FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12099)
Skoki! -raczej nie narciarskie :-)
Wpadłem na pomysł tak dziwny, że aż może być realny
Otóż, czy nigdy was nie ciekawiło czy skoczkowie narciarscy używają jump-jet? A moze przydał by im się pilot mode?
A więc zorganizujmy koki w Tribes 2!
Wystarczy prosta mapka z skocznią i jakimiś paskami do pomiaru odległości na dole, niezależny i względnie tani do przekupienia sędzie notował by becomem gdzie upadł zawodnik.
Można by dodać gdzie niegdzie Physical Zone aby udawać podmuch wiatru.
Skoki oczywiscie były by z użyciem jet packa, bo jak inaczej - co wy na to?
Albo inny pomysł, jest skocznia, są "wiatry jest cel - ztuka polega na tym aby trafić jak najbliżej tego celu, oczywiście przy sporej szybkosci i "wiatrach".
Wg. mnie to by bylo dużo ciekawsze niz zawody w skokach narciarskich
Co wy na to?
Hehehe, uroczy pomysl. Kto zrobi mape? Skaczemy bez EP domyslam sie?
Co do sposobu mierzenia odleglosci - wystarczy skromny skrypt powodujacy, ze gracz po zetknieciu z podlozem ginie. Bardziej zaawansowana wersja pomyslu wymagalaby moda zliczajacego odleglosc i punkty oraz
Domyslam sie, ze mozna dobic diskjumpa na wyskoku? Przydaloby sie ograniczenie broni do spina i ammo do jednej sztuki.
Skrobne pozniej post na forum mapperow i skrypciarzy, moze ktos cos takiego zrobi.
Heh, jak znajdzie się ktoś kto chciałby to zrobić to świetnie, ja tylko rzuciłem pomysłem
Disk jump powinno się móc zrobić tylko raz, aby nie było przekrętów przy ziemi przez dodanie sobie kilku metrów dyskiem (a może właśnie tak powino być? ) czekający gracze mogli by "pokibicować" swoimi spinami
A tak na poważniej, np. dwie równoległe skocznie, rozpoczęcie rozbiegu w tym samym momencie...hmmm i spinfuzor, można wrogowi przypadkiem pomóc ale można też przeszkodzić - zależy gdzie się trafi.
Oczywiscie, że loty bez EP - to było by za proste
Co do pomiaru odległości - po zetnknieciu z podłożem i śmierci zwłoki mogłby by sobie polatać jeszcze troche Wydaje mi się, że woda skutecznie by temu zapobiegła.
Dziwnych modów do T2 nigdy mało , mam nadzieje, że na tym forum na którym piszesz komuś przypadnie ten pomysł na tyle do gustu by go zrealizować
No i jak? Kolejna martwa idea?
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 19:27.