FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11444)
rozdzielczosc w GUI
mysle, ze to mimo wszystko odpowiednie miejsce na taka ankiete... znajomy pytal o to, jak duzy odsetek ludzi uzywa jeszcze rozdzielczosci 800x600 i mniejszych - robi strone www i nie wie jaka minimalna rozdzielczosc przyjac za ograniczenie dla wielkosci logo, tabelek etc
dzieki z gory :*
you accept (reject, respect);
aktualnie to juz jest 1600x1200, wczesniej 1280x1024.. ale dlatego ze mam nowy moniotrek to od razu wieksza rozdzielczosc
najwyzsza z mozliwych czyli w moim przypadku 1280x1024
co do 800x600 to tego uzywa wciaz okolo 45-47% internautow wiec radze przystosowac sajt jeszcze do takiej rozdzialki
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
najwyzsza z mozliwych czyli w moim przypadku 1280x1024
co do 800x600 to tego uzywa wciaz okolo 45-47% internautow wiec radze przystosowac sajt jeszcze do takiej rozdzialki
1024.
generalnie zamiast ankiety mozna takie rzeczy sprawdzac jakims licznikiem - chyba nwet gemius ma taka opcje...
ja defaultowo w psie zaczynam prace 800x600 ale juz to zaczyna sie zmieniac - firmy zaczynaja jechac na 1024 - dla mojego glownego pracodawcy tez juz zrobilem kilka stron pod 1024 (w tym jeden duzy serwis korporacyjny). tak wiec to normalne ze nastapi przechodzenie pod te rozdzialke...
quote:
Napisane oryginalnie przez deathcrush
ps nie lepiej operujac tabelami, <center>'ami i alignem zrobic uniwersalna strone pod wszystkie rozdzielczosci naraz?
"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
1280*1204 moja
quote:
ps nie lepiej operujac tabelami, <center>'ami i alignem zrobic uniwersalna strone pod wszystkie rozdzielczosci naraz?
Re Re Kum Kum :P
1024 x 768 - wiecej moj monitorek nie wyciagnie
Poza tym gif'a i jpg'a da sie rozciagnac, wpisujac jego szerokosc i wysokosc w % "procentach"
Tak jak i z tabelami Flash nie zawsze musi byc potrzebny
quote:
Napisane oryginalnie przez G.mbit
Poza tym gif'a i jpg'a da sie rozciagnac, wpisujac jego szerokosc i wysokosc w % "procentach"
wiec lepiej uzywac png ale tego to nie oblsuguje kilka przeglomdarek z ie na czele
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
wiec lepiej uzywac png ale tego to nie oblsuguje kilka przeglomdarek z ie na czele![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez deathcrush
dobry
code:
-------------------------------------------------------------------------- | | Internauci | Internauci | Wszyscy | | | z Polski | z zagranicy | Internauci | -------------------------------------------------------------------------- 1 | 1024x768 |53.8% ( +0.2%) |58.0% ( +0.2%) |54.5% ( +0.2%) | 2 | 800x600 |41.1% ( -0.1%) |32.2% ( -0.2%) |39.5% ( -0.1%) | 3 | 1280x1024 | 3.7% | 7.6% | 4.4% | 4 | 640x480 | 1.2% | 1.2% ( +0.1%) | 1.2% | 5 | 1600x1200 | 0.3% | 1.0% | 0.4% | -------------------------------------------------------------------------- | pr�ba: internaut�w | 4 377 595 | 952 197 | 5 470 760 | --------------------------------------------------------------------------
1152x768
troche nie standatowe ale ok.
maks rodzia�ka przy kt�ryej 85Hz mam
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
jak widac 'wszyscy internauci' to okolo 40% (dobra pomylilem sie o 5%) wiec sam jestes "dobry" lolu
aktualnie to juz jest 1600x1200, wczesniej 1280x1024.. ale dlatego ze mam nowy moniotrek to od razu wieksza rozdzielczosc![]()
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Lipas
i po jaka cholere tak duzo?
1024x768 to w zupelnosci wystarcza do wiekszosci prac domowo-biurowych, a jak komus brakuje miejsca, to niech sobie kupi Deadpool'a :o
1152x864 - jaka ja niestandardowa, nie ma mnie w ankiecie
ani okularkow ani 14 calowego monitorkamoniotrek 19
eee lipas wis.. do grafiki to trochem ceba scegolow casem poptsec itp]
917123
niu ale po kiego walka mi drugi monit.. :} jak lubisz na dwa patrzec to se postaw obok telewizor i odpal ja lubie miec all na jednym
quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
800x600 na 17' bo mam �lep� rodzine i co przestawie na 1024 to zaraz sie wszyscy pluj�, �e to takie ma�e :/
lol
quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
przeciez mozesz dac 1024 i wlaczyc ikony i ustawienia dla slepcow![]()
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
800x600 na 17' bo mam �lep� rodzine i co przestawie na 1024 to zaraz sie wszyscy pluj�, �e to takie ma�e :/
lol
Ustaw im drugiego uzytkownika... niech sie loguja na swoje i maja wieeelkie ikony i cala reszte![]()
Saari:
po 1. Maslav ma po�rednio racje
po 2. Dla mojej rodziny wybieranie uzytkownika to pewnie czarna magia ;D poza tym zmiana uzytkownika co chwila to troche upierdliwa sprawa bo nie tylko ja siedzie.
i niedaj Boze ustawie im haslo. moja matka nie pami�ta�a has�a do takiego progsa - has�o bylo o tresci a.
- jedna spacja, wcisn�o mi si� przez przypadek
[...]
- a jak brzmia�o has�o?
- jedna spacja, wcisn�o mi si� przez przypadek
![]()
917123
ale to jest �mieszne, �eby nie powiedzie� dosadniej
ale to jest �mieszne, �eby nie powiedzie� dosadniej
917123
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:39.