FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11464)
Masz problemy z grą? napisz.
Osobiście w chwili obecnej nie mam żadnych problemów z grą. Jednak czasmi pojawiają się na forum pytania dotyczące problemów sprzętowych z grą np. wywalanie servera itp. może warto zastanowić się na umieszczeniem w tym miejscu pytań. Myślę, że niektórzy z nas mają szerszą wiedzę niż tylko podstawowe wiadomości i chętnie się nimi podzielą. Wiem że na str. głównej jest FAQ. Ale chyba mało rzuca się w oczy? To tylko propozycja. Pozdrawiam.
to ja zacznę...
[MOST-PL]Wywala mnie z serwera! Dlaczego? Po co? Jak? Gdzie? itp.
1. Nie możesz nazywać się "Mongoose" albo twój nick nie może zaczynać się oid "new...".
2. Masz za duży ping (w tej chwili chyba powyżej 1000 ms wywala?)
3. Wyczyść zawartość folderu "Cache" w katalogu z grą.
PS Może zmienić nazwę wątku na FAQ ??
Witam. Wiec u mnie sytuacja jest podobna, też mnie wyrzuca z MOST.PL z tym że nie mam nicka MOONGOSE, Ping mam w normie...nie przekracza 500 i folder "cache" opróżniony. Zaznacze że w tym samym czasie (kiedy mnie wykopie MOST.PL) na serwerach zachodnich jest bez zarzutu...wszystko gra.
Więc co może byc?
Pozdrooo for ALL
P.s Pomóżcie bo szlag mnie trafia, to sie dzieje głównie na mapach "Mean street" i "Culture clash"....dziś miałem ping 140 i mnie wykopuje.
SPAZMA NERWOWA!!
Witam. Wiec u mnie sytuacja jest podobna, też mnie wyrzuca z MOST.PL z tym że nie mam nicka MOONGOSE, Ping mam w normie...nie przekracza 500 i folder "cache" opróżniony. Zaznacze że w tym samym czasie (kiedy mnie wykopie MOST.PL) na serwerach zachodnich jest bez zarzutu...wszystko gra.
Więc co może byc?
Pozdrooo for ALL
P.s Pomóżcie bo szlag mnie trafia, to sie dzieje głównie na mapach "Mean street" i "Culture clash"....dziś miałem ping 140 i mnie wykopuje.
SPAZMA NERWOWA!!
Mam nick *SAS*Tomcat...czyli teoretycznie wszystko w pożądku
Napisane oryginalnie przez Longbow
Też mi się to zdarza, pomaga uruchomienie gry jeszcze raz. I też mam to tylko na Moście i na tych mapach. Nie mam pojęcia czego...
Też mi się to zdarza, pomaga uruchomienie gry jeszcze raz. I też mam to tylko na Moście i na tych mapach. Nie mam pojęcia czego...
Uzywam angielskiej wersji. Karta GF2 MX 400 - ale to chyba nie ten problem, wytrzymywała bez problemu o wiele cięższe mapy.
Nie wiec, w czym problem. Wczytuję jedną z tych 2 map - Mean Streets B albo Clue Map B, widzę szare niebo i cya...
Witam wszystkich, cóż kto w dzisiejszych czasach nie ma problemów, a poważnie mówiąc to chyba nie ma sensu zmieniać tyt. topick'u bo chyba jest czytelny.
Jedno jest pewne, że jakiś problem z grą jest tylko nie wiadomo gdzie leży przyczyna. Powiem banał, być może winna jest tu grafa i być może warto zastanowić się nad małą sondą dot. min. na chwilę obecną wymagań sprzętowych. Obecnie mam Radeona 9000Pro 64 MB i szczerze mówiąc , poza przypadkami dynamicznych wstawek typu eksplozje czy też dymu nie odczuwam jakiegoś większego dyskomfortu gry. Może połączenie wydajności grafy i pingu stanowi tu jakiś problem?
lub moze byc winny polski patch.. bo ma wiele niedociagniec (przynjamniej mial przed wydaniem patcha, ktory bagatela, zajmuje 110mb! :o )
Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37
No niestety nie... Gram na ang. Podziękowałem za polski z różnych względów, np. to przejmujące wołanie "Meeeedyyyykaaa!!"... dosłownie zwaliłem się z krzesła...
$doSth -> kill($him);
$doSth -> find_next($enemy);
}
??
quote:
Napisane oryginalnie przez Longbow
No niestety nie... Gram na ang. Podziękowałem za polski z różnych względów, np. to przejmujące wołanie "Meeeedyyyykaaa!!"... dosłownie zwaliłem się z krzesła...
Ja tez mam probelmik z grą. A konkretnie z osławionym we wszystkich kręgach MOSTEM . Na niektórych mapach, przy ładowaniu planszy zawiesza sie gra. Dzieje się to tylko przy niepodstawowych mapach (nie wszystkich oczywiscie). Zwłaszcza na mapie NIGHT THEATRE czy jakos tak (z teatrem w nazwie). Zawiesza sie przed połową paska łądowania. Dzieje sie żadko ale jest upierdliwe więc jeśli ktoś ma pomyśły niech mi pomoże
może stery do grafiki?
przy wszystkich mapach miałeś to? kiedyś nie było?
$doSth -> kill($him);
$doSth -> find_next($enemy);
}
odpowiedź może być tylko klasyczna Przeinstaluj stery, grę lub na koniec to co lubią tygrysy najbardziej, przeinstaluj system
A poważnie to nic nie dodałeś, czy instalowałeś inne stery, jakiś program/grę, spadł Ci komputer z 4 piętra itp...
odwoluje alarm odpowiedz na moja pytanie to
(tylko sie nie smiac, wiem ze to jest lame): wloz plyte do napedu
Kiedys gre zainstalowalem z opcja 400mb (ta minimalna), wczoraj sciaglem cracka nocd, bo nie chcialo mi sie plyty wrzuciac, wiec zaczalem grac, efektem byl ten blad, dopiero po kilkunastu minutach sie skapowalem ze musze wlozyc plyte
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZonK
odwoluje alarm odpowiedz na moja pytanie to
(tylko sie nie smiac, wiem ze to jest lame): wloz plyte do napedu
Kiedys gre zainstalowalem z opcja 400mb (ta minimalna), wczoraj sciaglem cracka nocd, bo nie chcialo mi sie plyty wrzuciac, wiec zaczalem grac, efektem byl ten blad, dopiero po kilkunastu minutach sie skapowalem ze musze wlozyc plyte![]()
Cześć
Wie ktoś jaki jest maksymalny ping na moscie bo mnie ciągle wywala ? Widze że polityka (może słuszna) jest taka aby wykluczyć z gry osoby z dużym pingiem lecz co mają zrobić ludzie grający przez modem i chośby niewiem co robili i ile mieli kasy to tak nie mogą mieć szybszego łącza czy według was ping w granicy 450 - 600 jest aż taki straszny?
quote:
Napisane oryginalnie przez patryk pl
Cześć
Wie ktoś jaki jest maksymalny ping na moscie bo mnie ciągle wywala ? Widze że polityka (może słuszna) jest taka aby wykluczyć z gry osoby z dużym pingiem lecz co mają zrobić ludzie grający przez modem i chośby niewiem co robili i ile mieli kasy to tak nie mogą mieć szybszego łącza czy według was ping w granicy 450 - 600 jest aż taki straszny?
No to sobie nie pogram musze sobie znaleść jakiś inny serwerek tylko zauważyłem że większość działa jeszcze na starej wersji gry i znowu problem te wszyskie kłopoty zaczynają mnie zniechęcać do tej zabawy.
wygląda na to ,że wielu spośród nas ma "problem" z grą i nie chodzi mitu bynajmniej o problem techniczny lecz bardziej empiryczno-mentalny
, niemniej jesli dręczą was koszmary w stylu bad key itp. piszcie, a może ktoś ulży wam w cierpieniu
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 02:31.