FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11575)

Posted by Infinite on 31-10-2003 09:37:

kolejny sposob na okradanie?

dostalem wczoraj maila od kumpla nastepujacej tresci

"Jesli zadzwoni do ciebie jakas firma i powie ze chce przeprowadzic zdalny test twojego telefonu komorkowego, a glos w sluchawce poprosi cie o wcisniecie kombinacji jakichs klawiszy... natychmiast sie rozlacz! Ktos opracowal metode podlaczania sie pod cudzy telefon komorkowy i dzwonienie na jego rachunek."

nie wiem ile w tym prawdy. moze to kolejny lancuszek albo zarcik jakiegos pomylenca. jednak slynne przyslowie "polak potrafi" w polaczeniu do tego czego nauczylo mnie zycie --> "wszystko sie moze zdarzyc" wzbudza we mnie pewien niepokoj.
ostroznosci nigdy za wiele. co o tym sadzicie?

Posted by MAr-n on 31-10-2003 10:18:

w takich przypadkach odpowiadam piekna wiazanka do osoby po 2-giej stronie telefonu "wypier*alaj mi stad" i wsio

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"

Posted by deathcrush on 31-10-2003 10:33:

to jeszcze nie pi�kna wi�zanka
ja takich ludzi olewam z g�ry na d�, bo to co� jak akwizytorzy itd :S

Posted by LoveBeer on 31-10-2003 11:11:

najlepiej odbierac telefon w taki sposob:

"sierzant 'kwiatkowski', slucham ?"
lub
"aspirant 'r�czkowski', halo ?"

ale pamietajcie - numer z kwiaciarnia tutaj nie za bardzo daje rade:

"kwiaciarnia 'bez', w czym moge pomoc ?"

ps: jeszcze mozna zapodac z urzedem skarbowym - to najbardziej lubie - zawsze pasuje i klient jak nie jest pewnien z kim gada i tak od razu rzuca sluchawke

"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Posted by deathcrush on 31-10-2003 11:24:

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
"kwiaciarnia 'bez', w czym moge pomoc ?"

czarny bez?

Posted by [FPP]Saari on 31-10-2003 12:06:

lancuszek czy nie zawsze dobrze wiedziec .Oo.

Posted by on 31-10-2003 12:09:

Dzwoni do mnie nauczyciel od grafy i mowi: Witam... Artur z tej strony, a ja pytam: z ktorej? ... 10 minut ciszy... eee Jacek przeslij mi to bla bla bla...

Posted by AlieneK on 31-10-2003 12:35:

kolejny �a�cuszek...
ju� zreszt� kiedy� by� - moj ojciec to dosta� jakos na pocz�tku sierpnia na @ i sie mnie pyta� co to.

Posted by bizonek on 31-10-2003 12:54:

co� w stylu audiotele
�e ile� tam idzie dla operatora ile� tam dla ludzi kt�rzy wynajmuj� numer ;D

Posted by weirdo on 31-10-2003 14:44:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
lancuszek czy nie zawsze dobrze wiedziec .Oo.
99% tego typu glupot rozsylanych emailem to oszukanstwo majace wprowadzic w blad ludzi... gorliwym spammerom konsekwentnie kazalem isc w cholere, teraz nikt nie rozsyla mi crapu

you accept (reject, respect);

Posted by G.mbit on 31-10-2003 20:46:

Talking Re Re Kum Kum :P

Hmm ... zastanawia mnie sk�d mieli nr telefonu Infiego. Podobno w kraju obowi�zuje ustawa o ochronie danych osobowych, a nr telefon�w komurkowych pono� nie ma w ksi��kach telefonicznych Czy�by kto� znowu gdzie� co� udost�pni� i chyba wpad�o to w niepowo�ane r�ce

Poza tym �a�cuszki s� wnerwiaj�ce (szczeg�lnie te na GG ).
Ka�demu kto mi podsy�a� tego typu msg dostawa� msg o tym, �e nie lubi� tego (i jak na razie cisza ).

Posted by [SPECNAZ]Koras on 01-11-2003 02:55:

nie dzwonili do niego tylko dostal taki lancuszek . a prawdziwosci w nim tyle co "wyslij ta wiadomosc do 150 osob to na ekranie wyskoczy ci tajemniczy film" ew. "jak nie wyslesz to do konca zycia bedziesz impotentem". A jesli by jakis palant zadzwonil to sie rozlaczam, chociaz czasem dzwonia i chca mi wcisnac jakis shit to zawsze mozna dla przykladu zostawic sluchawke na boku i jesli frajer bedzie czekal minute to jakies bzdury do niego gadac :o zawsze skutkuje i juz wiecej nie dzwonia.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:24.