FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=91)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12134)
wysoki ping a kody
Nie życzę nikomu wysokich pingów, ale jak już się je niestety ma to trudno się dziwić frustracji innych graczy.
Jednak kiedy ktoś w takie sytuacji zarzuci "wysokiemu pingowcowi" granie na kodach sprawa jest jeszcze bardziej wkurzająca.
"bo dostałeś 4 granaty i nic" - i co ja mogę za to??
Też mam takie sytuacje kiedy wkleję komuś z granatnika, ten tylko podskoczy i nic - mało tego przebiega kilka metrów i pada z okrzykiem aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Chyba każdy ma prawo do gry, nawet poczciwi modemowcy. Ja niestety mam często wysokie p. - pomimo stałego złącza, które mój dostawca śmie nazywać INTERNETEM i w tej sytuacji mogę się tylko co najwyżej pocałować w d..
No cóż nie każdy może sobie pozwolić na neo+ więc panowie i panie trochę więcej wyrozumiałości i mniej podejrzliwości.
Jeżeli ktoś zna sposób na obniżenie pinga - oczywiście od strony sprzętu - proszę o sugestie
{AMD ATHLON XP 2600B+ 333MHZ BOX; JETWAY KOCAB 18P nFoce2 LAN F/W SATA ATX; DDR 512 MB 333 MHZ LTG; WD 120GB CAVIAR U100 7200 8MB; ATI RADEON 9600 PRO 128MB DDR TV-OUT; CREATIVE SB 5.1 LIVE OEM} - więc chyba cienko nie jest!!
pzdr,
Loading sig, please wait...
|||||||||||||----35%----------------
"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"
quote:
Napisane oryginalnie przez boski *PL*
oj cienko, cienko.... lipa Panie... nie widze zadnej opcji![]()
Chyba każdy ma prawo do gry, nawet poczciwi modemowcy. Ja niestety mam często wysokie p. - pomimo stałego złącza, które mój dostawca śmie nazywać INTERNETEM i w tej sytuacji mogę się tylko co najwyżej pocałować w d..
No cóż nie każdy może sobie pozwolić na neo+ więc panowie i panie trochę więcej wyrozumiałości i mniej podejrzliwości.
Zgadzam się w zupełności, że każdy ma prawo do gry.Sam mam nieraz wysokie pingi pomimo tego że mam DSL, ale nigdy nie wyzywam nikogo od lagerów.Ci którym tak bardzo nie odpowiadają czyjeś pingi powinni grać w LANIE albo w single, wtedy będą mieli pełne pole do popisu bez lagów.Znając życie zaraz znajdzie się takich kilku którzy zmieszają moją wypowiedz z błotem,bo jak widzę wszystko tu potraficie tylko "obsrać ".Zawsze to będę nazywał cwaniactwem zza klawiatury.Pozdrawiam.
Zawsze jakieś drętwe odpowiedzi.Ciekawe jaki ty masz sprzęt?
Witam w klubie . Sam gram na modemie i to jeszcze z kiepską linią tel. i wiem jak ci co to wygrali los na loteri i mają lepsze łącza potrafia dokuczyć. Ja olewam takie uwagi bo po co sie wkurzać. No cóż taka dola niedola.
modemowców.
quote:
Napisane oryginalnie przez patryk pl
(...) jak ci co to wygrali los na loteri i mają lepsze łącza potrafia dokuczyć. Ja olewam takie uwagi bo po co sie wkurzać. No cóż taka dola niedola.modemowców.
quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Wszystko pieknie i wogole macie racje, ale czasem to nie chodzi o wygranie losu na loterii, bo ja np. pracuje zeby miec pieniadze m. in. na stale lacze i nikt mi tego nie dal ani losu na loterie nie zalatwil.
Pozdrawiam![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Teraz to żeś pojechał......
(...)
Spoko. Nie zrozumiałeś postu Patryka bo w sumie nie mogłeś. Patryk po prostu mieszka w takim miejscu że na dzień dzisiejszy jedyny sposób łączności to modem i zapchane łącza telefoniczne.
No coz, nie zawsze wybiera sie miejsce zamieszkania i w tym przypadku moge sie zgodzic co do tego "losu na loterii"
W sumie to uczepilem sie tego losu jak rzep psiego ogona, koncze wiec ten termat, niechaj los nie bedzie slepy.
Pozdrawiam i zycze przede wszystkim dostepu do dobrych laczy
PS. a post moglem zrozumiec ale zaslepiono mnie tym losem i od razu klapki na oczy
... mieszka w takim miejscu że na dzień dzisiejszy jedyny sposób łączności to modem i zapchane łącza telefoniczne.
Sęk w tym że i na stałce mam wiecznie zapchane łącze. A texty typu "patrz jakiego ty masz pinga" są conajmniej nie na miejscu i porównywalne z "patrz jakiego masz pryszcza na nosie". Co komu do tego. I co lepsze, jeszcze na żadnym zagranicznym srevie nie spotkałem się tego typu zarzutami - po prostu server wywala i tyle.
Rzeczywiście SZUGI ma rację, jak komuś nie pasuje to niech spada na Most (jeszcze ani razu nie udało mi się tam zagrać) albo na singla "na śniegu".
I jeszcze jedno - jeżeli teraz wszyscy wpadną na genialny pomysł na takich jak ja i zaczną stawiać servy z ograniczeniem wys. pinga - życzę im miłej zabawy - będziecie latać po 10km2 za paroma (oby) przeciwnikami. I na kim nabijecie sobie STATY??
pzdr,
I to jest błędne koło. Z jednej strony gracze z słabymi pingami chcieliby grać a z drugiej gracze którzy mają dobre pingi nie chcą żeby Ci ze słabymi psuli zabawę. Jedyne rozwiązanie to szukanie serwów gdzie można się spokojnie pobawić . Inna sprawa że niektórzy gracze mają dosyc chamski stosunek do "lagerów" Skoro serwer pozwala na takie pingi to ich podejście jest nie na miejscu.
quote:
Napisane oryginalnie przez RCM Projekt PL
[B(...)Sęk w tym że i na stałce mam wiecznie zapchane łącze. A texty typu "patrz jakiego ty masz pinga"(...)[/B]
przepraszam, ale już od dawna nosiło mnie jak czytałem, że wysokie pingi są odpowiedzialne za lagi...
btw RCM, może Ci się zagiął kabel sieciowy i pakiety się stłoczyły w wąskim gardle...
A tak na powaznie: moze ktos ma jakies pojecie i zechcial by sie podzielic wiedza na temat lagow i od czego one zaleza; jaki wplyw ma ping np.? Ja ostanio sie dowiedzialem ze jak migaja te 2 literki T i R w lewym gornym rogu to ponoc jest lag, im czesciej migaja tym wiekszy. Zawsze myslalem ze im wiekszy ping tym wiekszy lag a slyszalem, ze nie zawsze; jak to jest?
Zachecam do zabrania glosu.
Cóż, mogę się podzielić wiedzą, którą zdobyłem podczas 5 lat grania w gry fpp via internet
Jak powszechnie wiadomo, ping to czas w którym wysłana przez nas informacja idzie gdzieś i wraca. Wiadomo również, że lag jest spowodowany tym, że po drodze gubią się pakiety. Właściwie nie ma żadnej zasady, która mówi o tym, że im wyższy ping tym więcej lagów. Zdarzało mi się grać w q3 z pingiem równym 40-50 i z takimi lagami, jakich jeszcze nigdy nie widziałem w bhd. Zdarzało mi się również grać z pingiem 350 (który w q3 jest już morderczy) i bez najmniejszego laga. Co zabawniejsze, częściej gubiły mi się pakiety na polskich serwerach, niejednokrotnie udawało mi się uzyskać stabilne, eleganckie połączenie z serwerami w usa na przykład. To mój głos w dyskusji
quote:
Napisane oryginalnie przez lame
przepraszam, ale już od dawna nosiło mnie jak czytałem, że wysokie pingi są odpowiedzialne za lagi...
btw RCM, może Ci się zagiął kabel sieciowy i pakiety się stłoczyły w wąskim gardle...![]()
No i ladnie lame, zdusiles w zarodku rodzacy sie w bolach tematZwaz na to jaka posucha na boardzie ostatnio panuje, nim tak drastyczne kroki podejmiesz wasc.
quote:
Koreańskie ? A tam wogóle mają internet ?![]()
Lame zaadoptowałeś nie swój obrazek .....
Napisane oryginalnie przez RCM Projekt PL
procesorki jedne? a jak - a jaki waleczny naródwalą stadami pod 50.tke. hańba panowie, u nas takiej taktyki się nie widuje
quote:
Notak, są na tyle drobni że jedną 50 tkę muszą obsługiwać w sześciu![]()
Co sie tyczy internetu w Korei (oczywiscie poludniowej ) to ten kraj jest chyba bardzo rozwiniety pod tym wzgledem. Jesli pamiec mnie nie myli to tam ostatnio bylo World Cyber Games (cycus takiego), czyli swiatowe mistrzostwa po lanie w: counter strike, starcraft i jeszcze inne, ludziska z calego swiata walili drzwiami i oknami (nawet z poczciwego Polandu). Czytalem ze niektorzy gracze byli tam wrecz podziwiani jak gwiazdy klasycznego sportu (wywiady, autografy, plakaty i wogole furora). Na zwyciezcow czekaly nagrody liczone w tysiacach $. Taka ta Korea.
quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Wiem, wiemAle bylo pozno, ja zmeczony i moze odebralem to jako jakis zarzut, ze ktos przyniosl mi w prezencie kompa, lacze itp.(to chyba przez to co sie czasem widzi jak jeden sie zapracowuje a 2gi dostaje za darmo fanty) Faktem jest ze mam mozliwosc skorzystania z uslug operatora kablowki i zeby nie to, to nie wiem czy stac by mnie bylo na NEO, a jeszcze moglbym miec za stara centrale tel. Zle sformulowalem posta i zle zostalem zrozumiany, shit happens. Nie chcialem nikogo urazic.
PS. juz jak odchodzilem od kompa to moj post czyms mi cuchnal![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:18.