FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=10907)

Posted by Infinite on 14-07-2003 10:31:

xp sie wiesza a dzwiek wyparowal

ostatnio zreinstalowalem kompa u mojej dziewczyny
pierwszym problemem jaki zaowazylem bylo to ze winda nie zainstalowala sterow do dzwieku
okazalo sie ze karta dzwiekowa owszem jest ale zintegrowana
co powinienem teraz zrobic?
niemam sterow zadnych do dzwieku
nie wiem co to jest do cholery

druga sprawa to to ze moja dziewczyna narzeka ze jej sie xp ciagle wiesza i to tak ze nie dzialaja 3 magiczne klawisze (alt+crtl+del) co moze byc tego powodem ?
jak sie tego pozbyc?

Posted by MaslaV on 14-07-2003 10:47:

Re: xp sie wiesza a dzwiek wyparowal

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite

okazalo sie ze karta dzwiekowa owszem jest ale zintegrowana
co powinienem teraz zrobic?

odwiedzi� stron� internetowa producenta karty

Posted by [FPP]Shooler on 14-07-2003 11:12:

Re: Re: xp sie wiesza a dzwiek wyparowal

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
odwiedzi� stron� internetowa producenta karty

Nie Podejrzewam ze masz stara wersje XP i plyte z AC97. Zainstaluj windoze, na to Service Pack'a nowego - moze pomoze Tzn na zwiechy powinno pomoc, nie wiem jak z dzwiekiem bo tam jest cos z****** z southbridge.

Posted by [FPP]glan on 14-07-2003 19:35:

Re: Re: Re: xp sie wiesza a dzwiek wyparowal

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Nie Podejrzewam ze masz stara wersje XP i plyte z AC97. Zainstaluj windoze, na to Service Pack'a nowego - moze pomoze Tzn na zwiechy powinno pomoc, nie wiem jak z dzwiekiem bo tam jest cos z****** z southbridge.

blad shool. mam plytke ze zintegrowana ac97 i winxp bez service packa. dziala prawidlowo.

infi poszukaj w biosie opcji dzwieku.

Posted by [FPP]Shooler on 14-07-2003 22:36:

Re: Re: Re: Re: xp sie wiesza a dzwiek wyparowal

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
blad shool. mam plytke ze zintegrowana ac97 i winxp bez service packa. dziala prawidlowo.

Z tego co wiem to problem byl na starych plytach z AC97 (np u mnie i u kilku kumpli) - na nowych juz tego nie ma

Posted by killertowa on 14-07-2003 22:44:

Ja te� mam p�yt� z ac97 i wsio w pariadkie. Zar�wno przed instalk� SP1, jak i po.
Moja p�yta nie jest taka nowa - Asus K7V, czyli jeszcze na slot A.
Wydaje mi si�, �e trzeba pogrzeba� w biosie, albo zrobi� jego upgrade, lub przynajmniej �ci�gn�� nowe sterowniki. Mo�na jeszcze, je�li p�yta ma zworki, sprawdzi� czy s� prawid�owo ustawione. Mo�e wbudowana karta jest wy��czona na zworkach?
Zwiechy? �ci�gn�� �atki do XP, sprawdzi� ustawienia pami�ci wirtualnej i powinno pom�c. Je�li nie, to albo jest zbyt ma�o RAM, albo jaki� programik si� gryzie. Proponuj� wywali� �mieci zainstalowane na pr�b�.
Je�li XP by�y instalowane na jakiej� wcze�niejszej wersji windows to proponuj� zacisn�� z�by, zrobi� format i zainstalowa� na pustym dysku.

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by [FPP]Lipas on 14-07-2003 23:09:

1. Wlacz karte w biosie
2. WinXP ma stery do ponad 2500 urzadzen, wiec chyba powinien miec i do jej karty muzycznej.
3. Jesli nie pomoze, to uzyj sterow od Win2k albo NT
4. Zmien system na taki, do ktorego masz stery...

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by serpico on 15-07-2003 18:56:

lipas dobrze mowi ale ja bym dopisal jeszcze kilka opcji..

- istnieje prawdopodobienstwo ze dzwiekowa jest uszodzona
- ja ma plyte gb 7vax (awiec nietaka stara) z az 97 i windows jej niewykryl musialem doinstalowac sterowniki z cd od plyty gl.
- przeczytaj na jakim czipsecie jest plyta i zgoogluj jej numer...

co do wieszania sie to kobiety jak dzieci dziwne rzeczy robia juz niejeden przeprowadzal badania opserwujac co dziecko/kobieta robi z komputerem i stwierdzal ze mimo wielkiej wiedzy, chcac zepsuc pc to na takie triki by niewpadl
killeertowa dobrze radzil, a ja sie jeszcze spytam co to za pc... wprawdzie moj koles postawil xp na p 190 (podkrecil mmx'a 166) i 64 ramy i mu smigal komp ale nieodpalal nanim programow graficznych czy nie odpalal naraz winampa, ie, psp, skandica

Posted by [FPP]Lipas on 15-07-2003 22:42:

a serpico jeszcze lepiej mowi

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:51.