FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11068)
Nowa beta 3.0 nadzieje i rozczarowania!!
Wiem ze jeszcze 4 dni zostaly do ukazania sie nowej bety jednak jest to chyba najlepszy czas na rozpoczecie jakiejkolwiek dyskusji o tym temacie kazdy by chcial aby byla ona inna jedni chca poprawic bugi innym przeszkadzaja respowny :/ wlasciwie nie da sie zrobic bety idealnej dla wszystkich. Poczatek dyskusji to nasze plany jaka chcielibysmy ja widziec, bardziej ten temat rozgorzeje gdy juz ukarze sie nowa beta. hmmm zatem co ona nam przyniesie nadzieje ze mod bedzie bardziej sie nam podobal czy zupelnie zawiedzie nasze nadzieje:?? :]
Ja najbardziej bede sie cieszyl z tego iz medyk nie bedzie juz musial wyrzucac apteczki,zeby zostac uleczonym na maxa. Nieraz mi sie zdarzaly sytuacje, ze wyrzucalem apteczke i gosc ja podnosil i ..... ucieka� ,albo wyleczyl ale nie oddawa� i tez uciekal itp.
Reszta mnie w gruncie rzeczy zgrzewa, choc nowe sr8 prezentuje sie calkiem �adnie.
(I nowe G36 tez :> -------> http://dgames.tkdami.net/ :> )
Martwi mnie jednak to ze doszly mnie "sluchy" , ze NEGEV jest zdeko przegiety :O Mam tylko nadzieje ze nie bedzie to drugi spas a`la beta 2.6 . NO coz, na temat tego Negeva musial by sie wypowiedziec ktorys z testerow .....
Z bomb mode pewnie bedzie jak z CTF`em :/
Raz na wielki dzwon sie w to zagra jedna mapke i to by bylo na tyle.Sytuacja moze wygladac lepiej jesli scalator zdecyduje sie postawic osobny serwer tylko pod bomb-mode , mysle ze to najlepiej bedzie sprzyjalo promocji tego nowego trybu...
A reszta ? wyjdzie w praniu i mysle ze nie ma co zbytnio sie nad tym zastanawiac :>
ja mysle ze..
Typ boby bendzie wypas bo jooz mi sie nudzi TS po tak d�oogim graniu przynajmniej cos nowego nowe taktyki jazzzzdaaa w CB
to mi sie podoba bendzie co robi�...
Bomb-Mode moglby stac sie u nas popularny tylko wtedy gdy Admini zmusza nas do grania w niego.Czyli ustalaja map cycle i brak vota na zmiane mapy. W Polsce jest trudno przyjac nowe pomysly.Zazwyczaj jak jest jakas niestandardowa mapa w map cyclu to ludzie odrazu daja vota na zmiane.Tak samo bedzie z Bomb Mode jesli admini nas nie zmusza do grania w niego
Bomb-Mode moglby stac sie u nas popularny tylko wtedy gdy Admini zmusza nas do grania w niego.Czyli ustalaja map cycle i brak vota na zmiane mapy. W Polsce jest trudno przyjac nowe pomysly.Zazwyczaj jak jest jakas niestandardowa mapa w map cyclu to ludzie odrazu daja vota na zmiane.Tak samo bedzie z Bomb Mode jesli admini nas nie zmusza do grania w niego![]()
No niestety, stawianie osobnego serwera w ramach promocji nowego trybu mija sie z celem, kazda taka proba owocowala pustym serwerem, jedynie wrzucenie nie "votowalnych" mapek z BM moze odniec jako taki skutek. Jesli nie, to coz, znow trzeba bedzie olac polska scene i grac z mniej zacofanymi ludzmi z zachodu.
Co do moich oczekiwan to oczekuje poprostu grywalnosci (no i zajebistego G36), ale juz na wstepie jestem rozczarowany pozostawieniem tych MEGA ***jowych modeli postaci, pewnie im nawet kciukow nie przyprawili, no ale mysle ze kiedys te modele wkoncu znikna.
-ulepszone mapki(ciekawe czy przerzucanie HE na casie bedzie mozliwe :/)
-nowy net code
I to chyba wszystko
a ja to bym chcial zeby problem lagerow i warperow zostal zniwelowany najbardziej jak to tylko mozliwe bo jak spora czesc z was wie dla mnie to byla najgorsza rzecz jak grac z ludzmi ktorzy sie teleportuja no a poza tym chcialbym zeby nie bylo juz takich lucky shotow jak do tej pory oraz zeby kula dokladnie trafiala tam gdzie celujesz , oraz wszelkie bugi typu medic bug czy wlasnie he przez dachy.
mysle ze wtedy dyskusja bardziej rozgorzeje ... Byleby tylko bylo jak najmniej negatywnych opinii po ostatniej becie bardzo wielu ludzikow zrezygnowalo z gry w Urt ciekawe jak bedzie teraz:O
quote:
Napisane oryginalnie przez CoVBoY
Juz jutro wychodz nowa betachyba ze sid sie rozmysli
mysle ze wtedy dyskusja bardziej rozgorzeje ... Byleby tylko bylo jak najmniej negatywnych opinii po ostatniej becie bardzo wielu ludzikow zrezygnowalo z gry w Urt ciekawe jak bedzie teraz:O
Co ja moge duzo powiedziec ogromne pingi spadki fps chlopaki od sida sie popisali co prawda nie ma warpow ale za to niezle lagi:/// oczekuje innych bugow....
jezeli ktos ma dobrego kompa to bedzie zadowolony a jezeli ktos ma ****owego i ciezko mu juz bylo w 2.6a to lepiej niech se daruje i znajdzie sobie inna gre.
Napisane oryginalnie przez capone
mi sie tez podoba widze ze gra jest duzo lepsza ogolnie chociaz gralem na nie swoim kompie przy 20 fps i wszystko na low a i tak widze ze jest lepsza od 2.6a pod kazdym wzgledem.
jezeli ktos ma dobrego kompa to bedzie zadowolony a jezeli ktos ma ****owego i ciezko mu juz bylo w 2.6a to lepiej niech se daruje i znajdzie sobie inna gre.
dokladnie... na GF2MX zasuwa w 1024x768x16 przy ok. 100fps. tylko jak jest zadyma to spada troszku OC karta podkrecona ile sie da i athlonek tesh
covboy ale to nie moja wina.
tak bedzie sie zdarzac coraz czesciej wychodza co i raz to nowsze gry ktorych wymagania rosna i tak juz bedzie bo programisci daza do jak najwierniejszego odwzorowania wszystkich szczegolow zeby jak najbardziej to przypominalo rzeczywistosc a to z zalozenia wymaga wysokiej klasy sprzetu , wiec jedyne rozwiazanie do zmienic sprzet na lepszy niestety.
moze bedzie jakas dotacja z UE jak prostytutki wegierskie maja ja dostac to czemu nie polscy ubodzy gracze
u mnie smiga jak zloto
fakt - 43fps i czasem spadnie do 35-38, ale zasadniczo nie moge narzekac
p3-850, 384ram, gf3ti200
moze cos cfg zwalony?
quote:
Napisane oryginalnie przez oferma
hmm .. .dziwne
u mnie smiga jak zloto
fakt - 43fps i czasem spadnie do 35-38, ale zasadniczo nie moge narzekac
p3-850, 384ram, gf3ti200
moze cos cfg zwalony?
normalna gra zaczyna sie dopiero od 85-90 stalych fps tak jak zalockowali ci z id software.
100 fps i mozna pograc ! ... tyle mi wyciaga na gf2mx ... tylko pojawia sie maly problem potem :<< nagle potrafia spasc do 25 na 2 sekundy :< wtedy koniec akci i wachanie kwiatkow od dolu :<< we wczesniejszej becie tego nie bylo .... ale tak jak piszecie ... swiat idzie do przodu a nie sie cofa ... nowe gry = nowe komputery ...
"Zabijajcie ich swoimi mieczami, zabijajcie lancami i w��czniami, zabijajcie ich be�tami waszych kusz. Zabijcie ich wojownik�w, ich kobiety i dzieci, starych i chorych. Zabijcie ich psy, byd�o i inwentarz. Ale ponad wszystko, zabijajcie z przyjemno�ci�."
U mnie na gf 2 mx 400 trzyma sie 90 , ew. 70 ,natomiast jak wybucha granat badz jak ktos rzuci "smo�ka" spada do 20 :>
A nad problemem naglych spadkow fps pracuja goscie z SId i w nowym paczu powinno byc to lekko poprawione ...
help me ;-)
zanim sam znajde jakies porady, minie ciudek czasu, moj stary dobry cfg odchodzi do lamucha, bo jak tylko w 3.0 co� sie dzieje (nie daj panie kto� opr�cz mnie strzela), to spadek jest z 80 do 25. Ja za stary jestem na tak� ****o**!!!! Od razu zero aima. Mam Ath 1333/GF3/256 ramu. na oko powinno byc lepiej, za chwile pogrzebie w biosie, cfg i gdzie sie da, ale obwaiam sie ze uzyskam extra 5 FPS i ...wrzody na �o��dq ;-). Oczywi�cie przyjmuje Wasz� propozycj�, �e w mojej obecno�ci, z szacunku dla �yso-siwej g�owy, nie BEZDZIECIE strzelali, ma sie rozumie� tylko po to, �eby mi FPS nie spadau ;-). A ja Wam obiecuje �e wtedy Wam w�os z g�owy nie spadnie (pozostanie razem z ni�, ....gdzies w pobli�u ;-)))
posiadam Bartona 2.5, 512ddr,GF2pro,winxp
Gram w urt na stalych 125fps, nic mi nie spada, picmip 0, full detale, luski, krew. Taka gra mi pasuje, ciesze sie ze moge wszystko wlaczyc, wszystko widziec takim jakim jest i jednoczesnie chodzi to na duzej ilosci fps. Grafe musialem ciac juz nawet nie ze wzgledu na zwiekszenie widocznosci ale wlasnie na fps w RTCW, tu rozkoszuje sie tym co fabryka dala . Czasem nie moge patrzec na te puste biale ryje z picmip 5 w rtcw.
Moja konfiguracja sprzetowa nie jest czyms nadzwyczajnym, takie minimum chcac sensownie pograc w wolfa, mowie tu o chociaz 90-80fps - w timedemo. Nie patrzylem ile mam w urt, ktora mapka najbardziej ssie fps?
To takie typowe: quakeowcy (ze juz nie wspomne o CSowcach) to taka odmiana graczy - dodaj jakis bajer w grafice, zwieksz mape, zmodernizuj engine graficzny i juz maja 20fps na swoich MXach. Nie no, ile mozna grac na sprzecie z przed 3lat? Albo sie gra w nowe gry i mienia karte graficzna albo sie gra tylko w gry z przed 3lat.
..
Nie ma to jak powiew zdrowego rozsadku. Jak wam nie pasuja fpsy to wroccie sobie do glquake.exe...
Moze czas zastanowic sie jak zarobic/wyprosic te pare zlotych i zainwestowac w sprzet.
Jesli cale wakacje sie wypoczywalo, to nie dziwne ze sie nei ma kasy, na rynko bylo mnostwo ofert prac krotkoterminowych
A teraz zeby was do konca zdenerwowac powiem ze moim sprzecie (ath 1800XP, radeon 9500) mam stale 125 fps i nowa beta mi sie podoba, choc na razie jeszcze nie polubilem Bomb Mode.
Napisane oryginalnie przez AnImAtE
nowa beta mi sie podoba, choc na razie jeszcze nie polubilem Bomb Mode.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:50.