FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11533)

Posted by on 25-10-2003 22:25:

uszkodzone pliki

Hi!
Zla wiadomosc ...
Gdy nagram sobie T2 i sprawdze je T2first aid pokazuje polowe plikow uszkodzonych, naprawiam je, kopiuje - wlaczam na raz T2, pozniej restart i znowu polowa zepsutych plikow , ani grac ani updatowac ....... co robic, to sie dzieje nie tylke z T2... mialem 100% formatu wszystkich dyskow, blad systemu, wirus VVH !!!!!!!!!

Posted by on 25-10-2003 22:27:

teraz wyskakuje mi:

PNG co� tam ... error:
extra compresed file

Posted by Hamil_Hamster on 25-10-2003 23:19:

"sprawdze je T2first aid pokazuje polowe plikow uszkodzonych"

A co to do cholery jest?! Napisa�e� jeszcze "naprawiam je", pewnie raczej je uszkadzasz. Dar�j sobie takie zabiegi i zainstaluj standardowo T2 (z star� instalacj� mog� by� problemy - ja takowe mia�em kiedy chcia�em spaczowa� gre) bez udziwnie�
Pozatym je�li te uszkodzone pliki s� ma�e mo�esz poprosi� na tym forum by ci je wys�a�, tylko najpierw sprub�j zainstalwoa� patch by by�a zgodno�� wersji.

Posted by D3mo on 25-10-2003 23:29:

eh Hamil, dziecie szczescia najwidoczniej jestes skoro nigdy z takim problemem sie nie zektnales

Icea - te pliki, ktore pokazuje jako uszkodzone albo recznie skopiuj z CD na dysk z odpowiednie katalogi albo programikem first aid
w kazdym badz razie ja robilem tak:
1) intaslka T2
2) sprawdzenie programikiem
3) te pliki, ktore wykrylo jako bledne kopiowalem po kolei z CD na dysk
4) ponowne sprawdzenie programikiem
5) w przypadku wykrycia bledow powrot do punktu 3)
6) jesli wszystkie pliki po sprawdzeniu byly poprawne, to robilem backup calego katalogu z T2
7) instalowalem patcha
8) jesli wystapil blad przy patchowaniu, to shift+del patchowanego katalogu z T2, a nastepnie patchowanie kopii zapasowej T2
9) powyzsze metody az do skutku
10) po udanym patchowaniu ponowny backup katalogu z T2
11) instalowanie mappackow i skryptow
12) odpalenie UT/Q3 w ramach ukojenia nerwow

Posted by sYs|StEELhEArT on 26-10-2003 00:19:

T2 nie trzeba instalowac
wystarczy zalosc przegrac z CD

Posted by sYs|yavor on 26-10-2003 01:06:

Trzeba (w sensie: jest to bardzo wskazane). Bez zainstalowanego T2 sa potem klopoty z niektorymi plikami. Jestem pewny, ze dsokiller nie dziala poprawnie, gdy nie masz zainstalowanego T2 (a czasami warto miec cos do kasowania *.dso). Nie jestem pewny, czy T2TV dziala poprawnie, gdy nie ma zainstalowanego T2.

Posted by Hamil_Hamster on 26-10-2003 01:10:

Yavor - Gdyby co� nie dzia�a�o przy nie zainstalowanym T2 to bym chyba si� powiesi� po nieprzewidzanym formacie (w tedy T2 jest takiej jak niezainstalowane), a jako �e pisze i oddycham (tylko tyle mi do szcz�scia wystarczy ) i mia�em niedawno przymusowy-nieprzewidziany-formacik to znaczy, �e wszystko dzia�a jak trzeba

Nawet T2TV

Posted by savko on 26-10-2003 06:38:

T2TV nie dziala bez zainstalowania T2TV
A .dso mozna skasowac komenda "del *.dso /s", ew. wpakowac ja do .bat, jak sie komus nie chce pisac za kazdym razem

Posted by on 26-10-2003 10:21:

jest jeden problem ... gdy sciagne patcha, uzyje go raz, plik z patchem sam sie psuje ... drugi raz nie moge uzyc instalatora.
Pliki w grze psuja sie zazwyczaj po uruchomieniu gry, nawet gdy raz udalo mi sie je spatchowac ... :/ sam nie wiem co robic.
Sciagam juz po raz enty tego patcha i jeszcze raz sprobuje...

BIG THX dla wszystkich za pomoc ... niech niebieskie talezyki beda z wami

Posted by on 26-10-2003 10:35:

Bw: D3mo, robilem wszystko wg. twojego schematu z wyjatkiem pkt.6 ... ale bede probowal dalej

A wszystko zaczelo sie odkad mam neo+

Posted by Hamil_Hamster on 26-10-2003 10:53:

A nie pomy�la�e� �e mo�esz mie� uszkodzony dysk twardy?
Bad Sectory? Sprawd� czy nie tylko T2 ci si� chrzani...

Posted by sys|ke3per on 26-10-2003 13:10:

Smile nierozumiem problemu

T2firstaid - uzylem tego raz z rok temu i popsul mi cala instalke,

z 6 razy instalowalem T2 poprostu - na to patche, skrypty, mappacki i jeszcze teraz Defence Turret ...

Posted by GrAvEN on 26-10-2003 17:58:

A propos Defence Turret:
Wie ktos co jest grane z tym skryptem, ze gdy uruhcomie T2 przez skrot DF, to mi klawisz shift nie dziala?
Zeby nie bylo niedomowien: mam standardowa klawiature samsung'a, bez zadnych "udziwnien" . Shift dziala w Winzgrozie, tzn. Win reaguje na przycisniecie klawisza(urzytkownicy Win XP pewnie wiedza co sie dzieje, jak sie nacisnie 'shift' 5x w czasie gry ) ale same Tryby nie...

Posted by on 26-10-2003 20:10:

a propo bad sector, jak je wykryc, jak wyleczec?
uzywam chkdsk /f i scandiska ale zaden nic nie wykrywa ...
jakikolwiek wiekszy plik sciagne (powyzej kilkudziesieciu MB) jest uszkodzony ?? HELP !!

Posted by Hamil_Hamster on 26-10-2003 20:43:

Unhappy

Zdob�d� Partion Magic 7, jest to uniwersalny program do twardziela, a pozatym wykrywa bad sectory

Niestety nie wiem nic o �adnym programie do usuwania bad sector�w i ich wykrywania...sam mam jeszcze dysk 20 gb z bad sectorami - przez co jest ca�kowicie nieu�yteczny- za du�e ryzyko - nigdy nie wiesz kt�ry plik oka�e si� uszkodzony....

Posted by on 27-10-2003 11:43:

prawdopodobnie to nie wina dysku ...
gdy siedze w netcie lub cos sciagam, w okienku po��czenie mnoza sie bledy ... nie wiem dla czego, uszkodzony kontroler USB ?, cos zle skonfigurowane - mozna jakos spowolnic lacze?

Posted by sYs|StEELhEArT on 27-10-2003 14:47:

�ATY NA WINGROZE I NOWE STEROWNIKI DO PLYTY I MODEMU !! OD TEGO ZACZAC !!
SP1, VIA4in1 CZY CO TAM MASZ NA PLYCIE

plosie

Posted by sYs|yavor on 27-10-2003 16:10:

Steel, kotq zloty, przeedytuj tego posta odkrywajac czcionki o mniejszej wielkosci, bo jak nie, to ja Ci go tak przeedytuje, ze go nie poznasz...

Posted by on 28-10-2003 18:58:

ja wysiadam ...
polatalem windowsa, mam najnowsze stery, zadnego wirusa... a bledy sa.. jak tak dalej pojdzie to oddaje neo.......

W zalaczniku jest to co pokazuje mi sie w programie diagnostycznym modemu, mam kontroler USB i tylko neo jest pod niego podpieta ..... co dalej?

btw: sterow do medemu nigdzie niema, (Thomson Speed Touch 330)

V V H ... last V V H

Posted by Hamil_Hamster on 28-10-2003 19:24:

Zadzwo� do pomocy technicznej - b�dziesz m�g� si� przynajmniej �udzi�, �e pomog�

Mo�e to wina USB? Bo raczej modem nie mia�by nic do b�ed�w, a jak przypominam sobie z mirca tower to ju� kto� mia� psiocz�ce si� pod NEO USB.

Najlepszym wyj�ciem jest chyba sk�onienie TP do wymiany modemu na taki z wyj�ciem sieciowym i kupno akrty sieciowej- z takim czym� nigdy nie ma problem�w.

Posted by on 28-10-2003 19:40:

Mozliwe, USB na plycie glownej mam uszkodzone wiec kupilem kontroler, mam na nim takze czasem problem ze sciaganiem fotek z aparatu ...
A propo karty to chyba juz lepiej kupic nowa plyte glowna ...

Posted by Hamil_Hamster on 28-10-2003 20:11:

Mo�e i lepiej, ale na pewno nie taniej
Pozatym przy USB trzeba isntalowa� i uruchamia� dodatkowe bzdetne programiki, a w wypadku karty sieciowej nie trzeba niczego.
No c�...znaj�c TP nigdy nie doczaka� by� si� wymiany modemu na RJ-45 (bo jak -zgaduje- tw�j jest tylko na USB? ) wi�c szybciej bedzie kupi� jak�� dobr� p�yte g��wn� -na tej cz�sci kompa nie powinno si� oszcz�dzad� - dlatego sam te� zmieniam, a raczej przymierzam si� do zmiany (KASA! :/ ) mojego starego starego Shuttle a.k.a Z�om na co� do czego nie b�de si� ba� pod��cza� niczego nowego

Posted by on 28-10-2003 21:34:

ja mam VIA 3`ke, nie taka stara (a� ) ... ale jak zwykle KASA :/

Posted by maczomen on 30-10-2003 13:10:

mam dobra rade
na samym poczatku nic mi nie chodzilo zadna latka do t2 sie nie instalowala wszystko sie sypalo 4 razy dziennie (klika formatow na dzien) dalem do serwisu i sie okazalo ze partycje byly jakos "zle" zrobione
po odbiorze z serwisu mialem 2 partyc zrobione i wszytko chodzilo nawet latki ktore wogle nie dzialaly przedtem
sproboj scalic dysk i zobacz czy dziala

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:57.