FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11091)

Posted by Link on 09-08-2003 17:58:

Dźwięk mi tnie :/

Cześć , to zoof ja . Mam problem dot. dźwięku w Q3 1.32 . Nie wiem czemu , ale dochodzi z opóźnieniem jakiejś sekundy ( po wystrzale słyszę jego odgłos po sekundzie ) . Na 1.11 wszystko jest dobrze , nie wiem czy nie przeinstalować Q3 , ale już raz to robiłem i nie pomogło . Z góry thx za pomoc - na temat .

Posted by Hakan on 10-08-2003 12:36:

Tego moze byc kilka przyczyn:
-cos z******go w konfigu
-cos w windowsie
-cos z karta dzwiekowa
-cos z karta graficzna, lol?

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Posted by t0d on 10-08-2003 13:27:

jak grasz z botami czy po sieci? bo w sieci to mozesz miec takiego laga sprobooj zmniejszyc czestotliwosc probkowania dzwieku w q3 (setup - system - sound o ile mnie pamiec nie myli)

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Posted by Link on 10-08-2003 14:39:

Jest taki feler , że wszędzie mi tnie :/ . Na lanie , po sieci i w menu główym . A na 1.11 mam tego samego cfg i mi dźwięk chodzi normalnie .

Posted by ShreQ on 10-08-2003 17:08:

Spróbuj sobie ustawić s_khz na 11, domyślnie jest chyba 22. Ja też tak kiedyś miałem, a powód był bardzo błachy i chyba nigdy bym na to nie wpadł gdyby nie mój kumpel. Mam słabego kompa i q3 ciągnie mi niecałe 38fpsow (na pro-q3dm6 mam 28 :p). Powodem tego, że dzwięk mi zacinał był poczęści mój słaby komp ale główną przyczyną, jak sie później okazało była czcionka !!!
Dałem kumplowi mój konfig (ten zmaszczony), a on poprawił coś w czcionkach i teraz mi chodzi normalnie . Niestety nie wiem co on tam namieszał z tymi czcionkami. Ściągnij sobie cfg, które jest w załączniku i sprawdz czy ci chodzi (to jest moje cfg, na którym nic mi nie tnie, fpsy to inna bajka), bo to może być wina configa. Na 1.11 może ci chodzić dobrze bo 1.32 ma troszkę większe wymagania, nie wiem czym to jest spowodowane ale tak niestety jest

My stock Alfa Romeo 145 *sports suspension *TSW HockenHeim R wheel range *Dunlop SP Sport 2020E 195/50R15 tyres *Zender BodyKit

Posted by Link on 10-08-2003 18:13:

Na twoim cfg jest to samo :/ .

Posted by ShreQ on 10-08-2003 19:16:

Wygląda na to, że cfg jednak masz dobre. To napewno nie jest też wina karty muzycznej bo 1.11 jak już mówiłeś chodzi ci dobrze. Wina pewnie leży po stronie PR1.32 ja jednak nie jestem w stanie określić co tam masz z******

My stock Alfa Romeo 145 *sports suspension *TSW HockenHeim R wheel range *Dunlop SP Sport 2020E 195/50R15 tyres *Zender BodyKit

Posted by Hakan on 10-08-2003 19:59:

Niestety PR1.32 ma to do siebie ze ma wieksze wymagania od 1.11 i np. 1.17.

Sproboj sprawdzisc czy masz kolory 32bit czy 16bit. I zrownaj je z tymi w windowsie.

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Posted by Link on 10-08-2003 20:08:

Zmieniałem 32 bity ( ciął dźwięki ) na 16 bitów i dalej tnie :/ .

Posted by t0d on 10-08-2003 22:38:

hmm w q3 jest jeszcze cos co moze miec wplyw na plynnosc

com_soundMegs

com_hunkMegs

com_zoneMegs

przy kazdej komendzie podajesz ile ma zajmowac RAM'u przy czym mozesz uzyc max 3/4 twojego ramu

czyli jak masz 128 mb ram'u

com_soundMegs 16

com_hunkMegs 74

com_zoneMegs 16

itd pobaw sie komendami - moze to cos pomorze (najlepiej dodac je do skrotu: +set com_hunkmegs 74 +set com_soundMegs 16 +set com_zonemegs 16)

powodzenia

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Posted by VidlaK on 13-08-2003 00:06:

a czy jak wylaczysz dzwiek - to czy problem dalej jest ?. Bo jesli nie to masz rozwiazanie - znam ludzi ktorzy graja zayebiscie w q3 bez dzwieku .
Pozdro Grzesioo

Posted by spec_only on 15-08-2003 00:43:

miałem kiedyś podobny problem. Zapewne masz dźwięk zintegrowany z płytą na kodeku ac'97, jeżeli tak to musisz zainstalować sterowniki nie poprzez dodawanie nowego sprzetu, tylko wejsc do katalogu ze sterownikiem, uruchomic setup.exe (or something like that) i pozwolić mu niech sam sobie skonfiguruje. Mnie to pomogło. Powodzenia.

Posted by Link on 15-08-2003 09:25:

Ale jeśli to jest sterownik to chyba na 1.11 też mi powinno ciąć , czyż nie ? A tnie ma tylko na 1.32 .

Posted by VidlaK on 15-08-2003 10:22:

Moze cos z tym dzwiekiem A3D ? bo on we wczesniejszych wersjach pr byl - przynajmniej w menu - wiem ze sam majac Live! przy wlaczonym dzwieku A3D (sciagnelem kiedys sterowniki ktore umowlizily mi wlaczenie tego na live! w q3 ) mailem problemy z dzwiekiem - czasai nie gral w ogole czasami w roznych miejscach itp.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:48.