FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11497)
średnie narodowe IQ :)
Zrobiłem sobie test na http://iq.onet.pl i mi 111 wyszło
A jak u was ?
100 - czyli tyle ile sie spodziewałem ;D
ale ciągle mi ojciec i matka biegali za plecami to sie skupić nie można było
poza tym powinienem dyostać dodatkowe pkt. za to, że znalazlem błąd w jednym pytaniu do zapamiętania. Było napisane Dr. (od doktor) przy jakimś kolesiu a po "Dr" nie pisze sie kropki :>
"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
strasznie wkurzyl mnie ten test
z tego co slyszalem, w mniej lub bardziej profesjonalnych testach limit czasu jest przyznawany na cala prace, nie na kazde osobne zadanie, jest tez mozliwosc zostawienia sobie jakiegos pytania na pozniej
poza tym ladowanie sie obrazkow w jednym z zestawow pytan zajmowalo po 5-10 sekund, zazwyczaj tyle wynosila polowa czasu wyznaczonego na odpowiedz
rozwalilo mnie wyznaczanie kolejnych pozycji w ciagu liczb, zanim zdazylem sie skupic i skoncentrowac po kolejnym przykladzie, pasek zjezdzal do 50% i spanikowany wybieralem pierwsza-lepsza odpowiedz
bede musial zrobic sobie taki test w jakiejs poradni psychologicznej, zeby sie jakos zrehabilitowac, tymczasem mozecie smiac sie z wiaderka, ktore mialo dokladnie 95 punktow
you accept (reject, respect);
A ja sie spoznilem o 20 min, ( to wszystko przez mp2 ) i nie zrobilem testu
Redaktor naczelny http://qw.fpp.pl || Autor www.psychomod.tk || Clan Leader www.EIDclan.org || Admin mp3.wsisiz.edu.pl || Admin sexy.frag.pl
Mialem sposobnosc rozwiazywac taki bardziej profesjonalny (jak to weirdo powiedzial) w obecnosci psychologa (czy pedagoga) tyletylko ze mialo to miejsce 5 lat temu... teraz pewnie zglupialem na starosc ale sie pochwale: 134
A co do samego testu to powiem ze tamten byl podobny do tego, jednakze bardziej rozbudowany, do testu wchodzilo nawet ukladnie klockow, bylo zapamietywanie, widza ogolna (np. Kim byl Louis Armstrong?), liczenie etc. A i trwal chyba ze 2 godziny.
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.
Roger Zelazny „Książe chaosu”
quote:
Napisane oryginalnie przez Hakan
Mialem sposobnosc rozwiazywac taki bardziej profesjonalny (jak to weirdo powiedzial) w obecnosci psychologa (czy pedagoga) tyletylko ze mialo to miejsce 5 lat temu... teraz pewnie zglupialem na staroscale sie pochwale: 134
A co do samego testu to powiem ze tamten byl podobny do tego, jednakze bardziej rozbudowany, do testu wchodzilo nawet ukladnie klockow, bylo zapamietywanie, widza ogolna (np. Kim byl Louis Armstrong?), liczenie etc. A i trwal chyba ze 2 godziny.
ja z testem poczekam aż odeśpię dwie kompletnie nieprzespane noce i aż wywietrzeje ze mnie alkohol
Są różne testy, różne skale.
najpowazniejszy to chyba ten z ciezarkiem na sznurku - widziliscie ten rysunek ?? prawidlowa odpowiedz to A - a rysunek A byl ZLE wykonany !!! byl tak zrobiony ze ciezar byl przyczepiony na stale do jednego z kolek (jego srodka !)
blad byl tez na 100% z zadaniem ze skrzynka z butelkami. pamietam ze bylo 24 czy 25 butelek po 0,33 litra... to daje nam ~8 litrow. faceci wykupili z tego WIEKSZOSC a odpowiedz jaka podano to 7,5 litra !! JAKIM CUDEM ???
pytanie z wiekiem - gosciu urodzil sie w 78 w GRUDNIU - to GDZIE ON ***** MA 25 lat ????!!!!!
a takich kwiatkow bylo napewno wiecej ! tak czy siak w moim przypadku te bledy to nie mniej nie wiecej jak strata 6 punktow iq. BEZNADZIEJA - tak dali ciala ze glowa mala...
"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
103 czyli facet po prostu
quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
ale najwieksza beka z tego testu ze bylo w nim od cholery bledow !
najpowazniejszy to chyba ten z ciezarkiem na sznurku - widziliscie ten rysunek ?? prawidlowa odpowiedz to A - a rysunek A byl ZLE wykonany !!! byl tak zrobiony ze ciezar byl przyczepiony na stale do jednego z kolek (jego srodka !)
blad byl tez na 100% z zadaniem ze skrzynka z butelkami. pamietam ze bylo 24 czy 25 butelek po 0,33 litra... to daje nam ~8 litrow. faceci wykupili z tego WIEKSZOSC a odpowiedz jaka podano to 7,5 litra !! JAKIM CUDEM ???
pytanie z wiekiem - gosciu urodzil sie w 78 w GRUDNIU - to GDZIE ON ***** MA 25 lat ????!!!!!
a takich kwiatkow bylo napewno wiecej ! tak czy siak w moim przypadku te bledy to nie mniej nie wiecej jak strata 6 punktow iq. BEZNADZIEJA - tak dali ciala ze glowa mala...
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
yyy na zadaniu z bloczkami nie bylo bledow.. identycznie jest czasem w ksiazkach z fizyki...
sxn | blog
własnie o to chodzi.
a ja błąd znalazłem w tym zadaniu z ze jeden sie urodził 20 grudnia 1978, a drugi 3 czerwca 2003 obchodzil 25 urodziny.
to jak byk 49 jest
A nie 50
I tak **** im w dupe!
Test na IQ powinien sprawdzic, czy potrafimy odkryc pewna regoole, zaleznosc pomiedzy obiektami (liczby, obrazki itp). W zwiazku z tym pytania "techniczne" (czyli Fizyka szkola podstawowa) nie powinny sie w ogole pojawic w tym tescie bo sprawdzaja wiedze a nie zdolnosc analizowania (no chyba ze ktos uwaza ze to bylo "analizowanie" lub odnalezienie regooly, no to soorki, gratuluje poziomu) . Ponnadto - IQ nie jest zalezne od posiadanej pamieci (krotkotrwalej) wiec kolejna seria pytan (tych na "pamiec") odpada. Poza tym, sposob liczenia IQ wedloog norm wielkiem Mensy jest conajmniej kontrowersyjny (narysujcie wykrezy z tej tabeli to zrozumiecie o co mi chodzi). Kolejna ciekawa rzecza bylo to, ze w przypadku maxymalnej ilosci punktow (65) ktore mozna bylo zdobryc, i bedac w grupie wiekowej 35+ mozna bylo maxymalnie osiagnac wynik IQ 145 (lub cos kolo tego - pisze z pamieci), a tymczasem warunki wstapienia do wielkiem "Mensy" to posiadanie IQ 148. Caly ten test byl LOL'owy.
Aha i jeszcze jedno. Weirdo ma racje co do ograniczen czasowych. W testach na IQ daje sie ograniczenie czasowe dla calego testu, a nie dla poszczegolnych pytan.
Sposob liczenia IQ wedlog tego co zrobil TVN i spolka jest w ogole nie matematycznym podejsciem. Jesli ktos uwaza ze nie mam racji - to zaczy ze ten test byl bzdurny, dla tego ze moje "logiczne" matematyczne rozumowanie wyszlo na tym tescie perfekcyjnie (nie zrobilem tylko jednego zadania matematycznego). Wiec albo ja sie myle (wowczas test na IQ mnie zle ocenil, czyli delikatnie mowiac byl totalnie s*******ony
), albo mam racje
Ilosci punktow nie podaje Chyba ze ktos ladnie poprosi
(Saari juz zna
)
Świec płomienie próżno się złocą... nie skrzypną drzwi...
quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
nie wiem jak jest w ksiazkach od fizyki - mowie tylko ze rysunek jest tak zrobiony iz calkowiecie nie ma sensu. sznurek byl przyczepiony do srodka obrotowego kolka...
ta, dokladnie, tam z datami byly bledy... co do bloczkow to mialem wrazenie ze 1 odleglosc po prawej stronie nie jest rowna jednej jednostce po lewej i troche sie pogubilem - rozwiazanie zaklada ze sa rowne...
Co do butelek - tez sie nie zgadza, ale peirdolnolem najblizsza odpowiedz do mojej i wyszlo ze dobrze:>
A ja nie robiłem testu bo mnie nie było ftedy. Całe wykonanie testu było chore z tego co wiem, ja np. jestem dyslektykiem (nie chce się tłumaczyć z błędów czy coś, prosze tego źle nie odczytać) i potrzebuje więcej czasu na zebranie myśli i skupienie się, przy czym jestem w stanie rozwiązać prawie każdą zagadkę logiczną jaka się trafiła w testach "próbnych" na iq.onet.pl jeszcze przed tym śmiechowym ogólnokrajowym testem.
Test na IQ robiłem sobie u psychologa w podstawówce, jak będę chciał wiedzieć ile teraz mam, to do poradni się udam, a nie do jakiegoś głupiego kapitalistycznego programu .
Mi wyszlo 119
Mysle ze to byl taki po prostu show zeby ludzie choc na chwile siedzac przed telewizorami wytezyli umysly a nie tylko bzdurne rzeczy robili
Przerypane byly te limity czasu... zwlaszcza przy zadaniach tekstowych .. ledwo czlowiek zdazyl przeczytac i zaczac myslec co z tym wogole zrobic a tu juz beep i koniec czasu :o
Mi sie jednak wydaje ze zadanie tego programu bylo troche inne... Mamy czasy kiedy na ogol promowana jest glupota... w skzole wszedzie ludzie wola przebywac z glupszymi od siebie [zeby czuc wyzszosc, whatever], a ta ki program pobudza pewne ambicje do dazenia do jakiegos poziomu intelektualnego... [u niektorych jest pion...] tak wiec to sie przydaje, bo wciaz wielki procent ludzi mowi "na hcuj mi inteligencja, mam xxx [tu wstawic dresy / pole / kolegow / prochy / booze niepotrzebne skreslic ]
Ale to tylko imho :E
Mi sie jednak wydaje ze zadanie tego programu bylo troche inne... [cut]
you accept (reject, respect);
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Fausto
Mi sie jednak wydaje ze zadanie tego programu bylo troche inne... Mamy czasy kiedy na ogol promowana jest glupota... w skzole wszedzie ludzie wola przebywac z glupszymi od siebie [zeby czuc wyzszosc, whatever], a ta ki program pobudza pewne ambicje do dazenia do jakiegos poziomu intelektualnego... [u niektorych jest pion...] tak wiec to sie przydaje, bo wciaz wielki procent ludzi mowi "na hcuj mi inteligencja, mam xxx [tu wstawic dresy / pole / kolegow / prochy / booze niepotrzebne skreslic ]
Ale to tylko imho :E
Troche niepotrzebnie napisalem to jako regule, raczej ze to sie czesto zdarza... whatever, sp
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:27.