FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10705)

Posted by michal_1980 on 19-06-2003 00:21:

MAPY do Deatch Match ( DM )

Witam! mam pytanie. Czy do gry RTCW są mapki do trybu DM. Gramy czasami z kumplami w sieci w domu i zastanawiam się, czy jest w internecie duzo mapek tego typu. Możecie mi pomóc? Może jakies linki znacie? Z góry dzieki za odpowiedź. Pozdrawiam!!!

Posted by on 19-06-2003 12:27:

Dziwne pytanie! O ile dobrze je rozumiem to nie ma czegos takiego w RTCW jak "Death Match" w rozumieniu tego trybu z UT, UT2003 czy serii Quake. Idea Wolfa jest tu jednoznaczna - sa dwa zespoly (allies i axis) ktorych czlonkowie wspolpracuja ze soba w wykonaniu celu misji, walczac tylko z przeciwnikiem.

Nie sadze, zebym w tej sytuacji zetknal sie z takimi mapami - nie ma bowiem takiego trybu rozgrywki i zawsze walka z czlonkami swojej druzyny jest w RTCW czyms nie na miejscu. Sa natomiast mapy (a w zasadzie kazda mapa moze byc) lepsze i gorsze dla trybu FFA (Free for All) gdzie gra sie nie przejmujac sie zbytnio celem misji, a koncentrujac sie na indywidualnym wyniku.

Jesli sie myle to niech ktos to sprostuje.

Najwiecej map znajdziesz w tej chwili pod tym adresem:

http://www.rtcwfiles.com/ (z pewnoscia sa tez polskie stronki ale nie znam dobrej gdzie mapek bylo by tak wiele)

Posted by Swiety on 19-06-2003 15:36:

eee

Tak są mapy do deathmatchy

Najpopularniejszą z nich (nawet odbywały się na niej turnieje)
jest badplace (bp_badplace.pk3) - jest to przeróbka dm-owej mapy z Quake1 (qw - dm4).

Chodzi na niej wyłącznie o nabicie jak największej ilości fragów (nie ma żadnych objective) i wbre pozorom na tej mapie gra się bardzo dobrze - jest miodnie.

Na mapie są porozrzucane apteczki które pojawiają sie co jakiś czas (jak w kwaku), zasada jest taka że gra się tylko porucznikami (lojtami) i trzeba zabić przeciwnika więcej razy niż on nas.

Inną dość popularną mapą jest ctf_multidemo mp_ctfmultidemo.pk3). Tu już jest swego rodzaju objective bo trzeba zabrać i donieść flagi przeciwnika ale cała rozgrywka na niej bardziej przypomina deathmatch.

Mapy duelowe i dethmatchowe chociaż są zaprzeczeniem ideii Wolfa (objective i teamwork) to są świetnym przerywnikiem w wykonywaniu kolejnych objective na mapach.
Rozgrywka (strzelanie) na nich są bardzo intensywne dlatego sporo ludzi często gra na tych mapach aby podnieść sobie skilla.
No i można na nich zagrać 1/1 bo do gry na dużych normalnych wolfowych mapach potrzeba conajmniej 6 graczy.

Posted by on 19-06-2003 16:34:

pozwolisz ze sie z Toba nie zgodze Swiety -- co to za deatmatch gdy za zabicie czlonka druzyny odejmuje Ci punkty, a nie dodaje?

Posted by DaBi on 19-06-2003 18:18:

Wink

No to raczej jest teamdeathmatch

Posted by [FPP]Saari on 20-06-2003 09:32:

Ej w ogole lepiej nie mowic ffa do ludzi ktorzy wolfa nie znaja bo oni nie czaja o co chodzi

Kiedys znajomemu powiedzialam ze gram w wiekszosci ffa to jak wolfa zainstalowal to szukal tego trybu ;>

Posted by rcube on 20-06-2003 13:55:

Ja mam lame pytanko: zaraz po mnie bedziecie jezdzic ale co tam

Wiec moje pytanko brzmi : jaki jest passw do serv'a tenbit.pl ??

Posted by Zimmer on 20-06-2003 14:12:

Wink

Haslo to Ala ma........."kota"

Posted by Swiety on 26-06-2003 17:23:

hmmm

quote:
Napisane oryginalnie przez Mazio
pozwolisz ze sie z Toba nie zgodze Swiety -- co to za deatmatch gdy za zabicie czlonka druzyny odejmuje Ci punkty, a nie dodaje?

No wiadomo że deathmatch w RTCW na badplace nigdy nie będzie dokładnie przypominał dm-a z Kwaka bo poprostu nie da się tego w Wolfie zrobić (musiałby ktoś chyba jakiś mod specjalnie wypuścić do takich rzeczy)

Ale założenia są bardzo podobne.

Posted by [FPP]Mad on 14-07-2003 22:06:

to ktos jeszcze nie znal tego passa

[KmH]Clan |rtcw.xg.pl

Posted by on 15-07-2003 22:10:

Jak to mowia: zycie je pelne niespodzianek.

co do map TDM - legendarne juz:
mp_ctfmultidemo.pk3
CTF_BooZZe.pk3

z innych:
mp_duel.pk3
mp_drak_duel.pk3
aim_practice.pk3 (dziwna mapka)
mp_q3dm17.pk3
2vs2b.pk3
wrduelv5.pk3

sa to przewaznie male mapki (jak sama nazwa wskazuje) zaprojektowane do rozgrywania dueli (meczykow 1 vs 1).

nie jestem w tej chwili pewien, czy nie wrzucilem siakies nie pasujacej do gry w TDM, ale jechalem z pamieci.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:41.