna˛ gre˛ niz˙ CS.
Jak chcesz to graj w q3, nikt ci tego napewno nie zabroni , moz˙e k?ejk ci sie˛ spodoba, mam taka˛ nadzieje˛ .

gram w tym momencie tylko w q3. nie obwiniam wszystkich... przeciez wiadomo ze nie wszyscy tacy sa. w obu scenach znajdzie sie kilka naprawde super ludzi... ktorzy chetnie pomagaja nowym przybytkom. to samo sie tyczy csa.

co do tego artykulu grzesa- wyobrazam sobie taka sytuacje... i az wstyd za takich ludzi . ale duza czesc komentarzy quakeowcow tez nie jest na najwyzszym poziomie

GG 1090334

Posted by MAr-n on 06-05-2003 18:51:

no fr3zzer wlasnie o to mi chodzi jest grupa ludzi chetna pomoc innym, np ja nie uwazam sie za jakiegos mastera q3 bo nim nie jest i nie bede ale jak ktos ma jakis problem stara sie mu pomoc tego oczekuje tez od innych, gowno mnie obchodzi ze ktos jest mistrzem swiata/polski/woj/czy wioski w jakiej mieszka i potrafi tylko powiedziec lol jaka lama nie wie ze ch_crgagsatwva XXX 6321 daje mozliwosc wlaczenie rakiety do gory nogami (pomysl wyssany z palca ) , jak napisalem w kazdej scenie sa debile i nie da sie tego wyeliminowac mozna jedynie zlac takiego delikwenta lub przyznac mu racje w postaci ciezkiej ironi co czesto robie np pan a z arta grzEsia ktory uwaza ze kampowanie w cs to rzecz normalna ale za to w q3 kampowac nie wolno ale wszyscy to robia, no wziasc przyje.bac takiemu i patrzec jak szybko puchnie

(...)

Posted by [FPP]Lipas on 06-05-2003 20:21:

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
neee nie przezucie sie
oskarzasz mnie o herezje?
pogrywam w to z ciekawosci

no i cale szczescie, bo myslalem, ze juz bardzo zle z Toba

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by Blue on 06-05-2003 20:22:

Co mnie razi w scenie CS.... wlasnie to ze wędruje po forum CSa... i co widze?? glownie tam chodze po "srzęcie" i co chwile ktos zaklada topick o FPSach!! I w 99,9% przypadkow chodzi tylko o to ze gosc nie wylaczyl synchronizacji pionowej! I kurna jest tych topickow z 20 jak nie wiecej ;( i o chwile sie nowy pojawia ;/ potem co chila temat "IE 3.0,MX500,MX300" a o góry jak byk stoi temato mychac a takich o konkretnej myszy tez bylo w piz.... a jak ja wyzucam komus ze jest len bo by poczytał tematy i uzył opcji szukaj to mnie wyklinaja!! Jak daje linka bo gos sie o cos pyta to mi go modek kasuje i pisze ze nie mozna dawac linkow do komercyjnych stron [ale ofc www.counter-strike.pl nie jest komercyjna tak jak ich sklep ] ... pozatym poziom to ludzi[większości z tego 4um] jest daremny.... co chwile tez pytaja o podkladki.. i wogole amen ;( ktos zuci nazwe func ... to ten zalozy topick z pytaniem "co to jest func" ;( kaplica! To ja mam modem a spobie poszukac potrafie!... Ale za to na forum polskiego orga [q3] to tez czasem niezła lameriada jest ;/ co chwile sie zamyka topicki co jest denerwujace bo jakbys chcial cos dopisac to nie dopiszesz tylko by ci wypadalo nowy zalozyc ;/ a jak zalozyz cie odesla do tamtego ;/ ehhh syf panowie syf!! Za to tutaj przynajmniej mozna poczytac teksty przyjemnie =] i to mi sie tutaj podoba...chociaz mało sie tutaj dzieje ;( [czytaj malo ludzi zaglada i malo postow przybywa]. [sora za błedy powtorzeniowe ]

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:11.