FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10820)
quake 3 i Xp
W sumie to ten post powinien isc na inna grupe ale dotyczy to tez Urt
Chodzi o to ze po zainstalowaniu xp W Urbanie sa inne kolory tak jakby sprane mam karte Gf4 sprawdzalem tez na innym kompie na Gf2 i jest to samo rozne wersje sterownikow tez nie pomogly
KOlory dalej sprane pomaga zmniejszenie gammy ale wtedy obraz jest za ciemny
Czy ktos wie jak rozwiazac ten problem? Aha ustawienia kolorow w sterownikach tez nie pomagaja
Ale ok uruchomilem quake w trybie zgodnosci z win98 lub win Me gdzie kolory byly normalne ale tam znowu gamma jest tylko do 1 i jest ciemno nie moge dac gammy np 1.8
Nastepny problem dotyczy myszki na w98 mialem sens 5 albo 5.5 i bylo ok a na Xp mam 3 i wystarczy ze lekko rusze i celownik szaleje
Prosze o w miare rozsadna konsultacje moze ktos wie jak to poprawic
P
Jak masz sterownik myszki w windowsie to wylacz akceleracje tam , albo daj na LOW (tak jak ja mam w Logitechu) ....
A apropo kolorow to nie wiem :> :> PRzelacz moze na 32 bity albo na 16, zalezy ile masz, ale watpie czy to ma cos z tym wspolnego ...
:(
no wlasnie nie ma
ale podejzewam ze jest to na wszystkich kartach nvidi
Ja tez mam XP
Tez mam XP i kolory takie wyblak�e sa w�asnie lebshe :d ja tam dale jasno�� na fool ze mam bia�e sciany prawie i widze przeciwnika dobrzei wtedy gram :d
A tak pozatym Poker ty z KrK nie? wpadash na zjazd...??
Cze!
w sprawie pierwszego problemu wystarczy wpisac
/r_overBrightBits 0 (domyslnie po instalacji na windzie XP jest jeden) zrestartowac gre i po problemie
pozdrawiam.....
hahaha
Koniu zaskoczyles mnie
O to chodzilo wlasnie chyba
Jestes the best zaden z mastahow nie wiedzial o co chodzi
P
odezwij sie na gg do mnie
774209
ble
U mnie na Xp tez sa wyblakle kolory, ale nigdy innych nie bylo. masz kilka rozwiazan problemu:
1. Pogodz sie z tym.
2. Napisz do openGL ze zrobili kaszane.
3. Zmien sobie system.
P.S. chyba postawie winde 98 zeby zobaczyc jakie powinny byc te kolorki
i bedzie ok
mo�e si� powt�rz� ...
... ale czy ma kto� monitor dla mnie?? Bo ja cholera mam stary i kineskop siada i wida� tyle co nic, noktowizor juz nie pomaga
testowaliscie wszystkie czy co?
taa .. instalujcie w98
a potem reinstall co 2tyg. bo sie wysypalo badziefie
ehh
xp to jest najlepsze co gracz miec moze
o ile umie toto skonfigurowac, i nie ma zlomu tylko komputer
gdzie komputer = 100% stabilna maszyna
:/
powodzenia w walkach
co racja to racja...
zgadzam sie z Oferma...XP jak narazie to najstabilniejszy system jaki mialem (cza tylko kilka rzeczy poustawiac)...
z Pokerem tez sie zgadzam
a co do pytania Xsiedza...to metoda prob jest najlepsza ...porownalem sobie qfig moj i inny i znalazlem to com chcial ...pozdrowionka all
hehehhe
Metoda prob i bledow juz kilka razy musialem reinstalowac q3, a co do XP to od wrzesnia nie mialem jeszcze ani jednego zwisu.
Pamietacie czasy dosa 6.0 i windy 3.11 ???
heh winxp lub 2000 sa dobre i stabilne, ale maja jeden mankament jesli chodzi o kwestie grania na serverach z PB... rwie jak cholera. Wkurzylem sie i znow siedze na win98.. zauwazylem ze osoby posiadajace dobry sprzet.. taki co wyciagnie te 125fps moga nawet spokojnie grac.. ja na cel 500 niezbyt Poza tym "jak narazie" nie jest mi potrzebny np winxp..
kwestia znac komendy q3... jak sie w tym siedzi 2 lata to sie wie.. to samo mozna powiedziec o linuxie kumpel stwierdzil, ze ja na konsoli q3 "rypie" jak on na linuxie... cos w tym jest, bo ja w zasadzie w ogole do menu nie wchodze, wszystko z konsoli robie
Czy ktos wie w jaki sposob dziala PB? Moze w przyblizeniu chociaz ktos mi to nakresli czy to jest jakis odrebny proces systemu czy moze uzywa zasobow Q3? A moze rozsyla pakiety po swiecie jak tak to dokad?
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:15.