FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11506)
Kodeks Honorowy DF:BHD
Mam dla Was propozycję dot. opracowania kodeksu honorowego DF:BHD. Zapewne wielu z Was zdążyło zauważyć, że na dzień dzisiejszy wielu graczy preferuje zróżnicowane co do stylu podejście do gry. Wiemy też o istnieniu "Regulaminu MOST " http://zs.mostostal.siedlce.pl/ i banowaniu przez adminów pewnych nazwijmy to "niemile" widzianych pomysłów na grę. Jeśli pomysł wypali i nadeślecie swoje propozycje (małe uzasadnienie mile widziane), opracujemy wspólnie proponowane zasady kodeksu honorowego. Następnie zrobimy ankietę i w drodze głosowania wybierzemy najbardziej przystępne z nich. Jeśli nam się uda, opracowane zasady uwolnią nas od pustych w treści, a bogatych w podejrzenia dyskusji, bezpodstawnie stawianych zarzutów i innych tego typu dziwnych zagrywek. Mam nadzieję , że w ten sposób do gry dorobimy sobie jakąś filozofię (a nawet może dwie) lub przynajmniej będzie to zaczątek cywilizowanej dyskusji. Pozdrawiam.
Swoją drogą dyskusja na temat kodeksu w grze ma taki sam sens jak debatowanie nad kulturą grania, temat nie przejdzie (ewentualnie wywoła kolejna burzę)
Mam propozycję.
Oto pierwsza:
Każdy kto chce strzelic do przeciwnika który nie spodziewa się bezczelnego ataku we własnej bazie, jest zobligowany do strzelenia trzy razy w powietrze oraz do napisania ostrzeżenia użuwając klawisza "t" o treści ":uwaga jestem w waszej bazie i chce do was strzelać jeżeli jesteście gotowi na atak z zaskoczenia z mojej strony to prosze o napisanie informacji używając klawisza "t" o następującej treści : jestesmy gotowi - możesz strzelać.
Oto druga:
Powinno się zabronic używania broni m-60 ponieważ nie wszyscy sobie z nią dobrze radzą i chyba programiści pomylili się umieszczając ją w grze, co na całe szczęscie dzięki swej niezwykłej bystrości uświadomił nam kolega Jaro. Precz z podłymi gunerami używającymi m60 którzy bezczelnie grając w TDM zabijaja większą ilość przeciwników niz sami zginą.
quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Swoją drogą dyskusja na temat kodeksu w grze ma taki sam sens jak debatowanie nad kulturą grania, temat nie przejdzie (ewentualnie wywoła kolejna burzę)
quote:
Napisane oryginalnie przez tmat
Mam propozycję.
Oto pierwsza:
Każdy kto chce strzelic do przeciwnika który nie spodziewa się bezczelnego ataku we własnej bazie, jest zobligowany do strzelenia trzy razy w powietrze oraz do napisania ostrzeżenia użuwając klawisza "t" o treści ":uwaga jestem w waszej bazie i chce do was strzelać jeżeli jesteście gotowi na atak z zaskoczenia z mojej strony to prosze o napisanie informacji używając klawisza "t" o następującej treści : jestesmy gotowi - możesz strzelać.
Oto druga:
Powinno się zabronic używania broni m-60 ponieważ nie wszyscy sobie z nią dobrze radzą i chyba programiści pomylili się umieszczając ją w grze, co na całe szczęscie dzięki swej niezwykłej bystrości uświadomił nam kolega Jaro. Precz z podłymi gunerami używającymi m60 którzy bezczelnie grając w TDM zabijaja większą ilość przeciwników niz sami zginą.
Pozdrawiam serdecznie.
quote:
Pozdrawiam serdecznie.
quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
To już zaczyna być nudne. Może na prawdę przejdźcie na media prywatne ? (email,gg itd) Jeżeli żaden z Was nie może zrozumieć drugiej strony to trudno ale takie "celne" riposty i komentarze wymieniajcie tylko między sobą. To forum zamienia się w piaskownicę pełną gówniarzy którzy tylko patrzą jak komuś sypnąć piachem w oczy lub popsuć zabawkę.
A podobno jesteśmy dorośli.
Kodeks
Uwazam ze jednym z praw kodeksu powinien byc calkowity zakaz do stzrelania w medykow przez snajpow ktorzy widza z daleka ze to medyk a itak strzelaja, gracze z karabinami maszynowymi moga nie zauwazyc z bliskiej odleglosci ze to medyk i moga go zabic ale snajpy stanowczo nie. CHyba ze medyk bedzie do nich strzelal.
Witam.Radzioo i inni mają racje..to jest nudne!!Wasza wymiana "racji" do niczego nie prowadzi.
A co do kodeksu to mam propozycje (bo to że przeciwnik jest w "naszej" bazie to jest do "przejscia") Chodzi mi o snajperów a konkretnie np. gdy gra 6 lub 8 osób na serwerze czyli 3 lub 4 w blue i red to uwazam za bezsensowne uzywanie broni snajperskiej (moze i marudze, ale bylem w takiej sytuacji gdy nie bylo dane mi sie odrodzic, bo snajpy mieli baze na oku.Jak wspomniałem, gunnerów i innych można "przejść" i wyjśc z bazy ale co do snajpów to grać sie odechciewa). P.S. Mam na mysli nie wielką ilość graczy na serwerze np: 6 lub 8!! Pozdrawiam
Witam.Radzioo i inni mają racje..to jest nudne!!Wasza wymiana "racji" do niczego nie prowadzi.
A co do kodeksu to mam propozycje (bo to że przeciwnik jest w "naszej" bazie to jest do "przejscia") Chodzi mi o snajperów a konkretnie np. gdy gra 6 lub 8 osób na serwerze czyli 3 lub 4 w blue i red to uwazam za bezsensowne uzywanie broni snajperskiej (moze i marudze, ale bylem w takiej sytuacji gdy nie bylo dane mi sie odrodzic, bo snajpy mieli baze na oku.Jak wspomniałem, gunnerów i innych można "przejść" i wyjśc z bazy ale co do snajpów to grać sie odechciewa). P.S. Mam na mysli nie wielką ilość graczy na serwerze np: 6 lub 8!! Pozdrawiam
:d
Oto moja propozycja, "podstępne" wykorzystywanie bugów. Jeśli ktoś odkrył taki błąd na mapie, to chwała mu za to. Jeśli jednak nie podzieli się tą wiadomością z innymi i samolubnie wykorzystuje to w czasie gry to fe. Wszystkim chodzi przecież o dobrą zabawę , w której wszyscy mają równe szanse.
quote:
Mam propozycję.
Oto druga:
Re: Kodeks
quote:
Napisane oryginalnie przez Szymon
Uwazam ze jednym z praw kodeksu powinien byc calkowity zakaz do stzrelania w medykow przez snajpow ktorzy widza z daleka ze to medyk a itak strzelaja, gracze z karabinami maszynowymi moga nie zauwazyc z bliskiej odleglosci ze to medyk i moga go zabic ale snajpy stanowczo nie. CHyba ze medyk bedzie do nich strzelal.
quote:
Napisane oryginalnie przez sileo
Przyznam, ze na prawde nie rozumiem Jaro i Radzioo. Zakladam sie, ze gunner, ktory biega tak szybko jak ja w butach mojej zony na obcasie- glosno klnie gdy podbiegne do niego 2x szybciej i go zadzgam.
Kazdy ma swoj sposob na gre i w koncu to tylko zabawa.
Re: Re: Kodeks
quote:
Napisane oryginalnie przez sileo
Proponuje ogolny zakaz stzrelania do medykow - szczegolnie z "knife in hand"![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 02:20.