FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=11924)

Posted by lame on 15-12-2003 02:42:

Bazogwałt

Tak sobie pomyślałem, że można by wreszcie poruszyć w osobnym wątku temat, który nieustannie przewija się przez to forum zacne. Ciekawe, czy pojawią się jakieś nowe wnioski?

Posted by on 15-12-2003 04:27:

Zagłosowałem .... ale ta ankieta nie ma sensu bo i tak znane są jej wyniki a główni "raperzy" tego forum nie czytają

Posted by alpin19 on 15-12-2003 19:32:

raperka - stop it

Powiem wam tak -
Raperzy to tchórze, którzy boją się stanąć do walki w otwartym polu, lub poszukać snipera.
Osobiście nie lubię dostawać kulki w plecy zaraz po wstaniu w bazie - strasznie mnie to denerwuje - czuję wtedy że nie mam możliwości prowadzenia równej walki.
Uwielbiam grać sniperem - jestem w tym dobry i jeśli kogoś zobaczę w swojej lunecie to nie ma on szans ucieczki przed kulką.
Jednakże wiedząc, że są ludzie którzy nie lubią sniperów gram naprzemiennie Sniperem i CQB'em aby nie nie denerować ludzi.

Uważam, że admini serwerów publicznych winni podjąć działania mające na celu ukrócenie "raperki"
Ze Snajperskim Pozdrowieniem
Alpin19.APL.

Posted by dżery on 16-12-2003 06:21:

Re: raperka - stop it

quote:
Napisane oryginalnie przez alpin19
Powiem wam tak -
Raperzy to tchórze, którzy boją się stanąć do walki w otwartym polu, lub poszukać snipera.

Troche dziwi mnie twoja wypowiedz, szczegolnie kawalek o tchorzostwie raperow. Choc sam osobscie z rzadka uprawiam bazogwalt to widze ze ludzie ktorzy najczesciej to robia nie sa na pewno tchorzami. To wlasnie oni zdobywaja przzewage w bezposredniej (rzec mozna meskiej) walce i jak nie maja juz przeciwnikow w okolicach psp to w poszukiwaniu walki udaja sie do bazy. Ja osobiscie uwazam ze najmniejsza odwaga szczyca sie wlasnie snajperzy, lezac gdzis kilometr od celu, ktory go nie widzi bo nie ma odpowiedniego sprzetu. Mnie nawet troche smieszy to ze snip zaprasza kogos do walki w otwartym polu LOL, pewnie guunnera, cqb albo medyka sam lezac 500 metrow dalej.

Pozdrawiam i szczerze zycze jak najmniej bazogwaltow

PS. Wielu graczy wrecz zaprasza raperow do wlasnej bazy stojac w bazie jak cieleta, nie starajac sie wyjsc; po paru minutach zejdzie sie tylu raperow ze takie wyjscie bedzie prawie niemozliwe.

Posted by lame on 16-12-2003 09:57:

Re: Re: raperka - stop it

Najbardziej wkurzające w rapowaniu jest to, że jeśli nie masz ochoty tego robić, to często "W mapę" nie dociera nikt, bo wszyscy skutecznie zostają powstrzymani już w domku. I tak się plączesz po tym pustym mieście...

Posted by dżery on 16-12-2003 11:25:

Re: Re: Re: raperka - stop it

quote:
Napisane oryginalnie przez lame
Najbardziej wkurzające w rapowaniu jest to, że jeśli nie masz ochoty tego robić, to często "W mapę" nie dociera nikt, bo wszyscy skutecznie zostają powstrzymani już w domku. I tak się plączesz po tym pustym mieście...

Racja! Sytuuacja taka zmusza wrecz aby udac sie w okolice bazy chyba ze ktos lubi strzelac do beczek albo wrobli. Wydaje mi sie tez ze najdokuczliwsze przypadki bazogwaltu sa na malych mapach (np. wagsforever2, czy cus takiego), ale trudno tutaj wymagac od graczy wstrzemiezliwosci gdy baza wroga jest o "rzut beretem" od wlasnej bazy i kilka krokow od psp; mozna to chyba przebolec. Dodam ze mam juz przegrane ponad 100h na moscie i tez czasami jestem w tej "bitej" druzynie, ale nie jest to dla mnie problem ktory spedzal by mi sen z powiek. Zdarza sie i juz.

Posted by lame on 16-12-2003 11:33:

Re: Re: Re: Re: raperka - stop it

hehe na wagsforever2 to gwałcę nożem ile wlezie
Aczkolwiek często jest tak, że przy nierównym rozkładzie sił w drużynach przez pół godziny dostajesz bęcki...

Posted by Chester on 17-12-2003 13:34:

Witam...

Mam tu do wtracenia swoje 3 grosze. Jesli chodzi o niektore mapy, to ludzie na nich grajacy nie zwracaja wogole uwagi na PSP. Dosc czesto jest tak, ze baza jest ostrzeliwana z kazdej strony ale komus uda sie wydostac i zdobyc PSP. Ale oczywiscie nikt na to nie patrzy. I rodzi sie jak to ciele w bazie pod ostrzalem, zamias skorzystac z PSP.

Co do zamykania w bazie, to nie widze w tym nic zlego. Sztuka jest wydostac sie z pod takiego ostrzalu. Nawet na Wagsforewer2 jest to mozliwe. Ale tak jak wspomnialem pozniej nikt nie zwraca uwagi na spawny.

Pozdrawiam
Czesio

Posted by lame on 17-12-2003 13:45:

Cóż, ręka niektórym klei się do spacji A na spawn czasem trzeba nawet poczekać 5(!) sekund albo nie daj Boże więcej. Porównanie z cielętami bywa trafne, szczególnie kiedy wszyscy po spacji lecą do przodu a na 16 pytanie w stylu "gramy coś czy nie bo nie wiem?" pada odpowiedz zamknij się lama bo rozpraszasz... No, trudno się skupić na trzymaniu "W", umieraniu i czytaniu komunikatów wyskakujących na ekranie.

Posted by on 17-12-2003 21:06:

Ja myślę że gunnerzy maja ustawioną spacje jako strzał dlatego jak gina to odradzaja się w "wykluwajce" bo... mają na stałe przyklejoną spację

Posted by Jaro(PL) on 17-12-2003 22:00:

Fajny temat, znowu cieniasy sie plują przecież strzelanie do wykluwaczy to esencja tej gry kto jeszcze pamięta klimat singla? , lub przyjemność gry przy przejmowaniu PSP, namierzaniu snipów itp. Proponuję modyfikację gry tak, by drużyna, która uzyska wyraźną przewagę mogła podjechać Humvie pod PSP i otworzyć ogień ciągły co niewatpliwie wzbogaci klimat gry

Posted by rodrigez on 17-12-2003 23:25:

Cool

quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
Fajny temat, znowu cieniasy sie plują przecież strzelanie do wykluwaczy to esencja tej gry kto jeszcze pamięta klimat singla? , lub przyjemność gry przy przejmowaniu PSP, namierzaniu snipów itp. Proponuję modyfikację gry tak, by drużyna, która uzyska wyraźną przewagę mogła podjechać Humvie pod PSP i otworzyć ogień ciągły co niewatpliwie wzbogaci klimat gry

mysle ze hammery stanowia zbyt mala zachete do oblezania bazy,ale suplementacja przynajmniej dwoma blackhawkami z obsadzonymi minigunn'ami bylaby odpowiednim wabikiem do bazy przeciwnika,zas gdyby ktos wymyslil kody na zamiane blachawka w apache'a to bylby prawdziwy hicior kazdy by ciagnal do bazy wroga jak muchy do... ale ostatecznie cheat na latajacy minigunn tez moze byc(jak sie nie ma co sie lubi...)
pozdrawiam

Posted by Szymon on 18-12-2003 22:27:

Respawn time powinien wynosci ok 5 seq, pamietam na moscie kiedy to an wagsforever biegam tylko z apteczka i nozykiem, to jak sie odrodzilem, podbieglem uleczylem kolesia i 25 seq czekalem na odrodzenie (x15) an odrodzenie.... albo na przyklad na clue map 5 gunnerow z tylu 5 snipow i jak tu sie wydostac ?? W takich chwilach az odechciewa sie grac. Wiec jestem przeciwny bazogwalta, wedlug mnie to tylko nabijanie statsow...

Posted by tmat on 18-12-2003 22:33:

quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)

A ten znowu swoje. Stajesz sie juz nudny kolego. Nie ważne jaki jest temat przewodni, Ty zawsze ze swoimi fanaberiami się wtrącasz. Na prawde nie jestes juz smieszny choc śmieszysz.

Posted by lame on 19-12-2003 14:04:

lol ta dyskusja zatacza coraz szersze kręgi...

A więc spróbujmy podsumować naszą wiedzę, najlepiej w punktach:
1. Bazogwałt jest be.
2. Hmmm... bardzo zły.
3. I... to jest niesprawiedliwe.
4. Bo mnie ciągle zabijają.

Należałoby jeszcze zrobić podankietę - czy nie znosisz bazogwałtu bo a) nie możesz pograć b) stat Ci spada; oraz czy lubisz gwałcić bo a) uwielbiasz strzelać do bezbronnych niewinnych istotek b) stat Ci rośnie...

Pozdrawiam wszystkich napastników i wszystkie ofiary.

Posted by on 19-12-2003 15:35:

quote:
Napisane oryginalnie przez lame
lol ta dyskusja zatacza coraz szersze kręgi...

(CIACH)
Należałoby jeszcze zrobić podankietę - czy nie znosisz bazogwałtu bo a) nie możesz pograć b) stat Ci spada; oraz czy lubisz gwałcić bo a) uwielbiasz strzelać do bezbronnych niewinnych istotek b) stat Ci rośnie...

Pozdrawiam wszystkich napastników i wszystkie ofiary.

Taaaa... siostry sisters

Posted by lame on 19-12-2003 15:48:

czy:
a)siostry sisters
b)sisters siostry

Posted by on 19-12-2003 15:52:

oraz :

c) ptuj, ptuj, ptuj

Posted by lame on 19-12-2003 16:00:

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
oraz :

c) ptuj, ptuj, ptuj

Wybieram odpowiedź "C"

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:20.