FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11515)

Posted by legolas on 22-10-2003 22:53:

Lightbulb Może zlikwidować staty?

Niewiele grywałem w multi. Ale nie spotkałem się z jakimiś przykrymi zjawiskami. Częściej mnie zabijano niż ja kogoś, ale to wynik braku doświadczenia.
Jeżeli jednak w wielu postach twierdzi się o nabijaniu statów za wszelką cenę to najprościej je zlikwidować i grajmy dalej.
Chociaż z drugiej strony fajnie jest ukatrupić kogoś z czuba listy

Posted by on 23-10-2003 05:23:

Pomysł teoretycznie niegłupi ale:
a) Staty mimowszystko dodaja grze smaczku
a1) Staty zrobiono dla ludzi rozsądnych
b)Na szczęście ludzi stawiających staty ponad wszystko jest niewiele
c)Po podniesieniu gry do 1.3.0 i tak nie działają (na razie) chyba że ktoś ręcznie robi zrzuty wyników i dokleja do bazy
d)Jak sam zauważyłeś staty dają pewną przyjemność gdy szeregowiec dokopie kapitanowi

Posted by Jaro(PL) on 23-10-2003 07:48:

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Pomysł teoretycznie niegłupi ale:
a) Staty mimowszystko dodaja grze smaczku
a1) Staty zrobiono dla ludzi rozsądnych
b)Na szczęście ludzi stawiających staty ponad wszystko jest niewiele
c)Po podniesieniu gry do 1.3.0 i tak nie działają (na razie) chyba że ktoś ręcznie robi zrzuty wyników i dokleja do bazy
d)Jak sam zauważyłeś staty dają pewną przyjemność gdy szeregowiec dokopie kapitanowi

Nie chcę uprawić czarnowidztwa, ale rewolucyjna czujność podpowida mi , że niedługo będziesz pisał do Zonka o zamknięcie tego tmatu
P.S.
Pod tym co napisałeś, podpisuję się oboma ręcami. Dodam jednak, żebez szarż (statów na nasz użytek)w wojsku nie byłoby motywacji. No chyba, że ktoś w stopniu szeregowca dobrowolnie zaliczył 3 tury w w Vietnamie. Ale to juz zupełnie inna historia

Posted by on 23-10-2003 08:56:

quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
Nie chcę uprawić czarnowidztwa, ale rewolucyjna czujność podpowida mi , że niedługo będziesz pisał do Zonka o zamknięcie tego tmatu

Jak zaczniesz mieszać to owszem

Posted by on 24-10-2003 20:40:

Re: Może zlikwidować staty?

quote:
Napisane oryginalnie przez legolas
Niewiele grywałem w multi. Ale nie spotkałem się z jakimiś przykrymi zjawiskami. Częściej mnie zabijano niż ja kogoś, ale to wynik braku doświadczenia.
Jeżeli jednak w wielu postach twierdzi się o nabijaniu statów za wszelką cenę to najprościej je zlikwidować i grajmy dalej.
Chociaż z drugiej strony fajnie jest ukatrupić kogoś z czuba listy

A ja mam inny pomysl dla adminooff MOST.
Resetowanie statow 1-go kazdego miesiaca. Dodatkowo mozna wymieniac na www playera miesiaca, ewentualnie pierwsza 10-tke miesiaca. Obecnie ciezko jest kogos dogonic czy przegonic, bo nabija staty od 200 godzin. Miesieczne staty zapewne zmobilizowalyby innych do dobrej gry i walki o punkty.
P.S.
Prawde mowiac nie powinienem sie wypowiadac, bo rzadko gram na MOST, ale grywam na zagraniczych serwach i tam resetowanie statow co miesiac jest norma.

Posted by Longbow on 24-10-2003 21:55:

to nie jest głupia myśl... można zrobić staty ogólne, nie resetowane, oraz takie miesięczne... tylko nie wiem, czy jest możliwość połączenia jednych z drugimi...

$doSth -> kill($him);
$doSth -> find_next($enemy);
}

Posted by on 24-10-2003 22:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez Longbow
to nie jest głupia myśl... można zrobić staty ogólne, nie resetowane, oraz takie miesięczne... tylko nie wiem, czy jest możliwość połączenia jednych z drugimi...

Jeżeli staty ogólne zostają to po co miesięczne ? Nikt nie bedzie na nie patrzył. Co do resetowania statów na moscie to juz chyba za późno, wielu graczy poświęciło wiele godzin. Chociaż cofam pierwsze zdanie - staty miesięczne nie są chyba takie głupie, dały by pełniejszy obraz wszystkich graczy - tych z 200 godzinami i tych z 10

Posted by Longbow on 25-10-2003 21:26:

na razie to w zasadzie lipa ze statami... wie ktoś, kiedy zaczną działać?

$doSth -> kill($him);
$doSth -> find_next($enemy);
}

Posted by on 26-10-2003 07:34:

quote:
Napisane oryginalnie przez Longbow
na razie to w zasadzie lipa ze statami... wie ktoś, kiedy zaczną działać?

Jak ktoś zna C++ i sam poprawi lub pojawi się nowa wersja uploadera

Posted by Rekin on 26-10-2003 10:40:

Statystyki ogolne lepiej zostawic, ale bardzo dobrym pomyslem jest player miesiaca (lub pierwsza 5-tka miesiaca) oglaszany na www SUPER POMYSL sileo

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:46.