FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11335)
VAT na internet z 7% na 22% !!
Zion! Hear me........
pare dni temu Ministerstwo Finansow zapowiedzialo podwyzszenie podatku VAT za dostep do internetu z 7% na 22%.
Dzisiaj w moje zwinne raczki wpadl oto ten adresik:
http://www.jarmuziewicz.platforma.org/protest.php
jak latwo wywnioskowac z nazwy, jest to strona jednego z posłów Platformy Obywatelskiej - wiem ze nie interesujecie sie polityką (i wogule zyciem spolecznym - hi DeathCrush ) ale na tej stronie znajduja sie wzory e-maili ktore moga zostac wyslane do roznych ministerstw i urzedow, bezposrednio lub posrednio odpowiedzialnych za podwyzszenie tego podatku - Zawalmy im skrzynki pocztowe!!!
moze cos da ten protest i bedziemy mogli sie cieszyc ze nam kochaniutki internecik nie zdrozeje :-)
No pewnie skoczy troche abonamnet, ale chyba i tak znowu najgorzej będzie w TPsie Oni już jakiś czas temu zapowiedzieli sporą podwyżke....No niestety na własne zyczenie wchodzimy do Uni a to do nich mamy sie przystosować
Napisane oryginalnie przez t0d
wiem ze nie interesujecie sie polityką (i wogule zyciem spolecznym - hi DeathCrush)
A tak naprawde co to da? Przeciez i tak wiemy, ze jakiekolwiek akcje demonstacyjne, protestacyjne nie daja zadnych efektow. Patrzcie na gornikow, stoczniowcow, szwaczki, pielegniarki i windziarzy. Wszyscy strajkuja, krzycza, i nic... A tak nieznaczaca, i nie brana powaznie grupa 'wirtualnych wojownikow' ma zostac wysluchana? Siedze sam w pokoju, bez muzyki, bez swiatla, czekam na wszystkich, zabilem wszystkich. Pusty krzyk w przestrzen. :F
Re: Re: VAT na internet z 7% na 22% !!
quote:
Napisane oryginalnie przez deathcrush
wez pojedz sobie na jakas parade gejow i lesbijek w rytmach house, a ode mnie sie odpierdol. oczywiscie ze nie mam zielonego pojecia o polityce i zyciu spolecznym, skoro tak mowisz...
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
Bywa...
Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.
Roger Zelazny „Książe chaosu”
Re: Re: Re: VAT na internet z 7% na 22% !!
quote:
homofobia? dzieki za mozliwosc ale juz bylem - a co to ma do tematu???
a tak btw -> pięknym za nadobne
Napisane oryginalnie przez deathcrush
co ja mialem do tamtego tematu?
na wszystko bedzie podatek..... buahahahahaha
wyslalem mejls na jeden z adresow na stornie ktora wczesniej podalem i oto odpowiedz:
Your message
To: Biuro Komunikacji Spolecznej
Subject: Zapytanie nt. podwyzszenia VAT na dostep do Internetu
Sent: Thu, 25 Sep 2003 13:27:50 +0200
was deleted without being read on Thu, 25 Sep 2003 16:04:01 +0200
Biuro Komunikacji Społecznej LOL
ps DeathCrush - najczesciej wchodzisz z buciorami do zalozonego przeze mnie tematu i piszesz jak bardzo ciebie ten temat nie dotyczy - a ja chcialem temu zapobiec (atak wyprzedzajacy )
jestem ateistą - o. Rydzyk tez? jedynym podobienstwem jest to ze ja tez nosze okularki
ps Kosz to jakas nowa Masoneria?
Aha, i Morda! Dajcie se juz spokoj z tym wymyslaniem co lepszych ripost. (do Defkrasza i t0d'a)
Swietnie! Masowy protest! Pozniej demonstracja! A pozniej oblejemy babcie w futrach czerwona farba, oraz naszczamy im do ich kapitalistycznych zup! BUL! ANARHIA! ZŃSZCZENIE!
A tak naprawde co to da? Przeciez i tak wiemy, ze jakiekolwiek akcje demonstacyjne, protestacyjne nie daja zadnych efektow. Patrzcie na gornikow, stoczniowcow, szwaczki, pielegniarki i windziarzy. Wszyscy strajkuja, krzycza, i nic... A tak nieznaczaca, i nie brana powaznie grupa 'wirtualnych wojownikow' ma zostac wysluchana? Siedze sam w pokoju, bez muzyki, bez swiatla, czekam na wszystkich, zabilem wszystkich. Pusty krzyk w przestrzen. :F
quote:
Napisane oryginalnie przez Ulraunt
Lepsze takie protesty niż siedzenie z założonymi rękami i czekanie az ktos łaskawie wprowadzi pewne poprawki, zareaguje na monopol telekomuny.
TPSA po raz kolejny zamierza zrobic internautow w ****a i ma nie byc zadnej reakcji?! To by była wygrana monopolisty.
quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
Ble, nie czaisz idei buntu poprzez biernosc... Mamy wiele odmian buntu rozumianych na wielaki sposob, jedym z nim moze byc postawa bierna, jako przyklad tego, ze olewasz system, ale nie robisz nic ku temu aby go obalic. Czaisz idee teraz? :F
A powaznie. Pomyslmy racjonalnie, jesli chcemy demonstorwac to trzeba wyjsc na ulice, cos takiego to cichy protest, ktory nikt nie uslyszy. Zawsze bylem fanem wszystkich nieudanych powstan polskich, te udane sa poprostu nudne. Wazne jest to, ze tam ludzie walczyli z wiatrakami, czyms czego nie bylo, a wiec pokonac nie mozna bylo. Chodzi o to, ze nie mozna wygrac z molochem, ale mozna go zranic. :>
quote:
Napisane oryginalnie przez Ulraunt
Masz na mysli zrobienie 1000 osobowego najazdu na siedzibe TP i zrobienie im malego roz*******u? (jak gornicy SIC)...
Każdy ładnie cztery elementy jednych tchem wymienia i ja też je wymienię, co tak będę głupio stał to: pieniądze, forsa i oczywiście szmal.
quote:
ps DeathCrush - najczesciej wchodzisz z buciorami do zalozonego przeze mnie tematu i piszesz jak bardzo ciebie ten temat nie dotyczy - a ja chcialem temu zapobiec (atak wyprzedzajacy)
AnouaaR : ej ale bierny bunt to wynalazek murzynow![]()
...tylko ze w Europie internet jest 6 razy tanszy!!!!!
Napisane oryginalnie przez AlieneK
w wiadrze
IMO nic tu nic nie pomoże - może oni sami się opamiętają, albo argumenty iinnych polityków bo szarzy ludzie nic nie zrobią
w dzisiejszej wyborczej jest zestawienie stawek podatku VAT na dostep do internetu - owszem w kilku krajach jest wiekszy (25% w Szwecji) ale warto by jeszcze porownac zarobki w danych krajach i jakosc świadczeń
jezeli chodzi o TP s.a. to ona zyska najwiecej bo wiekszosc osob wdzwania sie przez numer dostepowy TP, korzysta z NEO+ - inne rozwiazania takie jak modemy kablowe stanowia marginalne przyklady.
twój pierwszy post cyt: "no" (odpowiedz na pytanie retoryczne : "słabo?" )
twój trzeci post cyt: "ja tez leje ale te topiki sa pocieszne"
a co to mialo do tamtego tematu??? nic nie wniosles do dyskusji - wlazłeś w tych swoich zagrzybionych trampkach i zrobiles wielka kupe pod siebie........ zalosne....
wbij do tej swojej kwadratowej główki taką maksymę: "Nieodpowiadaj niepytany"
Hmm ... mi się nie uśmiecha taka zabawa z Vatem bo i tak już przy tych cenach nie stać mnie było na net, teraz to już nie mam o czym mażyć.
Jeżeli rząd będzie starał się opodatkować wszystko co się da (nawt grunt na dnie jezior i stawów ) to chyba pozostanie tylko emigracja do innego kraju gdzie nie ma podatku od wszytskiego
co tylko można opdatkować
nieee, on mnie lubie nazwal mnie robaczkiem... jest pocieszny... pozwol nam prosze prosze prosze....
nie odpowiadaj nie pytany - topik jest sprawa otwarta boarda i kazdy ma prawo postowac... w zadnym topiku nie pisze 'topik to tej tej i tej osoby, a deathcrush nie moze tu pisac'
sincerely, czlowiek ktory nie nosi trampek
EDIT
zapomnialem do tej kupy dodac czegos na temat, ale dzyndzel ze mnie. no wiec... ja ten tego chcialem powiedziec ze mi sie to bardzo bardzo nie podoba co oni chca zrobic, bo sa brzydcy i be bo zdzieraja z nas pieniazki :>
ladnie?
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:44.