FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11612)

Posted by [FPP]Fausto on 06-11-2003 22:10:

****owe pingi

Y0000 kurde moj 3 topic! :E:E

No wiec jak widac ostatnio, Neo i wszelkie inne lacza tpsa zaczynaja smierdziec, odkad moj ping nie do servera w wawie nie wynosi 20 a 130 i tak ***** jego mac dalej. Postanowilem zajac sie sprawa, jako ze kazdy poprzestal na "tepsa sux" i poszedl w ****. Traceroute do roznych serwerow wykazalo co nastepuje - ping milutki po hostach niekomercyjnych tepsa na kazdym hopie, i skok pingu na hopach na ktorych pakiety przejmowala znana i lubiana [do czasu *****] telia. Spedzilem dobre kilka h na dzwonieniu do tpsa [infolinia neo+] gdzie kazdy byl pewien komu mowilem, ze pomocy nie uzyskam.

JAki z tego moral? ano taki ze uzyskalem troche. Troche bo okazalo sie ze mi zrestartowali port [pomijam co sie dzialo zanim doszedlem telefonicznie do szczebla przelozonego, poprzednikom tlumaczylem co to ping etc]. No wiec panowie byli na miejscu, zapytali o ip, zresetowali port i bylo dosc milo, do czasu az nastepngo dnia mi sie ip zmenilo i znowu to samo. Dzwonie wiec znowu tym razem mowiac ze tu i tu jest taka i taka akcja. Okazuje sie ze wiedza, i ze to telia teraz cos tam pracuje. Admini wiedza ze sa takie pingi i pracuja nad tym. Costam sobioe szperaja, a od 2-3 tygodni sytuacja sie nie zmienila za bardzo [tzn bylo troche lepiej, tera jest coraz gorzej]. Pomijam juz fakt ze na qwdm.gamepoint.net [holandia] lacze sie przez niemcy-francje-londyn-francje-holandie [i chyba jakis benelux inny po drodze jeszcze].

A co Wy o tym myslicie? Szykuja sie zmiany na lepsze czy juz zupelna porazka i najlepsze lacze growe w polsce idzie sie jebac?

Posted by [FPP]glan on 06-11-2003 23:11:

hehe, dlatego staremu odmawialem neo zostaje przy osk ;} 95 zl miech co prawda ale przynajmniej wsio gut dziala a nie jak ciolki w tepsie

Posted by weirdo on 07-11-2003 02:03:

Re: ****owe pingi

telia sux... tepsa musi smierdziec, skoro puszcza przez nia krajowy routing

you accept (reject, respect);

Posted by insmac*1337 on 07-11-2003 15:34:

I tak jesli chodzi o jakosc lacza to neostrada jest znacznie lepsza niz polskie Chello

Nie dosc, ze blokuja 21, 80 i cholera wie co jeszcze, to zmuszaja do korzystania z transparent proxy ktore czesto szwankuje

Do tego transfery znacznie nizsze niz na neostradzie (skadinad nie 512 a 640 kbit) i durny limit 15 gb ktory w dodatku nalicza wszelki ruch w sieci tam i owam (nawet 1 gb w plecy miesiecznie) to kolejne gwozdzie do trumny chello ...

A jakosc dzialania neostrady pogorszyla sie takze przez promocje "miesiac za 1.07 zl" ...

Posted by [FPP]ZonK on 07-11-2003 18:19:

modem ***** power !!

Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37

Posted by insmac*1337 on 07-11-2003 18:53:

Ano, czekamy na Dialostrade

Posted by [FPP]ZonK on 07-11-2003 20:10:

Dialog wprowadza nowa usluge - lacza 1mbit za cene porownywalna do neo+ podobno

Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37

Posted by Cali on 07-11-2003 20:35:

W sumie chello ostatnio sie ***** bo nawet kazaa powoli chodzi

a pingi na serwerach ? czy ja wiem na zagranicznych mam ponizesz 60-70 ;/

Posted by deathcrush on 07-11-2003 21:53:

quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali
W sumie chello ostatnio sie ***** bo nawet kazaa powoli chodzi

a pingi na serwerach ? czy ja wiem na zagranicznych mam ponizesz 60-70 ;/

60-70 na zagranicznych to �le?
jeszcze w jakiej grze

Posted by [FPP]Fausto on 09-11-2003 20:57:

Wydaje mi sie ze sytuacja ulegla zmiane, a dokladnie poprawie, bo ping w niemczech mam 35... WTF? nie no moim zdaniem jest dosyc milo, nie bede wiecej zlelmowic na tepse :>

Posted by G.mbit on 10-11-2003 01:45:

Talking Re Re Kum Kum :P

Hmm ... w Polsce nie ma na razie co liczy� na dost�p do globalnej sieci z prawdziwego zdarzenia. Do momentu jak nie zostan� obni�one ceny do poziomu oferowanych transfer�w. Poza tym monopol tepsy powoduje, �e na razie zmiana oferowanych us�ug nie poprawi si� szybko.

Jednym z alterntywnych rozwi�za� to przeprowadzi� si� (chyba do Szwecji ale nie wiem na 100%) za granic� gdzie ceny s� ni�sze i transfer znacznie wy�szy

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:39.