FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11437)
Wow & yupppi :-)
Nu wiec mielismy sobie meczyk w ladderze 10v10 BDX vs zip. BDX przechodzilo ostatnio dosc trudne chwile i nikt sie wlasciwie niczego dobrego nie spodziewal. Niespodziewanie okazalo sie, ze mecz bedzie relacjonowany na T2TV.
I wieta co? I BDx, i zip zagraly jeden z najpiekniejszych meczy, jakie zdarzylo mi sie widziec. Pierwsza mapa TL_MuddySwamp, 300:300, ale zip ma 2x wiecej grabow, wiec wygrywa (btw ta regula to bezsens, graby nie mowia o niczym, a czesto wieksza liczba grabow wrecz swiadczy o chaotycznosci teamu - ale regula to regula, trudno). Drugi mecz - TL_Puli&Veivari. BDX robi capout 600:200, jest jedna piekna zadyma przy naszej fladze, w zasadzie bardzo zblizona do slynnej zadymy z meczu |R| na Titanie. Poniewaz jest remis, wiec gramy trzecia mape - DBS. W zasadzie DBS bylo jedna wielka zadyma z paroma rewelacyjnymi zadymami i przepiekna dramaturgia. Ostatecznie mapa konczy sie... 500:500 i poniewaz w tiebreaku decyduja przylozenia, caly mecz konczy sie remisem.
Relacje mozna sciagnac z serwera 213.133.98.198. Sugeruje ogladac w kolejnosci map (numeracja relacji odpowiada jej). Pierwsza mape, TL_MuddySwamp, sugeruje rozpoczac "Later" i wybrac trzecia pozycje z transmisja wideo i wypisana obok mapa TL_MuddySwamp (po kie licho czekac kilkanascie minut, az mecz sie rozpocznie...). Druga relacja z winy prowadzacego nie ma uruchomionego obrazu od poczatku, wiec sugeruje wybrac rowniez "Later" i pierwszy plik z transmisja wideo (na szczescie transmisja zaczyna sie od stanu 1:1, wiec nic w zasadzie sie nie traci). A trzecia mapke mozna ogladac od razu.
Have fun, nam sie podobalo
Niezly mecz, a przynajmniej 1sza mapa, bo tyle na razie obejrzalem Tylko komentator jakis taki... apatyczny
Poza tym bylo wszystko co trzeba: szybka akcja, dramatyczne graby na ostatnia chwila, jeden niesamowity bodyblock. No i milo ogladac znajomych w TV
Polacam
BTW: nie wiedzialem, ze yavor wymawia sie jejwor. Az sie boje pomyslec co z savko zrobia
Tez nie wiedzialem BTW pierwsza mapa byla najnudniejsza z uwagi na swa specyfike. Jak pewnie zauwazyles, mielismy dwa razy mniej grabow przy takiej samej ilosci capow, co w praktyce oznacza, ze ataki na flage byly rzadkie, lecz w dosc dobrych momentach. Latwo sie wiec domyslic, ze jako capper spora czesc tej mapy spedzilem na... obserwowaniu w bezruchu waypointow na partnerach. Zabawa zaczela sie od Puli&Veivari i tam komentator widzac, co sie dzieje, jakby sie lekko rozruszal
Z tym, ze Piuli rowniez wymaga odrobiny synchronizacji, wiec z mojego punktu widzenia takze nie byla mapa atrakcyjna. Takze tu wiekszosc czasu spedzilem na oczekiwaniu na sygnaly od partnerow, grabow mielismy znacznie mniej (9 do 13). Poniewaz capout to 6, a bodaj dwa graby zrobili partnerzy (w tym jeden zakonczony przylozeniem), wiec jako capper mialem znakomita skutecznosc: na bodaj 7 atakow 5 zakonczylo sie przylozeniem. To zas oznacza, ze mecz byl mniej dynamiczny niz w teorii by mogl, z uwagi wlasnie na wyczekiwanie na wlasciwy moment ataku. Mimo to, przy naszej fladze bylo pare bardzo efektownych zadym. Musze rowniez powiedziec, ze jestem zafascynowany jednym z atakow Compressors, kiedy to wykonali atak na flage trzema shrike'ami, w tym dwoma z jednego kierunku. Bardzo profesjonalnie przeprowadzony atak, trhche gorzej z wyborem routy (nasza obrona szybko odbila flage).
Za to DBS to juz wet za wet i tam nie bylo zmiluj sie , o czym takze mowia graby: 26 do 24 dla Compressors.
myslalem, ze zlece ze stolka jak w sluchawkach komentator powiedzial... "jejwor"
Juz zmienilem nicka na yeyvor (tymczasowo na IRC
)
Nie tylko Ciebie to spotka�o. Solojony jest Hiszpanem i wymawia si� "Solochony" (sam mi to powiedzia�), a nie "Solod�ony". A "Ehecatl" brzmia�o jak jakie� kaszlni�cie. Swoj� drog� nie wiem, jak to wymawia�.
Co do akcji z meczu, rozbawi�o mnie jak na Puli-co�tam Simon bez flar i z cloakpackiem na plecach jednym ci�giem rozjecha� shrikiem wrogiego cappera przed samym flagstandem, odzyska� flag�, zabra� flag� przeciwnika i pr�bowa� zwia�... a tu bum! rakieta w plecy! Komentator a� j�kn�� "What are you doing, Simon?".
No i Bringera nie powinno si� stawia� na obronie, bo zabija si� o w�asne miny i p�ywa� nie umie. Jak on tak s�u�y w Royal Navy, jak gra w Tryby, to Bo�e zachowaj Kr�low�.
Super meczyk. I do tego Polacy rulez. Powinien trafi� na T2 Demo Archive.
Tia, zauwazylem, ze komentator dosc swobodnie podchodzil do tematu nickow. Swoja droga nie mam juz pomyslu, jak napisac "jawor", zeby Angol przeczytal to jak "jawor" wlasnie....
Sim (randka? star? ;-) ) gral naprawde ladnie, szkoda, ze go wywalilo. Ech... Jak ja dawno nie gralem tak, ze gdy sytuacja jest krytyczna, mam do kogo podac flage... Widze, ze marudzenie o fragowaniu Simowi sluzy Teraz czas zaczac marudzic mu o tym, ze pierwsze miejsce nie zawsze jest tym, na ktorym pociaga sie za sznurki
Zwrociles uwage, Late, ze na Muddy i DBS przylozenia decydujace o remisie wykonala ta sama parka? Co za dziwny zbieg okolicznosci ;-)
quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Sim (randka? star? ;-) ) gral naprawde ladnie, szkoda, ze go wywalilo. Ech... Jak ja dawno nie gralem tak, ze gdy sytuacja jest krytyczna, mam do kogo podac flage... Widze, ze marudzenie o fragowaniu Simowi sluzyTeraz czas zaczac marudzic mu o tym, ze pierwsze miejsce nie zawsze jest tym, na ktorym pociaga sie za sznurki
Napisane oryginalnie przez Late
NiA "Ehecatl" brzmia�o jak jakie� kaszlni�cie. Swoj� drog� nie wiem, jak to wymawia�.
Sim, Ty narcyzie
quote:powiedzial ten, ktory w ostatnim meczu sYs vs tower co drugi swoj atak jako HO zerkal na scoreboard... ciekawe po co?
Sim, Ty narcyzie![]()
Mowi sie "samodowartosciowany" a nie "narcyz". A jak co�, to "Narcyz"
Napisane oryginalnie przez D3mo
powiedzial ten, ktory w ostatnim meczu sYs vs tower co drugi swoj atak jako HO zerkal na scoreboard... ciekawe po co?![]()
eee nieprawda, w T2 zerkam pod F1 moze ze dwa razy w ciagu meczu, ostatnio nawet zapominam
z kolei w UT zerkam co chwile na czas (tak, jestem niepotrafiaca timowac lamka ), przez co dosc czesto wysypuje mi sie UT - pod TAB mam scoreboard, a pod Alt mam SelectBestWeapon... po respawnie zerkam na czas, prelaczam sie na wlasnie podniesiona giwerke i UT laduje na pasku, a mnie wywala z serwa
E... Kogo kolega Cang nabiera... Obejrzyj sobie nasze demko z Mino, a zobaczysz, jak tablice wynikow rozgrzewales do czerwonosci PP
Widze ze nie tylko mnie draznil ten komentator :-)
borowies:
raar bylo wymawiane rar, wiec yaavor tez powinno byc jawor
--
wtedy jejejwor pewnie by byl :-p
Dajcie spokoj, Mith nie byl taki zly jako komentator "Mom, I can fly!... No, I can't...". A jejwor - jak to dumnie brzmi
quote:ee czepiasz sie kolego, a sam nie wiesz czego sie czepiasz
E... Kogo kolega Cang nabiera... Obejrzyj sobie nasze demko z Mino, a zobaczysz, jak tablice wynikow rozgrzewales do czerwonosciPP
Monia, winni sie tlumacza
A co do sprawdzania - ja sprawdzam. Czesto. Miedzy innymi dlatego zawsze jestem pierwszym, ktory marudzi o nierownych lub niezbalansowanych teamach.
Cang?
czy ja czegos nie wiem?
D3mo to Cangaroo z ut?
quote:
pomylka :>
Liczba Post�w: 1337
Lol, Enigmus jest naprawde 1337
quote:
pomylka :>
quote:
Jaki wstydliwy![]()
quote:
Liczba Post�w: 1337
![]()
Napisane oryginalnie przez Enigmus
smieszne, licznik mi sie zacial na tym numerku![]()
![]()
heheh, dzieki
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:18.