FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10648)
Podatek liniowy
.
Dobra, dobra - teoia teoria, a miller jak juz cos wprowadzi to bedzie zapewne to jakis potwor, bo czyty liniowy to nie bedzie...
Napisane oryginalnie przez Ven3
Lucas- jak tak b�dziesz podchodzi� to wog�le liniowy mo�e nie zosta� wprowadzony. Im ten liniowy b�dzie czystszy tym lepiej- fakt.
3. wszystkie powyzsze.
imo to byloby najbardziej sprawiedliwe
za venotomem:
.
"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
ostatnie podrygi Millera. robi co moze aby utrzymac stolek. liniowy i lewica? hmm, jakies to dziwne.
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
nie wiem o co chodzi venowi bo zdazyl juz swoje posty przeedytowac na kropki.. [imho co za glupie dzialanie...]...
(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
nie procentowo rowny, ale co do kwoty rowny.
Podatek liniowy ostatnia deska ratunku dla rzadu bez poparcia?
Miller show must go on ?
A tak powaznie, to nie wiem, nie znam sie na tym :/
PS. Brakuje mi takiej odpowiedzi w ankiecie.
PS2. Ven, widac MArtin cie wyraznie nie lubi :/
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.
Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Nie zgadzam sie. W kazdym spoleczenstwie nie tylko w polsce sa osoby co zarabiaja bardzo malutko a sa osoby ktore zarabiaja nieprzyzwoite kwoty. Nie powinni tacy ludzie placic rownych podatkow poniewaz to niesprawiedliwe. Podatek procentowy jest duzo lepszy poniewaz kazdy ma wtedy placic adekwatnie do swoich zarobkow,
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek
U nas 2 pr�g si� chyba przy 7k zacznna.
Zarabian 6800z�, dostaje podwy�ke 300z�, i tu nagle zarabiam mniej ni� przedtem.
Fenkju.
Wole te 18%.
matk� Ci oplu�em zmienij�c post w ".", �e mnie wyzywasz?
quote:
Napisane oryginalnie przez HkN
PS2. Ven, widac MArtin cie wyraznie nie lubi :/
(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"
quote:
Napisane oryginalnie przez MAr-n
[...] Pewnie zaraz napiszesz ze podatek liniowy jest jednak sux bo w Radio Maryja ks. Rydzyk przemowil do niewiernych i powiedzial ze kosciol na tym straci.
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Nie zgadzam sie. W kazdym spoleczenstwie nie tylko w polsce sa osoby co zarabiaja bardzo malutko a sa osoby ktore zarabiaja nieprzyzwoite kwoty. Nie powinni tacy ludzie placic rownych podatkow poniewaz to niesprawiedliwe. Podatek procentowy jest duzo lepszy poniewaz kazdy ma wtedy placic adekwatnie do swoich zarobkow,
Saari : wszystko ladnie, dobre checi, ale... nie ma sprawiedliwosci
[OT] : fajny rysunek byl na 1 stronie dzisiejszego Dziennika Polskiego... podobno premier chce zwolnic millera
Ven3 nei edytuj swoich postow na kropki. nie da sie wywnioskowac o czym jest topic i co chciales przekazac. jedyne to to ze lucas w tym topicu raz cie zacytowal i nie usunal chyba calej wypowiedzi. to ze masz zabawe w zakladaniu topicow a potem edycji to wiesz.. niezbyt swiadczy fajnie o tobie. pomysl czasem co robisz...
quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Z tymi kropkami Ven'a to jest przegiecie.
917123
xen0m idac twoim tokiem myslenia nalezaloby wogole zrobic podatek 5% zeby biednych nie dotknelo za bardzo a bogaci i tak przeciez nie zaplaca.
Ja mowilam o wersji sprawiedliwej majacej w zalozeniu ze ludzie grzecznie beda te podatki placic, a nie o wersji realnej..
Hmm ... ja mysle o ROWNYM procencie dla kazdego! Kazdy ma np te 18% ... wtedy ktos kto zarabia 1000zl miesiecznie ma podatek 180zl a ktos kto zarabia 100000zl ma podatek 18000zl...
proste i jak dla mnie sprawiedliwe.
podatek liniowy to IMHO krok w dobra strone - pierwszy odwazny (a moze rozpaczy...) krok - jezeli za tym poszlaby odwazna reforma finansow, nastawienie na rynek SME (male i srednie przedsiebiorstwa) to moze za pare ladnych lat sie cos poprawi...
wiecej pieniedzy w rekach przedsiebiorcow, to wieksze srodki na inwestycje, ktore z kolei stworzyc moga nowe miejsca pracy (moze podwyzki...), wiecej pieniedzy w kieszeni nas konsumentow to wieksze zakupy i zyski i kolko sie zamyka
na razie to kolo krazy w druga strone
btw Kolodko w perfekcyjny dla siebie sposob okrezna droga oglosil swoja dymisje, chwile trwalo zanim zalapalem o czym gada
rozmowa o wyzszosci podatku liniowego nad progami procentowymi nie ma sensu. wiadomo, ze liniowy jest lepszy w 99% przypadkow tyle, ze idioci u wladzy chca "sprawiedliwosci spolecznej" i im liniowy nie pasuje.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:17.