FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11416)
Oddajcie Katabatic'i
Cos sie ostatnio popsulo i nie widze serverow gamesurf.de Jako, ze sa to jedyne, na ktorych mam znosny ping (czytaj: moge wogole grac) jest to dla mnie powazny problem. Oficjalnie twierdza, ze servery sa online: http://gamesurf.tiscali.de/gaming/a...erlist/?game=t2
Moglby ktos rzucic okiem ( 212.122.148.183 ), bo moze to moj routing jest skopany...
Juz chyba wiem, gdzies sie w Niemczech lacza posypaly, bo skad bym nie pingowal, zawsze sie zatrzymuje na so-4-0-0.core1.d.tiscali.de
Ten Katabatik zaczyna mi sie gorzej kojarzyc od Decka w UT. A nie sadzilem, ze to mozliwe...
Decka na oczy nigdy nie widzialem, wiec nie mam porownania. Katabatic jako mapa jest w parzadku, zalezy tylko z kim sie gra. Dzis na przyklad dwa niezle mecze rozegralem, w tym jeden naprawde zaciety
Bajer z Deckiem polegal na tym, ze ta beznadziejnie nudna mapa byla grana non stop. Dochodzilo na polskiej scenie UT do kuriozow w rodzaju: wlazisz do UT, przegladasz serwery, a tam masz... 8 serwerow, na ktorych wlasnie grany jest Deck, i gora 1-2, na ktorych gra sie cos innego. I tak przez 2 lata.
Katabatic obecnie jest dla mnie niemal rownie beznadziejny jak Deck, gdyz gram na nim niemal codziennie. Ma to wieksza roznorodnosc od Decka z UT, owszem, ale, u licha, ilez mozna... Zwlaszcza, ze obsady na serwerach katabatikowych sa wiecej niz kiepskie w 90% przypadkow. Jest tyle pieknych map w T2, tyle dobrych serwerow, klopoty sa jedynie z obsada. Na szczescie kazdego dnia zwykle udaje sie trafic na jeden czy drugi serwer, gdzie przez 2-3 godziny mozna pograc na czyms innym niz kata... (drifts? lol....)
Deck nie byl taki tragiczny
zwlaszcza gdy pojawil sie DOM-Deck (obrona kurnika)
Co do serwerow to ostatnio miewam spore problemy ze znalazieniem jakiegos. sKene nie zyje, sporo classica (na dodatek nareszcie dojrzalem do stwierdzenia ze classic sux :> ), banana czesto zapasswordowany, vehicle nie skomentuje, duel, arena i siege w moim przypadku odpada, wszelkiej masci rabbitow nie lubiem :>. Ostatnio chyba nawet trafilem na tren bdx-ow :> Ogolnie wydaje mi sie ze jest coraz mniej miejsc gdzie mozna pograc.
No moze mam filtr zle ustawiony, moze pingi za wysokie ..
Nic Ci sie nie wydaje. Faktycznie, coraz trudniej zagrac dobry mecz. Obecnie role sKene przejal serwer Banana, tyle, ze nie przejal zwyczajow ze sKene, a jedynie populacje... Czasy juz nie te, panowie... Na rozwoj nie ma co liczyc, trzeba sie cieszyc tym, co mamy teraz. I ladderem, bo w nim meczy wciaz sporo (choc ladderek 14v14 jakos za wielu teamow nie grupuje teraz...).
No to ruszajmy z tym naszym serwerkiem !!
Steel niby biega dzisiaj "w temacie" plyta. Forse panowie szykowac, niedlugo przelewiki...
quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Steel niby biega dzisiaj "w temacie" plyta. Forse panowie szykowac, niedlugo przelewiki...
quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Nic Ci sie nie wydaje. Faktycznie, coraz trudniej zagrac dobry mecz. Obecnie role sKene przejal serwer Banana, tyle, ze nie przejal zwyczajow ze sKene, a jedynie populacje... Czasy juz nie te, panowie... Na rozwoj nie ma co liczyc, trzeba sie cieszyc tym, co mamy teraz. I ladderem, bo w nim meczy wciaz sporo (choc ladderek 14v14 jakos za wielu teamow nie grupuje teraz...).
No niestety serwery z Katabatic caly czas obnizaja loty, zagrac choc jeden dobry 40 minutowy mecz to prawie cud. (co jeszcze smutniejsze jak widze czesc starych dobrych, graczy durnieje i zaczyna z nudow uprzykrzac innym zycie, szczytem tego bylo 3 minuty wydzierania sie AArrrrrgh itd z czego jeden mial chyba dostep do admina i nie dalo sie go kicknac ehhh )
Ale jesli chodzi o serwerki Gamesurf, na Vehicle pojawila sie nowa rotacja map calkiem przyjemnych, nie pamietam dobrze nazwy jednej mapy ale to chyba Toxicity (czy jakos tak :p) zaczyna mi sie baaaardzo podobac, duza przestronna mapka z goreczkami stworzonymi do slizgow
quote:
Napisane oryginalnie przez Lathspell
Ale jesli chodzi o serwerki Gamesurf, na Vehicle pojawila sie nowa rotacja map calkiem przyjemnych, nie pamietam dobrze nazwy jednej mapy ale to chyba Toxicity (czy jakos tak :p) zaczyna mi sie baaaardzo podobac, duza przestronna mapka z goreczkami stworzonymi do slizgow![]()
Na vehicle fajne sa te nowe mapki, bardzi mi sie podobaja,
przyjemnie sie tam gra, choc czasami niestety gorzej z zbalansowaniem, ale na duzych mapach trudniej sie prowadzi atak i ci slabsi maja wieksze szanse na obrone
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:34.