FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11479)

Posted by on 16-10-2003 21:18:

Gf 4 Mx440 :s

Kupilem sobie nowego slicznego kompa, i mam problem. Otoz nie moge uruchomic zadnej gry, ktora obsluguje Direct3D poniewaz wyskakuje napisa pokroju 'nie moge wyworzyc srodowiska 3d'. Moze byc to lame pytanko, ale mam spore zaleglosci, i nie bardzo wiem jak sie za to zabrac. Denonatory mam najnowsze... :S

Posted by rcube on 16-10-2003 21:26:

Re: Gf 4 Mx440 :s

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
Kupilem sobie nowego slicznego kompa, i mam problem. Otoz nie moge uruchomic zadnej gry, ktora obsluguje Direct3D poniewaz wyskakuje napisa pokroju 'nie moge wyworzyc srodowiska 3d'. Moze byc to lame pytanko, ale mam spore zaleglosci, i nie bardzo wiem jak sie za to zabrac. Denonatory mam najnowsze... :S

yy dx 8.1 lub 9.0 masz zainstalowane?
Co do detonatorow - to te najnowsze z najnowszych to lipa i bardziej myslane o "optymalizacji" fx-ow, wgraj se starsze deko.

Posted by on 16-10-2003 21:58:

Mam Direct 9, wiec ten problem raczej odpada. Ze starszymi ten sam problem (mam z plyty, chyba o 3 - 4 numerki nizej).
Dodam, ze mam 98se (jutro przesiadka na cos fajniejszego).
Q3 slicznie smiga, ale on jedie na opengl, natomiast juz AvP2 juz nie chce wspolpracowac...

Posted by [FPP]Lipas on 17-10-2003 00:15:

a walnij sobie satrszego Directa :o
moze cosik byc nie tak rowniez ze sterami do karty!

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by on 17-10-2003 19:25:

Odpalilem sobie DXdiag, i wlaczylem kontrole direct3d, nie odpowiada, ze nie moze stworzyc urzadzenia 3d. Szukam teraz Windows'a XP, i potem bede kombinowal... A, jeszcze jedno. Mam problem z dzwiekiem, taki problem, ze od czasu do czasu trzeszczy (wina sterownikow), ale i tak, ze dzwiek jest strasznie cichy... Nie wiem co z tym zrobil, w instrukcji nie ma mowy o zadnym sprzetowym, ani softwarowym wzmacniaczu... :F

Posted by [FPP]Lipas on 18-10-2003 12:56:

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
[...]
A, jeszcze jedno. Mam problem z dzwiekiem, taki problem, ze od czasu do czasu trzeszczy (wina sterownikow), ale i tak, ze dzwiek jest strasznie cichy... Nie wiem co z tym zrobil, w instrukcji nie ma mowy o zadnym sprzetowym, ani softwarowym wzmacniaczu... :F

A moze masz zintegorwana karte muzyczna? :>
Jesli tak, to musisz uwazac, moze Ci sie cosik z przerwaniami nachrzanilo, a jesli nie, to stery!

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by bizonek on 18-10-2003 14:09:

WinXP powinien rozwiazac problem

Posted by on 19-10-2003 19:30:

*******e XP, siedzialem cala noc i probowalem zainstalowac to, a jak sie zainstalowal to sie powiesil, i juz nie chcial uruchomic. Wrocilem na 98se, sciagnolem detonator 41.09 (dzieki rcube!), i pare latek dla plyty i wszystko smiga jak powinno, i gry, i dzwiek, i w ogole fajnie jest... Dziekuje za pomoc.

/close topic

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:41.