FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11334)

Posted by Kober on 25-09-2003 12:43:

First Person Perspective dwa lata od wyjscia mp_test

niedawno minely dwa lata od momentu wyjscia testu multip. rtcw...
na tym forum kilka osob wypowiedzialo sie, o tym jak widza z dzisiejszej perspektywy swoja gre w ta gre...
forum tamto jakkolwiek ma maly zasieg jesli chodzi o scene rtcw, wiec chcialbym poruszyc ten sam temat na tym forum...

jak oceniacie sama gre z tej perspektywy ? czy spelnila pokladane przez was w nia nadzieje ? dlaczego wybraliscie RtCW, a nie inna gre i czy czas przy niej spedzony uwazacie za zmarnowany ?
czy jesli jeszcze raz mielibyscie wybor: sciagnac i zagrac, zrobiliscie by to samo ?

pozdrawiam

Posted by Swiety on 25-09-2003 22:19:

Hmmm

W Test prawie nie gra�em. Co prawda we wrze�niu kumpel mi pokaza� test, troch� pogra�em, stwierdzi�em �e jest �wietne i warto w to d�u�ej zagra� ... i na tym si� sk�czy�o.

Mia�em wtedy od cholery pracy tak �e dopiero zagra�em w grudniu wraz z wydaniem pe�nej wersji i to samo - gra jest �wietna musze pogra� d�uzej ... ale znowu kupa robory.

W miedzyczasie pracodawca rozwi�za� ze mn� umowe bo firma ledwo zipa�a tak�e pod koniec lutego mia�em mn�stwo czasu na gre i wtedy zacz�o si�.

Gra�em ju� wcze�niej w r�zne fpp sieciowe (w tym 2 lata intensywnie w q1) ale RTCW mnie wci�gn�o jak �adna gra dot�d.
Dodatkowo nie gra�em sporo czasu w r�zne sieciowe fpp tak�e by�em nie�le wyposzczony - rzuci�em si� w wir RTCW.

Co prawda na pocz�tku by�y problemy - wiadomo �e po latach gry w r�ne wersje kwaka cz�owiek nie jest przyzwyczajony do strzelnia w g�ow�, za to pfem operuje bardzo dobrze i z movement skillem nie ma problemu.
ale Tutaj csiarze mieli lepiej .

No chocia� sam tryb strzelania. tempo rozgrywki by� dla mnie gorszy od poprzenich gier to wci�gna� mnie klimat tej gry - Historia jest moim hobby szczeg�lnie z naciskiem na 2 wojne �wiatow�.
No i ten tryb w kt�rym aby wygra� to ka�dy musi ze sob� wsp�pracowa� o wiele bardziej ni� w dotychczasowych grach ID software, podzia� na klasy - dzi�ki temu rozgrywak by�a o wiele bardziej taktyczna co te� mi o wiele bardziej odpowiada�o.

Na pocz�tku jak to noobom nie sz�o najlepiej - pami�tam �e by�em kikany przez jaki� go�ci. To podzia�a�o na mnie jak p�achta na byka. Zacz��em poznawa� wszystkie sztuczki, kruczki, ogl�da� dema - jednym zdaniem - dobrze poznawa� gr�.
Tak�e po kilku miechach by�em imo dobrym graczem jak na polskie warunki i jecha�em wtedy tych go�ci kt�rzy wczesniej kikali mnie za lamerstwo
P�niej zacze�y si� k�opoty z ��czem, skill ju� nie r�s� ale to ju� inna historia :/.

RTCW spe�ni�o moje oczekiwania co do tej gry. Nie mia�em wielu zastrze�e�, mo�e opr�cz wywa�enia broni. Wiadmo ze w RTCW to tylko liczy si� mp40, thompson, pf i snajpa na niekt�rych mapach. R�wnie� nie podoba�o mi si� to �e medyk ma tak du�o strzykawek i �eby dobi� przeciwnika to trzeba w niego w�adowac zbyt du�o amunicji.
R�wnie� na pocz�tku wiele szczeg��w (kt�re p�niej zosta�y naprawione wraz z wyj�ciem osp) Ale generalnie gr� uwa�am za bardzo dobr� bez znacznych mankament�w.

Gra troch� zawiod�a na FFA. Poprostu wi�kszo�� ludzi nadal nie rozumie o co chodzi i jak trzeba gra�, psuj�c zabawe innym teammate.
I dziwi mnie to �e ci ludzi r�wnie� prze�li na ET kt�re jest pod tym wzgl�dem bardziej skomplikowane.
Zawiod�o r�wnie� pod tym wzgl�dem �e nie zrobiono i nie wypromowano �adnego customa kt�ry m�g�by zagrozi� popularno�ci standardowym mapom.

Czy czas uwa�am stracony ? Wog�le sp�dzanie czasu przy grach sieciowych to ogromna strata czasu - ale wiecie na��g jest silniejszy .

Posted by [FPP]Mad on 26-09-2003 17:32:

a ja zaczalem stosunkowo niedawno bo gdzes tydzien przed sylwestrem 2002

mialem od niedawna neta i z niego prawie wcale nei korzystalem az do dnai gdy postanowilem wlaczyc wolfa

poczatko byly trudnie nie uzywalem eye bez osp i zdziwienie gdy mnei kikalo z serwerow i pisalo ze brakuje pliku z osp

ale bylem uparty zaczalem szukac w necie stron o wolfie i z nich bralem gg ludzi pytajac sie

niestety najczesciej nei byli chetni do gadania ale na szczescie powiedzieli podstawy (byl to chyab wielki z plhunter) powiedzial jakie patche i mody sa potrzebne

zaczalem lamic ale kiki z serwerow za to ze nei znalem mapy itp nie zniechecaly mnie

a potem powoli klany uczenie sie wchdozic na irc i inne rzeczy

i co teraz...

gram nadal ale w et a nie w rtcw. troche mi smutno (chdoz to tylko gra) ze rtcw w poslce upadlo ale dobrze z e zycie toczy sie przynajmniej przy et

czy wybral bym inna gre?? teraz na pewno nie kiedys gralem w rozne gry najwyzej przez 2-3 tygodnie a wolf jest inny

jebac quaki itp WOLFENSTEIN RULLESSS

(nie zwracac uwagi na bledy ortograficzne i brak polskich liter)

[KmH]Clan |rtcw.xg.pl

Posted by Kober on 26-09-2003 21:07:

sylwestra 2003 ( 31.12.2003 ) jeszcze nie bylo :o

Posted by TuReK^PL on 28-09-2003 07:45:

ja zaczolem grac styczen 2002 i gram do dzis moze nie "zawodowo" to i tak chyba dalem sie na scenie zauwazyc

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:58.