FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=44)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10654)
Sprostowanie WH on CB
Mimo tego, ze teraz zmieniam nick pragne wyjasnic co sie stalo. Otoz w czasie meczu, ktory akurat przegrywalismy dostalem komunikat na gg, ze moge dostac wallhacka, ktory umozliwi lepszy wynik owego meczu. Ciekawosc nie pozwolila mi byc asertywnym i odmowic tego czita. Wlaczylem go na ostatnie 10 min meczu, zeby zobaczyc jak to gowno dziala i stalo sie.......niestety zniszczylem swoja reputacje i dostalem bana na CB . Moze zalatwie zmiane IP i jakos mi sie uda powrocic do swiatowej sceny SOF2. Po 2 wog�le nie zamierza�em u�ywa� WH poniewa� sam mam negatywne nastawienie do cziter�w i �le cz�bym sie w ich roli.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Nokio/
heh .. Nokio .. no comment jest takie przys�owie "ciekawo�c to 1 stopie� do piek�a " ... zmiana nicka ci nic nieda... :o .. gl i nienawidze cziter�w !!
T�umaczenie t�umaczeniem, ale cziter�w jest coraz wi�cej i ostatnio sporo z nich omija PB. Wyj�tkowa szkoda �e kolejny polak okaza� sie naiwnym dupkiem i u�y� czit�w. Pomijaj�c to �e samo uzywanie hak�w w grze jest wyjatkowym dra�stwem to u�ycie ich w trakcie oficjalnego meczu w ramach CB jest po prostu g�upot� i �enad�. Niestety, jak wida� przyk�ad JAFa i rozpadu GoD z powodu jego lamerstwa nie wszystkich nauczy� omija� czity i cziter�w z daleka
grrrrrrrr widzisz nokio przez to musia�em cie usun�� z nbk|
http://www.clanbase.com/zforummsg.p...e=1&table=f <-- link do wypowiedzi o jego czitach na forum CB. Nie ma jak podlinkowa� do ca�ego w�tku, ale w kolejnym tek�cie Pilcu przyznaje sie do czita. oczywi�cie "tylko testowa�".
tiiaaa tylko ze wiekszosc z�apanych na publicznych serwach cziter�w mowi ze "tylko testowali". A co jesli testy wypadna pomyslnie i nie zostana z�apani ? Beda dalej czitowac bo beda bezkarni.
Jest sporo inicjatyw anty cziterskich i mam nadziej� ze nied�ogo z�apanym oszustom coraz trudniej bedzie znale�� serwer na kt�rym nie beda mieli bana. Do samego PunksBusted zg�oszono ostatnio chyba 120 graczy SoF2 z�apanych przez PB. Maj� oni permanentnego bana na wszystkich serwerach zwi�zanych z t� inicjatyw�.
Mam nadzieje ze nikogo z czytaj�cych ten tekst nie trzeba bedzie nigdy banowa� za oszustwa. Pozdroofki
d
quote:
Napisane oryginalnie przez -OguR-
a mo�e za�ozymy clan cziter�w .. Polski ownage na CB![]()
name: nbk|plicu
reson: wallhack
1a760fb93b3c46fa860e167e6816fba2
*.76.216.5
name: nbk|nokio
reson:wallhack
*.160.35.220
kolejny zasmarkany dupek jaki klan taki kram
wycinek z banlisty naszego servera
name: nbk|plicu
reson: wallhack
1a760fb93b3c46fa860e167e6816fba2
*.76.216.5
name: nbk|nokio
reson:wallhack
*.160.35.220
![]()
Natomiast w Twoim klanie z�apano ju� 2ch cziter�w. Zacytowanie fragmnetu listy ban�w jest tu ca�kiem na miejscu. My�l�, �e nie jest to ocena ca�ego klanu, tym bardziej, �e po ujawnieniu cziterstwa niekt�rych jego cz�onk�w, inni powiedzieli �e nie b�d� brali w tym udzia�u. Jest to ocena konkretnych os�b. Prosta zasada "raz czitujesz - jeste� oszustem na zawsze" w ich wypadku mo�e przyj�� ostre formy. Tak� form� jest zbanowanie ich na serwerze. Nie jest to Tw�j serwer, a jego admin ma prawo pokaza� �e walczy z cziterami bez pardonu.
BTW. Jestem w trakcie pisania ma�ego artykuliku o czitach. Mo�e nied��go pojawi sie na sof2.pl . A na razie t�umaczenie "ja tyklo testowa�em" brzmi idioitycznie. A Tobie tylko przynosi wstyd to �e bronisz oszust�w.
Na scenach gier w kt�rych uczestniczy�em wcze�niej takie sytuacje r�wnie� si� zdarza�y i przy�apany delikwent t�umaczy� si� dok�anie tak samo:chcia�em prztestowa� ,siedzia�em na cpu kolegi b�d� cafe na kt�rym to ju� by�o itp. itd.Niestety we wszystkich grach multi pojawia si� ten problem.Nie da si� zwalczy� tego ca�kowicie ale nale�y to pot�pia� i mo�liwie utrudnia� �ycie takim oszustom.Nie wiem w�a�ciewie po co si�gaj� po ten syf ,chyba tylko po to aby si� dowarto�ciowa�gdy� na r�wnych zasadach ust�puj� innym lepszym od siebie ,ale taka jest kolej rzeczy jedni s� lepsi drudzy s� gorsi i z tym trzeba si� pogodzi�.Najlepszymweryfikatorem umiej�tno�ci takich osob zawsze by�y turnieje offline , gdzie ku wielkiemu zaskoczeniu takie osoby nic nei pokazywa�y.W moim przkonaniu winowajcy powinni by� zbanowani na wszystkie rozgrywki na scenie ,ro�nego rodzaju turnieje,puchary,ladery itp.
M�drze prawisz kolego i nale�� Ci si� brava !
Zgadzam si� z przedm�wc�. �eby by�o weselej - jestem w trakcie pisania wi�kszego artyku�a dla sof2.pl na temat czit�w i cziter�w. Znajd� si� tam mi�dzy innymi opisy typ�w cheat�w, skriny z PB oraz opis metod identyfikacji i eliminacji oszukuj�cych �obuz�w.
Mam nadziej�, �e dzi�ki wsp�pracy ze strony admin�w niekt�rych polskich serwer�w uzyskam r�wnie� materia� ilustracyjny
By� mo�e uda si� r�wnierz zrealizowa� pomys� polskiego PunksBusted.com czyli listy przy�apanych oszust�w, kt�rych dane (guid, ip, nicki) b�d� udostepnione adminom serwer�w. Dzi�ki takim dzia�aniom mo�liwa bedzie eliminacja tych n�dznik�w ze zdrowej spo�eczno�ci graczy
Pozdroofki
Kulla, troszke przesadzasz. Je�eli kto� rzeczywi�cie wielki temu u�y� czit�w nie znaczy, �e ma by� zbanowany na wszystkich serwerach! Rozumiem, �e mo�na by� z�ym, chamskim ale bez przesady. To tak jakby ka�dego przest�pce skazywali na �mier� lub do�ywocie, to bez sensu, prawda? Ja osobi�cie dalej chce gra� w moj� ulubion� gr� jak� jest SoF2 i nie zamierzam czitowa�. BTW nigdy tego nie robi�em ale i tak mnie nie s�uchacie.
ps.
Papie� wybaczy� cz�owiekowi, kt�ry chcia� go zabi�. Ty wybacz mi.
imho zbanowanie powinno byc czasowe.. i 3 stopniowe.
1/ najpierw na tydzien jesli sie nie poprawi i znowu bedzie czitowal to
2/ na miesiac jesli i po tym mu nie przejdzie to
3/ permban jesli sie uzytkownik nie poprawi juz kompletnie
powinno pomoc ;D
Re: przesada
quote:
Napisane oryginalnie przez Nokio
Je�eli kto� rzeczywi�cie wielki temu u�y� czit�w nie znaczy, �e ma by� zbanowany na wszystkich serwerach! Rozumiem, �e mo�na by� z�ym, chamskim ale bez przesady. To tak jakby ka�dego przest�pce skazywali na �mier� lub do�ywocie, to bez sensu, prawda? Ja osobi�cie dalej chce gra� w moj� ulubion� gr� jak� jest SoF2 i nie zamierzam czitowa�. BTW nigdy tego nie robi�em ale i tak mnie nie s�uchacie.
ps.
Papie� wybaczy� cz�owiekowi, kt�ry chcia� go zabi�. Ty wybacz mi.
.... Nokio powiedz co by� zrobi� kiedy ..... grasz prawie codziennie i widzisz jak stajesz si� coraz lepszy a tu nagle wpada jaki� ziomek z choinki i wymiata lepiej od ciebie bo u�ywa cheata ...weeee wkurzaj�ce i dlatego pot�piam cziter�w i niechce mi si� z takimi gada� [ btw Jaf czitowa� i si� spyta�em czy naprwde czituje a on m�wi� ze "NIE" ale wrescie wszystko si� wyjasni�o i si� okaza�o ze czitowa� niedo�� ze oszukista to cheater
] dlatego :
Jesli jeste� cziterem jeste� marn� zmij� kt�ra chce by� lepsza przy pomocy g�wna jakim s� cheaty nie t�umacz si� poprostu jak raz u�ywa�e� ca�y czas b�dziesz widziany jako cziter.
Kulla niepodawaj tylko w swoim artykule stron z czitami i niepisz jak si� je instaluje :p
Ebol co znaczy�o gdy gra�e� na tenbicie i powiedzia�es "Niegram na tym lamerskim serwie komentarz mog�e� zachowa� dla siebie... czekam na odpwoiedz..
Wedel widze ze grasz coraz lepiej Good Luck
"raz czitujesz - jeste� oszustem na zawsze"
d
Ogur- jesli w koncu skoncze artykulik to beda tam tylko adresy organizacji antycziterskich i powai�zanych z nimi klan�w lub serwis�w gier. Co do reszty masz racje. Nie po to ludzie trenuj�, �eby gnoje mog�y ich miesza� z b�otem u�ywaj�c czit�w. W sporcie oszust�w na dopalaczach tez sie dyskwalifikuje. I tez jest tak ze dostaja ci ktorzy zostali z�apani. Na pewno wielu sie udaje, ale na nich tez kiedys przychodzi pora i dostaja za swoje.
Nokio- Nie m�w teraz ze nie czitowa�e� skoro sie sam do tego przyzna�e� wcze�niej i przedstawiono konkretne dowody. Znaj�c mentalnosc graczy to jesli ktoremus udawa�oby si� czitowa� i nie zosta� przy�apanym to oszukiwa�by nadal. Dlatego kary po przy�apaniu musz� byc surowe. Odstrasz� mo�e przynajmniej kilku dzeiciak�w od oszukiwania - to tez bedzie sukces.
BTW. kwestie przebaczania pozostawiam indywidulanym s�dom ka�dego cz�owieka. Ja nie mam czego przebacza� bo na tym bezpo�rednio nie ucierpa�em. Ucierpia� natomiast wizerunek graczy z Polski.
Klausik - skoro tak twierdzisz i sie o to dopraszasz to nie widze problemu. Swoj� drog� ju� kilka razy mia�e� dostawa� permbany, wiec pewnie w koncu sie zbierze na tyle ze dostaniesz.
Nadal uwazam ze oszukiwanie jest naganne i jesli bede mia� okazje kogos na nim z�apa� to nie bedzie lito�ci z mojej strony. Jak na razie jestem duuu�o bardziej tolerancyjny ni� Ebol Jednocze�nie z dotychczasowych do�wiadcze� wynika �e to jego metody s� bardziej skuteczne.
I tak macie farta �e nie za�apali was na czitowaniu na du�ym LANparty. Mam gdzie� filmik z takiego wydazenia. Jak go znajde to podepne tu linka do niego ... warto oblookac
Po 3 je�eli chcecie to wam powysy�am tego wallhacka, zobaczycie, �e na nim sie gra� nie da bo tekstury s� tak z******, �e nic nie wida� :|.
Ebol napisa�e� " po co szukasz tego gowna", jakby� dok�adnie przeczta� to by� wiedzia�, �e w czasie meczu go dosta�em. Nie powiem od kogo, bo ty by by�o wielkim zdziwieniem dla wszystkich.
No dobra. Wida� m�j intelekt te� jest za niski, bo z rozk�adu pierwwszego zdania nie rozumiem co nie jest prawda - to �e czitowa�e�, czy to �e ju� nie chcesz czitowac.
Jesli mia�bym wyci�ga� wnioski z reszty wypowiedzi to musia�bym uzna� �e czitowa�e�, a co za tym idzie z logicznego rachunku zda� mo�naby wywnioskowa� �e prawd� nie jest to �e ju� njie chcesz czitowa�. Co za tym idzie, mo�naby wyci�gn�� wniosek, �e chcesz czitowa�. Ale jak ju� m�wie�m wida� moje mozliwo�ci intelektualne zatrzyma�y si� tu� przed poziomem magistra i co� szwankuj� wida� ...
Powiem szczerze �e ch�tnie bym si� dowiedzia� kto to g�wno rozsy�a. Musz� te� przyzna� �e chyba troche dziwnie pojmujesz lojalno��- bronisz kogo� kto po�rednio wp�ci� cie w kana�. Ale to ju� oczywi�cie nie m�j bool
a co do mojej osoby to ja nie czituje w sof2 bo za dobry jestem ( tak mi sie przynajmniej wydaje)
a w innych grach ofkorz czitowalem
w q3 jak bylem jescze n00bem to na wh jechalem
a na cs tyz mialem wh + celownik zeby mi si� nie ruszal w czasie strza�u
co do cs'a to te czity nauczyly mnie lepiej grac w cs bez czitow
hyhy ale w cs'a to ja tlyko po lanie czitowalem
ogor-- lamerskim -- oznacza ze goscie ktorzy zostali zlapani u nas na czitach dalej sobie graja na serverku tenbita poza tym jak na 20 os 10 lata z usasami to dla mnie server lamerski zreszta jest ustawiony tak ze ssie poprostu tnie jak cholera poza dobrym pingiem nic tam ciekawego niema
TO NIE SERVER TAK JEST USTAWIONY EBOLA TYLKO TAK PRZEZ PB TNIE... BO PB NA POCZ�TU GRY TZN JAK WCHODZI SI� NA SERVER ON ZA�ADOWYWUJE JAKIE� PLIKI TEN PB I DLAEGO TAK PRZYCINA... ALE PӏNIEJ SI� J� NIC NIE PRZYCINA....A CO DO PING�W TO S� CIEKAWSZE NI� NA WIC WI�C NIE GADAJ EBOLA �E TENBIT TO NIE JEST CIEKAWY SERVER...
- po drugie - ebol zdecydowanie d�u�ej i wi�cej zajmuje si� serwerami ni� ty. I co gorsza ma racje. Tenbit przycina. Cho� moim zdniame to nie jest wina tego, �e konfig jest z�y, lae wina tego �e maszyna na kt�rej jest serw nie wyrabia czasami.
Ebol. Jak do tej pory nie przys�a�e� obiecanych materia��w. O banowaniu proponuje dyskusje toczy� w troche innym miejscu i w towarzystwie, cho�by dlatego, �e z wypowaidajacych si� tu niewszyscy maj� mo�liwo�c banowania i niekt�rych mo�e to nudzi�
Pozdroofki
Klausik
- po pierwsze CapsLock ci sie chyba zacio� ... nie krzycz bo to nie grzecznie.
- po drugie - ebol zdecydowanie d�u�ej i wi�cej zajmuje si� serwerami ni� ty. I co gorsza ma racje. Tenbit przycina. Cho� moim zdniame to nie jest wina tego, �e konfig jest z�y, lae wina tego �e maszyna na kt�rej jest serw nie wyrabia czasami.
Ebol. Jak do tej pory nie przys�a�e� obiecanych materia��w. O banowaniu proponuje dyskusje toczy� w troche innym miejscu i w towarzystwie, cho�by dlatego, �e z wypowaidajacych si� tu niewszyscy maj� mo�liwo�c banowania i niekt�rych mo�e to nudzi�![]()
Pozdroofki
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
no i co z tego ze lubisz. jest to w sieci uwazane za krzyk i niezbyt mile odnoszenie sie do innych.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:16.