FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11320)
Bugi w multiplayer
Właśnie tak sobie wymyśliłem że można w oddzielnym temacie zgłaszać przróżne bugi w grze multiplayer Takie które są niebezpieczne (ZonK coś o tym wie
) lub takie które mogą się przydać w grze
Ja zgłaszam mój wczorajszy przypadek:
Mapa Mean Street za PSP B za murkiem przy śmigłowcu - zostałem rozwalony z Hammerowego M50 przez mur który okala hangar z PSP i nie ma możliwości że zbłąkana kula bo byłem w przysiadzie w połowie muru
fajny bug jest ten z furtyna ktory jak sie pochylisz wrzuca cie na polpietro (mozna fajnie uciec przed wrogiem) a pochylajac sie wchodzac do budynku to cie wyrzuca, czasami giniesz
inne bugi:
dostaje z AT4, nic mi nie jest (mialemn tak kilka razy), wchodze na mine i nic mi nie jest.
Bledow w multi jest niestety duzo
Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZonK
fajny bug jest ten z furtyna ktory jak sie pochylisz wrzuca cie na polpietro (mozna fajnie uciec przed wrogiem) a pochylajac sie wchodzac do budynku to cie wyrzuca, czasami giniesz
inne bugi:
dostaje z AT4, nic mi nie jest (mialemn tak kilka razy), wchodze na mine i nic mi nie jest.
Bledow w multi jest niestety duzo![]()
tzn. to jest wina budynku, nie wazne na jakiej mapie ta "Ambasada" sie znajduje, zawsze ten blad sie powtarza
pewnie masz rację, ja to testowałem właśnie na tej mapie zaraz jak o tym powiedziałeś
quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
pewnie masz rację, ja to testowałem właśnie na tej mapie zaraz jak o tym powiedziałeś
Mapa Wet Work
Jest jeden (z kilku) bydynek na wodzie do którego można wpłynąć przez podłogę Płynąłem pod nim i gdy zbliżyłem się do podłogi zostałem wessany do budynku
quote:
Mapa Wet Work
Jest jeden bydynek na wodzie do którego można wpłynąć przez podłogęPłynąłem pod nim i gdy zbliżyłem się do podłogi zostałem wessany do budynku
![]()
heja, gram dopiero 4 raz chyba w DF, wiec jak cos to jestem nowy. jednak gralem 2 lata w AoT (assault on terror) i myslalem, ze DF bedzie lepsza pod wzgledem bugow - mylilem sie jest gorsza. A to nowsza gra.
podkladanie min w budynkach na 1 pietrze(obsuwaja sie chyba 1 pietro nizej) bo znikaja w podlodze, ale nie sprawdzalem czy sa pietro nizej.
nie mowiac ze mozna chodzic po claymore, a czasem jest odwrotnie, wybuchaja zanim podejdziesz.
drabinki, wchodzenie i schodzenie po nich to jeden wielki BUG. Nie mowiac o problemie zabicia kogos wchodzacego (czasem).
M203 ? granatnik - strzelajac czasem prosto "w ryj" przeciwnik nadal stoi i jeszcze zabija - bezsens.
granaty - to samo. ktos lezy, za barykada, za plecami ma tylko sciane. wrzucam mu tam 2 HE i nic sie nie dzieje, procz wybuchu.
Przechylanie sie (Q,E) stoisz miedzy barykada a sciana, wciskasz np. E (to standardowe klawisze) i stoisz na barykadzie, zamiast z za niej wygladac. dla snajpera to uciazliwe.
bugi w czolganiu sie i "zaczepianiu" o textury.
mylace textury (jak np. rozwieszone pranie) czlowiek biegnie przez nie uciekajac i sie zatrzymuje i w tym momencie irytacja sie poteguje.
Ogolnie uwazam ze slabo zrobili to DF, a patchy to jeszcze TONE wypuszcza.
Pozdr.
kliMa
To pranie jest nakrochmalone , dlatego takie twarde
Na mapce Vietnam coś tam, wszedłem na dach(chyba ) radiostacji i jest tam jeszcze taki mały podest, jak sie przy nim położyć to widać dolne piętro. Czy się da strzelać tego nie sprawdzałem.
Jedna rzecz poważnie mnie denerwuje. W momencie, gdy w budynku strzelasz z granatnika, to nic się nie dzieje-normalnie niewypały lub gostek stoi pod ścianą, obojętnie gdzie, walisz z granatnika i też nic. Miałem to już kilka razy
quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
To pranie jest nakrochmalone , dlatego takie twarde
Na mapce Vietnam coś tam, wszedłem na dach(chyba ) radiostacji i jest tam jeszcze taki mały podest, jak sie przy nim położyć to widać dolne piętro. Czy się da strzelać tego nie sprawdzałem.
Jedna rzecz poważnie mnie denerwuje. W momencie, gdy w budynku strzelasz z granatnika, to nic się nie dzieje-normalnie niewypały lub gostek stoi pod ścianą, obojętnie gdzie, walisz z granatnika i też nic. Miałem to już kilka razy![]()
Jest jeszcze jeden bug na Wet Work. Miejsce - ten sam budynek z dziurawą podłogą. Jeżeli zanurkujemy przy nim to wtedy widać jak na dłoni czy ktoś się znajduje w budynku czy nie ponieważ pod wodą znkikają ściany
quote:
To przestań strzelać z ćwiczebnych .....![]()
(...)Ogolnie uwazam ze slabo zrobili to DF
Pozdr.
kliMa [/B][/QUOTE]
Taaak, jest wiele rzeczy, o których można by wyrazić taką opinię. Jest wiele niedoskonałości na tym niedoskonałym świecie ale właśnie to jest motorem ewolucji. Mnie tam to pranie w DF nie zawadza i tak najważniejsi są ludzie, ktorych dzięki niej można poznać
quote:
To moje ćwiczebne 1860 2646
To Twoje(chyba ostre) 1598 2961 (2961 to chyba same rykoszety)![]()
Mam pewne spostrzeżenia co do użycia min. Mianowicie przy podłożeniu miny przy samej ścianie budynku, nie reagują na przeciwnika. Wczoraj specjalnie zwróciłem na to uwagę i mam przeczucie , że coś jest nie tak?
quote:
Mam pewne spostrzeżenia co do użycia min. Mianowicie przy podłożeniu miny przy samej ścianie budynku, nie reagują na przeciwnika. Wczoraj specjalnie zwróciłem na to uwagę i mam przeczucie , że coś jest nie tak?
quote:
I wszystko się zgadza, miny typu claymore są minami kierunkowymi więc jeżeli położysz je przy ścianie budynku tak że będą skierowane w jego stronę to nie wybuchną.
quote:
W rzeczywistości tak może jest, ale tu kładziesz minę i to wszystko co możesz zrobić!
Druga sprawa, widzisz gostka jako mały punkt na horyzoncie, walisz (np CAR 15) w lini prostej i gostek pada? a przy strzale ze snajpery musisz trochę nakombinować z parabolą strzału . A przy walce z bliska gry strzelasz komuś prosto w gębę i nic. Wczoraj tak miałem cały magazynek w plecy ( to nie były Twoje , a przy zbrojowni goniłem Cię już przez jakiś czas) i nic?. Coś jest tu nie tak?
quote:
Ale kontrolujesz mniej więcej jak ją kładziesz więc kładź ją w tą stronę z której może nadejść przeciwnik. Parabola ? Tu nie ma czegoś takiego jak prawa fizyki (no chyba że spadasz z budynku). Jak chcesz mieć pseudo wrażenia to zagraj w Rainbow 6 Raven Shield. Co do wywalenia magazynku w plecy to być może błędy w grze jak i słynny już ping
quote:
"Parabola ? Tu nie ma czegoś takiego jak prawa fizyki" Nie do końca się z Tobą zgadzam. Użyj snajperki na dużą odległość lub granatnika! Strzał po prostej nie dojdzie do celu!
quote:
Granatnik owszem ale snipa ? Być może, nie używam jej zbyt często. Z resztą głupio by było jakbyś granatnikiem walił jak z karabinkuTo wyjątki.... Tak jak mówiłem spróbuj zagrać w R6, tam kozaki z M60 już by nie poszaleli
![]()
Uważam że pomimo dobrego pomysłu na umieszczenie i wykorzystanie w grze pojazdów, jednym wielkim bugiem jest to, że nie podlegają uszkodzeniom . To często wypacza wyniki gry. Problem można by rozwiazać podobnie jak w przypadku medyków. Bierzesz narzędzia i przywracasz pojazd do boju. Zamiast tego mamy niezniszczalne śmigłowce i gaziki.
quote:
Uważam że pomimo dobrego pomysłu na umieszczenie i wykorzystanie w grze pojazdów, jednym wielkim bugiem jest to, że nie podlegają uszkodzeniom . To często wypacza wyniki gry. Problem można by rozwiazać podobnie jak w przypadku medyków. Bierzesz narzędzia i przywracasz pojazd do boju. Zamiast tego mamy niezniszczalne śmigłowce i gaziki.
quote:
Szczególnie śmigłowiec który spadł z 100 metrów trafiony ręczną wyrzutnią rakiet![]()
Zastanawiałem się czy nie wrzucić tego do "przekrętu"... Otóż wczoraj na mapie rampa + panic miałem "śmieszną" sytuację, facet z bazooką przebiegł obok mnie zupełnie mnie ignorując. Pobiegłem za nim wystrzeliwując w jego plecy około 3 magazynków z odległości 1.5 metra. Jako że to nie przynosiło skutku bo facet miał plecy ze tytanu użyłem granatnika. Ludzik klasycznie podskoczył jak przy takim podmuchu ale pobiegł dalej a ja stanąłem jak wryty więc ktoś odstrzelił mi dupę I teraz pytanie czy to był taki błąd w grze że widziałem akcję która już się odbyła ????? Lagi to nie były bo przeciwnik biegł równo bez żadnych przeskoków.
Ktoś się spotkał z czymś takim ??
quote:
Zastanawiałem się czy nie wrzucić tego do "przekrętu"... Otóż wczoraj na mapie rampa + panic miałem "śmieszną" sytuację, facet z bazooką przebiegł obok mnie zupełnie mnie ignorując. Pobiegłem za nim wystrzeliwując w jego plecy około 3 magazynków z odległości 1.5 metra. Jako że to nie przynosiło skutku bo facet miał plecy ze tytanu użyłem granatnika. Ludzik klasycznie podskoczył jak przy takim podmuchu ale pobiegł dalej a ja stanąłem jak wryty więc ktoś odstrzelił mi dupęI teraz pytanie czy to był taki błąd w grze że widziałem akcję która już się odbyła ????? Lagi to nie były bo przeciwnik biegł równo bez żadnych przeskoków.
Ktoś się spotkał z czymś takim ??
Mapa Fluss
Załamana kładka na prawo od dużego mostu. Leżąc na zalanej części można (chyba) strzelać pod wodą, co normalnie jest niewykonalne. Kto pływał na tej mapie lub Wet Work wie o czym piszę. To są moje gorące spostrzeżenia z gry okupione 8 postrzałami, sprawa nie do końca jest wyjaśniona, gdyż nie miałem czasu tego spokojnie sprawdzić. Pozdrawiam.
P.S.
Sprawdziłem i z całą pewnością jest tak jak wyżej pisałem, więc radzę uważać.
Mapa Nachtruhe.
Wszedłem do zbrojowni nacisnałem "o" lub "0-zero" i zaliczyłem restart. Sprawa nie jest do konca wyjaśniona, gdyż jak zwykle nie miałem czasu tego sprawdzić. Jeśli to się potwiedzi, to bez przesady można to określić jako wysoce niebezpieczną sprawę.
Mapa Rampage.
W załomie leży wrak samochodu osobowego. Podczas kotłowaniny, nagle przerzuciło mnie na wewnetrzny dziedziniec ze śmigłowcem. Sprawa nie jest do konca wyjaśniona, jak zwykle nie miałem czasu tego sprawdzić.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:32.