FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11589)

Posted by on 03-11-2003 20:46:

Staty ponownie

Niech ktoś mnie oświeci lub naprostuje. Z pewnych względów przyglądam się poczynaniom pewnych osób na MOST. Wczoraj czyli 2.XI staty były cofnięte do stanu z 30.X.
Teraz będę mówił bez owijania: SLS Yogas na dzień 30.X (czyli po resecie 2.XI) miał na koncie tylko jeden zgon, żadnych zabójstw i 5 minut gry. Dziś (3.XI) ma nagrane ponad 34 godziny.
Nikogo nie oczerniam (narazie) tylko czekam że może ktoś mi wyjaśni że się mylę lub zna inne rozwiązanie.

Posted by Longbow on 03-11-2003 21:45:

Question

jesteś pewien, że miał tylko 5 minut gry?

$doSth -> kill($him);
$doSth -> find_next($enemy);
}

Posted by tmat on 03-11-2003 22:44:

Ja również to widziałem. Na pewno miał 5 minut i jeden zgon.

Posted by tmat on 03-11-2003 22:51:

Być może jst to ten sam błąd który również doliczył mi niesamowite staty. Pograł chwile na Arenie która, wydaje mi sie dalej błędnie dolicza zarówno zabicia, pomoce medyczne jak i czas gry. Jeżeli tak jest to nie jest to Jego wina a błędów, a jeżeli się mylę to już naprawde nie wiem o co chodzi...

Posted by tmat on 03-11-2003 22:55:

I jeszcze jedno. Kto zna tych graczy ?
http://www.sealsclan.republika.pl/d...as_maxscore.jpg

Jeżeli ktos rozpoznał choc jednego gracza z tego stata to prosze o odpowiedz.

Posted by Longbow on 03-11-2003 23:28:

ja tylko 1 (nie licząc yogasa) - newxxxxxxxxxx - ten to zawsze kiedyś się błąkał :)

$doSth -> kill($him);
}

Posted by Jaro(PL) on 03-11-2003 23:31:

quote:
Napisane oryginalnie przez tmat
I jeszcze jedno. Kto zna tych graczy ?
http://www.sealsclan.republika.pl/d...as_maxscore.jpg

Jeżeli ktos rozpoznał choc jednego gracza z tego stata to prosze o odpowiedz.

No jednego poznję na 100% *SLS*Dymek
Miałem straszny sen. Śniło mi się, że po resecie statów( setnym),które uwolniły mnie od wszelkich podejrzeń, zasiadam do gry i co widzę. Po minucie gry zostałem marszałkiem, a nawet nie zdołałem sie wykluć. Oblałem się zimnym potem , zaglądam na board, a tam już jestem zczerniałym trupem.

Posted by Jaro(PL) on 03-11-2003 23:32:

quote:
Napisane oryginalnie przez Longbow
ja tylko 1 (nie licząc yogasa) - newxxxxxxxxxx - ten to zawsze kiedyś się błąkał

e tam Panie tych newxxxxxxxxxx to jak psów

Posted by on 03-11-2003 23:35:

W sumie Yaran mówi tylko o sobie że zdobył te punkty na MOST, ten drugi to zagraniczny

Posted by Jaro(PL) on 04-11-2003 06:17:

" Mamy radosną informacje dla wiekszości z Was, Statystyki działają. Serwer nasz w Pingerze ukazuje sie w Stat Games - jako oficjalny serwer NovaLogic ® :-)))).

*=S=* zs i -=M=- mily"
Jedno nie ulega wątpliwości , tych "radosnych informacji" jest ostatnio aż nadto. A może admini czegoś nie doczytali, bo może tym z NovaLogic ® chodziło o oficjalny server testowy
Ciekawe czy inne servery też borykają sie z takimi problemami?

Posted by on 04-11-2003 07:32:

quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
" Mamy radosną informacje dla wiekszości z Was, Statystyki działają. Serwer nasz w Pingerze ukazuje sie w Stat Games - jako oficjalny serwer NovaLogic ® :-)))).

*=S=* zs i -=M=- mily"
Jedno nie ulega wątpliwości , tych "radosnych informacji" jest ostatnio aż nadto. A może admini czegoś nie doczytali, bo może tym z NovaLogic ® chodziło o oficjalny server testowy
Ciekawe czy inne servery też borykają sie z takimi problemami?

MOST już nie jest oficjalnym serwerem Nova - pewnie przez te problemy A inne takich problemów nie mają (na przykład nasz )

Posted by -=M=-Mily on 04-11-2003 08:10:

Pozostaje mi tylko zlozyc gratalacje Waszemu serverowi stabilnej pracy.

Pozdrawiam

Posted by on 04-11-2003 08:27:

quote:
Napisane oryginalnie przez -=M=-Mily

Pozdrawiam

Stabilna to ona nie jest A tak poważnie to też miałem problemy z statami w nowej wersji no i nie mamy 2 serwerów tylko jeden . Nie można też zapominać że Wasz serwer ma ogromną liczbę odwiedzin. Nie wiem jak Wy to robiliście ale ja byłem zmuszony do wyczyszczenia wszystkich tabel w mysql`u ponieważ jak już pisałem wcześniej zachowania uploadera były nie do opanowania a nie za bardzo miałem chęci i czas żeby wszystko analizować.

P.S. Witamy w gronie Boardowiczów no i trzymamy za Was kciuki bo co gadamy to gadamy ale wszystkim nam zależy aby jedyny dobry polski serwer pracował poprawnie.

Posted by Jaro(PL) on 04-11-2003 10:44:

quote:
Napisane oryginalnie przez -=M=-Mily

Pozdrawiam

E tam! Nie demonizujmy tych statów. Liczy się klimat, bo jak mówią nasi bracia Czesi "dfbhd je to nejlepsi co existuje" Howk.!
Ci z Novalogic jedzą za dużo genetycznie modyfikowanej żywności więc nie dziwota ,że im potem takie mutanty spod klawiatury wychodzą

Posted by on 04-11-2003 11:38:

Eeeee tam, chyba sam w to nie wierzysz Dla niektórych staty to jedyny sens grania w tą grę, "dodają sił i mobilizują"

Posted by Szymon on 04-11-2003 14:07:

Masz racje

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Eeeee tam, chyba sam w to nie wierzysz Dla niektórych staty to jedyny sens grania w tą grę, "dodają sił i mobilizują"

Niektorzy nawet posowaja sie do oszostw zeby tylko poprawic staty, moim zdaniem te statystyki nei maja sensu i tak to tylko zabawa nie ??

Posted by on 04-11-2003 14:35:

Re: Masz racje

quote:
Napisane oryginalnie przez Szymon
Niektorzy nawet posowaja sie do oszostw zeby tylko poprawic staty, moim zdaniem te statystyki nei maja sensu i tak to tylko zabawa nie ??

Nikt nie mówi o oszustwie (dopuki nie złapie się za "rękę") a staty przy odpowiednim podejściu do gry dodają jej tylko uroku ale podkreślam przy odpowiednim podejściu do gry.

Posted by Rufus on 07-11-2003 07:30:

1.Jezeli ktos gra uwaznie na serwerze Most-PL to zauwazylby ,ze SLS YOGAS gral na innym niku (.....MONDI) czy cos w tym stylu ,a potem wrocil do starego nika , dlatego taki skok z 5min do 30 godzin.

2.Statystyki ogolnie rzecz biorac nie sa wykladnikiem kto jak gra lecz kto ile czasu gra. Punkty powinny byc jakos polaczone z czasem gry (jakas srednia) ,moglo by to dac bardziej rzeczywisty obraz umiejetnosci i niepreferowalo graczy z nadmiarem czasu.

pozdrowienia

Posted by on 07-11-2003 07:59:

"Trzeba na nim grać uważnie" ja ostatnio preferuję serwery zachodnie lub południowe ... skoro grał pod innym nickiem to znaczy że miał niecne zamiary na MOST
Co do statów to raczej pracują dobrze bo wyznaczają średnią z ilości zabitych a nie z czasu, ktoś kto ma dużo "trafień" i 30h będzie wyżej niż ten co będzie miał mniej trafień i 40h. A to o czym mówisz to ewentualnie powinna byc dodatkowa opcja typu "top ten" czy coś takiego która by wyliczała (teoretycznie) zdolności gracza na podstawie jego dokonań.
Tylko że to też nie ma sensu bo nie można porównywać gościa który ma średnią 1.50 przy statach 30:15 z wymiataczem który ma 1.50 przy 3000:1500.

..... ale zamotałem

Posted by Jaro(PL) on 07-11-2003 10:06:

quote:
Napisane oryginalnie przez Rufus
1.Jezeli ktos gra uwaznie na serwerze Most-PL to zauwazylby ,ze SLS YOGAS gral na innym niku (.....MONDI) czy cos w tym stylu ,a potem wrocil do starego nika , dlatego taki skok z 5min do 30 godzin.

2.Statystyki ogolnie rzecz biorac nie sa wykladnikiem kto jak gra lecz kto ile czasu gra. Punkty powinny byc jakos polaczone z czasem gry (jakas srednia) ,moglo by to dac bardziej rzeczywisty obraz umiejetnosci i niepreferowalo graczy z nadmiarem czasu.

pozdrowienia

Dzięki za podpowiedź, bo już zaczynałem podejrzewać że ukrywa się pod nickiem Monogoose
A tak serio, to po ostatnich re,re,resetach statów bywam na MOST sporadycznie. A staty to tam robią takie małe mróweczki i jak mają drogę akurat przez Twój nick to nabijają staty Więc to sprawa matki natury. Ale jeśli masz rację to czekam na informację, gdzie się można przyłożyć na mapie na całą noc i ponabijać staty

Posted by Jaro(PL) on 07-11-2003 10:23:

Dziwię się, że jeszcze nikt na to nie wpadł jak liczone są staty na MOST! Sprawa jest banalna i wygląda w następujący sposób.
Dla servera wartością stałą jest *|SLS|*Yogas i jest punktem odniesienia dla oblicznia statów pozostałych delciarzy które liczone są w dół od niego

Posted by Rufus on 07-11-2003 17:34:

Jaro przylozyc na noc to ty sobie mozesz kompres na glowe, a tak wogole to chyba cierpisz na brak dowartosciowania co?
Poza tym faktycznie lubisz zaczepki i juz wcale sie nie dziwie ze Tmat jedzie nieraz z toba jak z fura gow....a,bo ci sie nalezy!!!
Na twoj temat koniec ,bo szkoda czasu na glupoty.

Radzio a co do tego czasu ,to co myslisz o tym jak by za 1 min w grze odejmowac 1 pkt ?

pozdrowienia

Posted by Jaro(PL) on 07-11-2003 17:51:

quote:
Jaro przylozyc na noc to ty sobie mozesz kompres na glowe, a tak wogole to chyba cierpisz na brak dowartosciowania co?
Poza tym faktycznie lubisz zaczepki i juz wcale sie nie dziwie ze Tmat jedzie nieraz z toba jak z fura gow....a,bo ci sie nalezy!!!

Radzio a co do tego czasu ,to co myslisz o tym jak by za 1 min w grze odejmowac 1 pkt ?

pozdrowienia

Dyskusja z Wami to czysta przyjemność
Każdy jeździ tym i z czym lubi, a jak Tmat lubi "swojskie klimaty" to tylko wyjdzie mu na zdrowie
Do tej pory myślałem, że w cywilu jesteście rzeźnikami, gdyż jakoś tak zawsze muście chlapnąć mięsem ale Twój post wprowadził nutę niepewności?
Co do czasu gry i punktowania to masz genialny pomysł , kto nie gra ten wygrywa

Posted by Rufus on 07-11-2003 18:17:

Bez komentarza.

Posted by on 08-11-2003 18:26:

quote:

pozdrowienia

Ale wtedy najsłabsi gracze mogli by prostestować, np:. gracz xxxx 20 godzin gry i 2000 punktów - po odjęciu zostaje mu 800

Posted by Jaro(PL) on 08-11-2003 21:02:

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Ale wtedy najsłabsi gracze mogli by prostestować, np:. gracz xxxx 20 godzin gry i 2000 punktów - po odjęciu zostaje mu 800

Np. taki snajper z zamiłowania ? facet godzinami czołga się przez odkryty teren, upodabnia do mrowiska, skrzynki z piwem czy opony od Humvie i w trakcie jednej mapy ubija jednego lub dwóch przeciwników. Rozsadza go duma z dobrze wypełnionej misji. I nagle okazuje się , że po podliczeniu punktów ( zgodnie z teorią rufusa ) uzyskał ich np - 280 !

Posted by Longbow on 08-11-2003 21:17:

należy mu się - wiesz ile błota albo piasku nałykał?

$doSth -> kill($him);
}

Posted by on 08-11-2003 21:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez Longbow
należy mu się - wiesz ile błota albo piasku nałykał?

A ile badziewia z pukawki musi później wytrząsnąć ? Pomijam skorpiony w tyłku

Posted by Jaro(PL) on 09-11-2003 00:32:

słyszałem kiedyś w TV historię, o jakimś snajpie, który potrzebował 4 dni by pokonać 100m na podejściu do wrogiego obozu, by odstrzlić jakiegoś generał! Co ciekawe udało mu się, a w ogólnym zamieszaniu dał potem nogę

Posted by Jaro(PL) on 09-11-2003 00:33:

quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
Np. taki snajper z zamiłowania ? facet godzinami czołga się przez odkryty teren, upodabnia do mrowiska, skrzynki z piwem czy opony od Humvie i w trakcie jednej mapy ubija jednego lub dwóch przeciwników. Rozsadza go duma z dobrze wypełnionej misji. I nagle okazuje się , że po podliczeniu punktów ( zgodnie z teorią rufusa ) uzyskał ich np - 280 !

- 280!
Powtarzam się, ale to przez pomyłkę . Przepraszam wszystkich. Jak wiecie tych omyłowych postów nie idzie usunąć.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:30.