FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11673)
Nie mam pytan...
Gram sobie wlasnie w Maxa Payne'a 2... No i nie mam pytan! Z tego co wiem ta gra jest na enginie HalfLife 2... jesli tak to slina wlasnie zalala mi klawiature i wogole... Jak zobaczylem teksturke garniturow w otwartej walizce, poziom z miasteczkiem strachow czy teksture NYPD na podlodze komisariatu na parterze... poprostu zajaralem sie jak 15 latek na widok pierwszej gry na PS2... czeka na nas rozowa przyszlosc - oby jak najwiecej gier powstalo na tym silniczku! I oby jak najszybciej..
Gwoli informacji powiem, ze nie gralem w Max Payne'a 1 - mialem jakas "blokade" na gry TPP i nie mialem na to ochoty - teraz dodam tylko tyle - nie wiem jak to bylo w jedynce - dwojka ma taki klimat, ze po prostu nie mam pytan... najbardziej klimatyczna gra od czasow HalfLife w trybie singleplayer jaka spotkalem...
Rownolegle pogrywam w Call of Duty - owszem cool - ale w porownaniu do MP2 od strony graficznej i klimatu - niestety slabiutko..
Ktos spyta - no i cool - ale po ch... to piszesz - odpowiem - sam nie wiem... po prostu ciesze sie, ze znow mnie cos "wzielo" w temacie - gry komputerowe - po 11 latach posiadania wlasnego PC-ta i przegraniu setek gier - to naprawde duuuze osiagniecie..
HOWGH...
(czego i Wam zycze)
hehe no to ciekawe jakie bedzie miec wymagania :E
hehe no to ciekawe jakie bedzie miec wymagania :E
Max Payne 2 dziala tak plynnnie jak tylko to mozliwe... zadnych.. zadnych zaciec czy zajaknien.. to dobrze wrozy innym grom na tym silniczku... w tym HF2 na czele...
HOOAH!!! KEEP UP THE GOOD WORK!!!
no dobra ale ile masz fps? to najwazniejsze :E
cg_drawfps 1
Moj komp - Athlon 1.7 XP, 512 DDR 266Mhz, ECS K7S5A, GF4Ti4800 - 128DDR, i inne...
nie zlom - ale zadna rakieta - po prostu sredniak...
Max Payne 2 dziala tak plynnnie jak tylko to mozliwe... zadnych.. zadnych zaciec czy zajaknien.. to dobrze wrozy innym grom na tym silniczku... w tym HF2 na czele...
HOOAH!!! KEEP UP THE GOOD WORK!!!![]()
taaa.. tez juz gdzies to wlasnie przeczytalem... niestety tak bylo napisane w jednym z naszych czasopism komputerowych o grach... na pocieszenie dodam tylko, ze jest w nim ta czesc enginu - Havoc - ktora odpowiada za fizyke i cos tam jeszcze w HF2 - przynajmniej tak sie gdzies teraz doczytalem -- mimo to gierka fajna, a czy krotka? Jeszcze nie skonczylem - to nie wiem..
Max payne 2 - 5 godzin i po krzyu - dlugosc tej gry to jedyna wada :/ . Gierka ma niskie wymagania. Mi na Athlonie 1,5 Mhz i gf4ti4200 bez o/c chodzi na max detalach i w rozdzialce 1024x768 bez zaciec. Kumpel na podobnym procu ale na gf2pro tez gral na maks detalach, ale nie pamiatem jush jaka rozdzielczosc byla imo gra jush stara .
Call of Duty powoli koncze (wczoraj zaczolem ). Gierka wymiata, taka jakby 2 czesc MOH'a 2. Grafika jak na silnik q3 odjebana, ogolnie grafa jest zajebista (trzebe miec karte zgodna z m.in. dx8.1 zeby zobaczyc te detale ;> ). Klimat jak w MOHa , singiel ma fajny klimacik. Gierka rowniez nie ma wielkich wymagan, na poziomie MOH'a. Co do porownania z grafa Max Payne 2: w Call of Duty akcja glownie dzieje sie na zewn stad pomieszczenia sa zrobione slabiej niz w Max paynie, natomiast w Max Paynie 2 akcja glownie w pomieszczeniach, zdecydownia mniej na zewn i np: pojazdy w Maxie kiespko wygladaja. Dopiero HL2 to zajebsita grafa w wewn.objektow jak i na zewnatrz. Co do wymagan HL2 - mi beta popierdla rowno
na takim jak moim sprzecie deklaruje ze spokojnie sobie pogracie w 1024x768 i max detal
(a przeceiz moj sprzet to looow) A to ze nie zobacze efektow dx9.0 to inna brozka...
Aha na dniach zabieram sie za tryb w mp Call of Duty wiekszosc polskich servow jest scrackowanych
Za granica mam nadzieje ze Szwedzi i Norwegowie znowu dopisza jak to bylo ze starym rtcw
Nie ulega watpliwosci ze Cod bedzie gra fpp tego roku !! Zadne Halo czy tam Chrome mu nie podskoczy Mam nadzieje ze fpp.pl jush robi stronke cod.fpp.pl :> i ze na dniach sie pojawi sie tablica cod na boardzie
Co do MP2 na enginie HL2 to ja powiem tyle, �e poziom wiarygodno�ci naszej prasy komputerowej, najlepiej oddaje fakt og�oszenia przez cdaction daty premiery World of Warcraft na grudzie� tego roku (co jest wielce ciekawe, poniewa� daty premiery oficialnie nie ma, a dopiero zaczynaj� si� betatesty tej giery, w�tpie �eby j� sko�czyli w miesi�c ).
MIIISIUUUUU !!!
Co do Max Payne 2 ... Mnie osobiscie ta gierka bardzo przypadla do gustu. Pomijajac swietna grafike, bardzo przyjemnie mi sie gralo i nie moglem sie oderwac od monitora (to chyba pierwszy raz od czasow Warcrafta 3...) Szybko przeszedlem gre, ale nie rozczarowalem sie tym tak bardzo, bo bylem przygotowany - po pierwszej czesci Max'a nie sadzilem, ze nastepna bedzie kilka razy dluzsza. A grafika to juz jest wizytowka nie tylko Payne'a, ale i samego Remedy (przypominam - 3DMark).
Nie gralem w bete HL2, chociaz mialem mozliwosc jej sciagniecia. Nie chce sobie psuc obrazu gry przez bugi i niedokonczone elementy. Wole poczekac na pelna wersje. Na razie zadowolilem sie screenami.
Eetam, max 2, owszem fajny, �adna grafa, fajna fizyka, sprawia fajne wrazenie, hl2 - bedzie totalny ownage jesli chodzi o mozliwosci silnika, tj. wczesniej wspom. fizyka, czy grafa, ale jesli chodzi o fabu�e to podejzewam ze b�dzie to co� na styl U2 - MASA kolesi do skillenia, duzo fireworks'�w graficznych i to tyle - nie lubie takich gier. COD - no to jest co� dlamnie To ju� nie jest "FPP" tylko FirstPersonWar
. Autorzy, tak jak przy MOH wykozystali masakruj�c� scene z filmu ( MOH - wy�adowanie na pla�y w Normandii, zywcem z "Pvt.Ryan", COD - Walka roosqw ( nie wiem dokladnie gdzie - dopiero zaczynam ten etap
) - z tego co widzialem identycznie wyglada jak scena obrony Stallingradu ( bodajze ) z "Enemy at The Gates". Fabu�a niby jest oklepana do bulu, ( zreszt� jaka fabu�a - to jest "normalna" II WWW ) ale efekt masakruje.
-Max Payne 2 : na p4 2.4 ghz, 1024 ramu i gf4ti4800SE gra chodzila bardzo plynnie na max detalach w 1024x768, zero zaciec, super plynnie... tylko krotko. Teraz na tym samym sprzecie tylko z nowa grafa (r9800pro) gram w 1600x1200 albo 1024x768 z fsaax6 i chodzi cudno-plynnie. Zeby sprawdzic fps w lini komend dopisujemy " -developerkeys -developer " i wciskamy F11 (albo F10, nie pamietam) i "w�ala"
-Call of Duty : na sprzecie nr1 gralem w demko na max detalach w 1024x768 i plynnie, bez zaciec. Na nowej grafie gram w 1600x1200 i plynnie wszedzie, jedyna misja gdzie mi przycinalo to pierwsza o stalingrad gdzie p�ynie sie na �odzi po czym wbija pod gorke. Jest to o tyle dziwne ze w 800x600 jest tak samo, wiec podejrzewam ze to kwestia procesora. Jednak wystarczylo w opcjach zmienic "model detail" z maximum na high i juz chodzilo bardzo plynnnie w 1600. Gralem tez w COD na athlonie 800 z 256 ramu i gf2mx i no coz... w demku na minimum detali @ 800x600 gra chodzila tak sobie srednio, czesto ciela.
HL2 : na gf4 nie gralem, jednak na r9800 w trybie dx8 mam fps seteczke bez przyciecia... jednak roznica przy dx9 jest gigantyczna jesli chodzi o jakosc, szczegolnie ta niesamowita WODA. Z fps jest tu juz troche gorzej, przez pierwsze kilka sekund poziomu mam zawsze ~30 fps, pozniej jak sie doczyta jest juz plynnie, jednak w niektorch miejscach zdarza sie zwolnic. A zeby sprawdzic fps wpisujemy "net_graph 3" , ew "cl_showfps 1".
tu ---> (o tak tu) <---- jest miejsce na twoja reklame
Re Re Kum Kum :P
Max P.2 raczej mnie nie interesuje, jako� nie czuj� tego "poci�gu" do tego typu gier (TPP - chyba mam uraz po Tomb Raider ).
CoD mimo, �e FPP ale realia II wojny te� niezbyt.
Half - Life 2 A to co innego
Wczoraj (tak wczoraj) uko�czy�em pierwsz� cz��
Klimat nieziemski i jak si�gam pami�ci� dawno nie czu�em obaw przemierzaj�c tunele wentylacyjne oraz s�ysz�c komunikaty radiowe �o�nierzy.
Na H-L2 czekam z niecierpliow�ci� ale dla fabu�y i klimatu. Efekty zaczynaj� dla mnie powoli odgrywa� drugorz�dne zanczenie (slini�em si� tylko jak zobaczy�em q2 w wersji na voodoo ).
Poza tym nie pogram sobie po��dnie bo m�j komputerek zaczyna uzyskiwa� status kompa biurowego
--edit---
Pocz�tek gry ruskami jest prawie identyczn� kopi� pocz�tq "Enemy At The Gates" - z ciekawosci poszpera�em po szufladach i znalaz�em film i obej�a�em( polecam tak btw ) a podczas gry, czeka�em a� dow�dca zwrooci sie domnie per "Wasili"
Ten sam engine ewoluowal od MP1 -> GTA3 -> GTA VC az do MP2 ( na razie)
MP2 jest krotki, ale podobno jak sie przejdzie na 3 poziomach trudnosci to na ostanim zakonczenie jest inne
Co do COD
Gra ma klimacik. Zapierdalasz Rojsanami pod Stalingradem (TAK!) A z tylu komisarz ludowy z CKMem
wgniata PP
COD - ma klimat - ale miejscami... jest tak liniowy, ze nawet bieganie w rozne miejsca mapy musi byc dokladnie takie i wtedy jak zaplanowali sobie tworcy - a to mi nie pasuje - wogole nie nawidze niczego w FPP co traci gra na czas - w tym bieg do punktu A i tylko tam bo jak nie to przyleci wielki celny pocisk i zrobi ci z dupy jesien sredniowiecza - zgroza - a takie jest wlasnie COD...
do tych co grali w COD singla:
jestem na misji w Stalingradzie - zdobylem jakis dom i na pietrze jest karabin przeciwpancerny (lol - to chyba armata - ale to dygresja) musze rozwalic nim czolg - tylko, ze karabinu nie da sie przeniesc sie z okna gdzie jest a czolg jest po innej stronie budynku - do tego Niemcy biegaja po budynku jak stado pijanych ladacznic po ruinach kosciola podczas najazdu Szwedzkiego...
moze mi ktos podpowiedziec co zrobic bo sie juz tak zniechecilem do COD, ze nie chce mi sie probowac....
bede wdzieczen...
dwa pietra wyzej po przeciwnej stronie budynku jest drugie dzialo :F
\/
quote:
Napisane oryginalnie przez LuZnY
dwa pietra wyzej po przeciwnej stronie budynku jest drugie dzialo :F
sorka LuZnY - znalazlem - dwa pietra nizej nie wyzej.. mea culpa.. jakas zacma na oczach wczesniej czy co?!?
dzieki bardzo
hehe np, a z tym wyzej/nizej to wuasnie nie wiedzialem ktore dzialko znalazles jako pierwsze, a ze twoj post i logika podpowiadaly mi ze te nizej raczej, to jakos tak wyszlo :-D
\/
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 06:48.