FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11707)
Podkrecajac procesorek
No wlasnie czy podkrecajac procesor zwiekszamy jego wydajnosc czy tylko taktowanie ?
you accept (reject, respect);
te!
dajcie to do call of duty bo tam malo topicow pewnie ;D
Zaczerpni�te z jednej z list dyskusyjnych:
Temat:
Co jeszcze mog� podkr�ci� ?
Pytanie:
OK, mam podkr�cony procek z dobrym wentylatorkiem, podkr�con� kart� graf, wentylatorek na twardym dysku, wiem o wentylatorkach do ch�odzenia monitora...
Ostatnio si� wkurzy�em i w starej myszce zrobi�em dziure i zamontowa�em jej radiator.
Wydajno�c myszki posz�a w g�r� o 10% Czy kto� wie jak podkr�ci� sblive'a value albo modem albo stacje dysk�w. Dzi�ki temu mam szans� �e m�j komputer zacznie odg�osami przypomina� suszarke do w�os�w, i kto wie mo�e jako takiej b�d� m�g� go u�ywa�.
Odpowiedzi:
1. mo�e tw�j m�zg, jak w temacie.
2. Proponuje podkr�ci� obudow�...zamontuj do niej takie du�e �mig�o z samolotu i zobacz jak wysoko potrafi lata�! ;-)))
3. A pokr�caj...Live'a.
Stacji dysk�w nie podkr�caj, podkr�ca si� same dyskietki!!!
A jak masz Spirita, to go podkr�� (146x) zobaczysz, �e sta�e ��cze to przesz�o��. Tylko te rachunki 146 razy wi�ksze i pozew do s�du od TPSA!
A podkr�ca�e� ju� swoj� suszark�??? Chyba tak, bo co� ci za du�o wysuszy�a!!!
4. I podkr��...jeszcze gruszk� do lewatywy i pochwal si� spostrze�eniami!!!
5. Zasilacz, podkre� zasilacz! Zasilacz to jest to! MORE POWER >>> HIGHER PERFORMANCE!
6. na. na 380V...to dopiero bedzie kop! Tylko poszukaj adekwatnego gniazdka...
7. Podkr�� wreszcie si� sam! Wypij na pocz�tek Red Bull'a, ale tego przed upgradem - kt�ry jeszcze nie dodawa� skrzyde� ;-)
W ko�cu nie nad��ymy za swoimi sprz�tami bez doping�w.
4 kawki i masz core podkr�cone o 80 %! Albo 2 dzia�ki amfy i RAM idzie do g�ry o 300% Go�ej jak si� zwiesisz i nie b�dzie nikogo kto by ci� zresetowa� - adrenalin� w serducho jak w Pulp Fiction ))
Z o/c trzeba jednak by� ostro�nym. Znam go�cia kt�ry podkr�ci� sobie kibel i mu star� zabra� z odp�ywem ;-)
Powa�nie to by si� przyda�o ga�y podkr�ci�, przynajmniej tak, �ebym chocia� w 800x600 m�g� sobie pikselki policzy� ;-)
8. podk�adke pod myszke ! mo�na podk�ci� np. o 90 stopni
9. podkrec monitor troszeczke w lew� strone
10. a czemu nie?
moje podkrecenie monitora polegalo na tym ze regolujac jaskrawoscia i kontrastem znacznie polepszylem jego parametry . obraz jest teraz jak zyleta, czego wczesniej nie moglem powiedziec.
moj model to ADI microscan 4P 15"
sat
11. a czy to aby przypadkiem ... nie jest niezdrowe - Panie te �yletki w monitorze to chyba Panu �oczy wyzynajom, co ???????????
))))))))))
12. Zapomniales o podkreceniu glosnikow(od tego nale�a�oby zacz��!
13. Mo�esz jeszcze podkr�ci� klawiatur�. Dzi�ki temu b�dziesz szybciej pisa� i mniej b�ed�w pope�nisz ))
Pomiedzy zwiekszaniem taktowania a wydajnoscia ukladu zachodzi korelacja dodatnia.
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Lipas
no nie wiem, czy mozesz tak beztrosko to powiedziecP
postudiuj troszeczke przedmioty scisle...
No wlasnie czy podkrecajac procesor zwiekszamy jego wydajnosc czy tylko taktowanie ?
O ja pie**** co ja napisalem hmmm nie bede juz pisal po nocach dziwnych topicow w ktorych sam pozneij nie iwem o co chodzi ^^
Re: Re: Podkrecajac procesorek
quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali
O ja pie**** co ja napisalem hmmm nie bede juz pisal po nocach dziwnych topicow w ktorych sam pozneij nie iwem o co chodzi ^^
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:17.