FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10821)

Posted by Poker on 02-07-2003 17:27:

quake 3 i windows xp

Mam maly problem :
Uruchamiajac quake 3 pod xp mam inne kolory niz pod windowsem 98 lub me sa one takie sprane
Zmienialem sterowniki obraz nie poprawil sie i jest tak na 2 kompach na gf2 i na gf4 Korekcja kolorow w zakaldce sterownikow tez nie pomaga
Probowalem uruchomic q3 w trybie zgodnosci z win98 lub me ale wtedy jest strasznie ciemny obraz i nie da sie zwiekszyc gammy powyzej 1 jak dam 1.2 to wyskakuje : Set Device gamma ramp Failed
Tak samo problem jest w xp z myszka skacze jak oszalala nawet po zmianie sensitivity na 3 normalnie gram na 5.5
Co robic?

Posted by Blue on 02-07-2003 20:32:

Z ta myszka...jakiego masz kompa?? Bo XP troche kompa zrzera a mysz na czyms <800Mhz z XP na podkladzie i <256 ramu moze lekko szarpac

Posted by Poker on 02-07-2003 23:22:

Arrow :)

Mam p4 2.4
512 ramu
chodzi o to ze myszka za szybko chodzi
a co z ta grafa?

Posted by Blue on 03-07-2003 08:48:

Za szybko?? Wy��cz "zwieksz precyzje wska�nika" pod suwakiem "szybkosci wska�nika" wylaczysz akceleracje myszy

Z grafa??? NIE MAM ZIELONEGO POJECIA ...przyjmuje ze uzywasz tego samego configa z ta sama gamma,intensiviti itp wiec nie wiem ;/

Posted by MAr-n on 03-07-2003 14:05:

hmm dziwny masz problem. Ja mam xp od pol roku radeona 9000 i wszystko chodzi jak marzenie teraz przesiadlem sie na jakis czas na gf2mx 400 i tez chodzi normalnie - hmm moze zresetuj cfg i sprawdz czy dziala

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"

Posted by Poker on 03-07-2003 15:59:

Arrow e

zainstaluj na tym gf2 win 98 se albo win me i zobaczysz jaka roznica jest w kolorach

Posted by MAr-n on 03-07-2003 16:05:

zadnej nie ma mam dwa kompy w chacie na jednym radeon i xp na 2 gf2mx i win98se teraz zamienilem karty graficzne bo chcialem cos sprawdzic i tez nie ma roznicy wczoraj gralem w q3 po lanie. Ofkorz wszystko zalezy od cfg ja na swoim cfg moge ustawic jak chce kumpel na swoim tez ale ten sam cfg na obu kompach i nie widze zadnej roznicy

(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"

Posted by Blue on 03-07-2003 17:37:

ja mam GF1 256 32 MB DDR Creative i nei ma roznicy! Nie ma szans ...

Posted by Poker on 03-07-2003 18:19:

aj

a ja wam mowie ze jest
odpalcie nie na cfg swoicha ana full detalach i zobaczycie
tylko trzeba porownac xp z me

Posted by Hakan on 03-07-2003 18:36:

Som, wiem bo odpalalem konfig swoj na 98 i ME, byla znaczaca roznica :/ Wg mnie jest to wina sterownikow badz samych ustawien w windowsie. Moze to tez byc wina karty ale to juz inna historia (z dopiskiem QW)

Niewa�ne, kim jeste� I co z tob� zrobiono. Pr�dzej czy p�niej zyskasz
prawo wyboru. Jeste� czym� wi�cej ni� tylko sum� swoich cz�ci...
Niewa�ne jak dosz�o do twoich urodzin, jak do tej chwili toczy�o si� twoje �ycie!
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.

Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�

Posted by tehace on 05-07-2003 20:40:

Tak dawno nie mialem me lub 98 ze nie pamietam jak wygladal na nich q3, ale nie pamietam zebym widzial jakas drastyczna roznica.
zjezdzam z tematu ale przeciez nie bede zakladal nowego. kto to ten venotom?

Posted by Hakan on 06-07-2003 10:14:

Venotom to taki jeden uzytkownik...
eh nie chce mi sie pisac, przegladnij tematy venotoma i ven3 (to ta sama osoba) to zrozumiesz.

Niewa�ne, kim jeste� I co z tob� zrobiono. Pr�dzej czy p�niej zyskasz
prawo wyboru. Jeste� czym� wi�cej ni� tylko sum� swoich cz�ci...
Niewa�ne jak dosz�o do twoich urodzin, jak do tej chwili toczy�o si� twoje �ycie!
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.

Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�

Posted by [FPP]Lipas on 06-07-2003 11:21:

quote:
Napisane oryginalnie przez Hakan
Venotom to taki jeden uzytkownik...
eh nie chce mi sie pisac, przegladnij tematy venotoma i ven3 (to ta sama osoba) to zrozumiesz.

bym sie kurde klocil
ale, jak tam chcesz ...

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by tehace on 06-07-2003 15:17:

oooo lol wszyscy go jada! (chyba ze trafilem na nieodpowiednie tematy) A co on takiego zrobil?

Posted by MAr-n on 06-07-2003 18:15:

quote:
Napisane oryginalnie przez tehace
oooo lol wszyscy go jada! (chyba ze trafilem na nieodpowiednie tematy) A co on takiego zrobil?

dobrze trafiles to ten sam i wszyscy go jada. Co zrobil udowodnij wieloma topicami jeszcze jako Veneotom, potem Ven2 i Ven3 ze ma mozg wielkosci ziemniaka

(...)

Posted by VidlaK on 09-07-2003 10:14:

Talking

ja gralem 2 lata w q3 na 98 od jakiegos roku gram na xp - i nie mam roznicy - no chyba bym zauwazyl ?

Posted by Poker on 09-07-2003 13:22:

:)

roznica jest przestawia sie
r_overBrightBits
to o to chodzilo
pozdrawiam

Posted by MAr-n on 09-07-2003 14:13:

Re: :)

quote:
Napisane oryginalnie przez Poker
roznica jest przestawia sie
r_overBrightBits
to o to chodzilo
pozdrawiam

wez sobie ustaw r_overbrightBits na 24 bedziesz gral jak predator

(...)

Posted by nea*1337 on 10-07-2003 18:23:

Ja na XP do niekt�rych ster�w do GF jest dodawana automatyczna korekta barw (mo�na tego nie instalowa�, czego ja nie robie ). Ten bajerek robi, takie cu�, �e ciep�e kolory s� letko oczojebne. Ale nie spotka�em si� z takim czym�, �eby w GUI windy by�y inne kolory, a w grze inne kolory, mo�e �ci�gnij najnowsze detonatory .

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty si� u�miechniesz?
Frozen do expansion packa.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:39.