FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=87)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12168)

Posted by dragu on 14-01-2004 11:58:

Unhappy problem z graniem ON-LINE. pomożecie? ;) (AvP2)

ello miłośnicy AvP2

mój problem polega na tym, że mam straszne lagi jak gram online. gireka wyszukuje mi serwery AvP2 bez problemu przy czym pingi są strasznie duże łącze mam 2Mbit/s więc to raczej nie jest jego wina. i co najśmieszniejsze najmniejsze lagi są w godzinach między 12:00-15:00 choć i tak najmniejsze pingi to jakieś 210 i raczej nie da się grać, bo jak się podłączę to już w trakcie gry skaczą od 100 do 1200 nawet. a nocą gdzie teoretycznie powinien być najmniejszy ruch, podłączenie do jakiegokolwiek serwera graniczy z cudem. Macie jakiś pomysł jak sięz tym uporać? bo przechodzić kolejny raz AvP nie mam ochoty już się tak nie boję

Posted by DARK_ANGEL on 14-01-2004 13:36:

Wiesz, mozesz miec lacze 2MB ale podpiete powiedzmy na cale osiedle. Na czyms takim raczej sobie nie pograsz :O

Posted by dragu on 14-01-2004 15:21:

owszem w sieci jest sporo kompów, ale to nie ma w pływu gdyż w nocy gdy całe łącze jest podzielone może na 10 do 15 komputerów, praktycznie wogóle nie moge się połączyć, a w godzinach szczytu udaje się ale co jakiś czas robią się konkretne lagi i robi się lipa. może to wina jakichś proxy albo firewalli, albo cholera wie czego jeszcze?

GG:2243760

Posted by DARK_ANGEL on 14-01-2004 19:53:

Tzn podejrzewam ze gdyby byly porty poblokowane to w ogole bys nie byl w stanie sie podlaczyc do jakiegokolwiek serwera.
A wiesz to ze w nocy jest mniej userow, to nie znaczy ze lacze jest bardziej odciazone. Moge sie zalozyc ze macie w sieci pełno "pijawek" ktore zostawiaja kompy na noc zeby cos sie sciagalo :O

Stawiam ciagle na przeciazona siec.
Mozesz tez sprawdzic czy to prawda, instalujac powiedzmy quake3 i probujac zagrac cos po necie :X

Posted by [FPP]Liv3sMack on 15-01-2004 06:40:

Nie slyszalem zeby AvsP2 robilo jakies lagi :/ Pewnie cos z twoim lonczem. Np. admin robi cie w ****a mowiac ze rozdzielil loncze ;> Na pewno wina nie lezy po stronie gry...

Posted by DARK_ANGEL on 15-01-2004 09:43:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Liv3sMack
Nie slyszalem zeby AvsP2 robilo jakies lagi :/ Pewnie cos z twoim lonczem. Np. admin robi cie w ****a mowiac ze rozdzielil loncze ;> Na pewno wina nie lezy po stronie gry...

Z tego co pamietam to nawet przy pingach 200-300 mozliwa jest gra w avp2 (choc ddaaaawwnono nie gralem w 2 po necie wiec moge sie mylic ;p).

Takie lacza osiedlowe maja to do siebie ze sa malo stabilne do gier. Czyli maja malo stabilny ping. Czesto wiec ludzie ktorzy maja duzy download narzekaja na skaczace pingi etc.

Inna sprawa ze wiekszosc adminow takich siecie nie wie nawet jak ustawiac priorytety (zeby np mniej lacza szlo na progsy p2p itp.) wiec takie pseudo sieci chodza jak chodza ":/

Posted by dragu on 15-01-2004 17:56:

z tego co wiem w naszej sieci dla programów tupu P2P przepustowość jest okrojona do 16kb/s na usera i w dzień nie może przekroczyć chyba 25% całego łącza a w nocy 50%. Więc w nocy raczej powinno być ok, a jest fatalnie. wygląda to tak, że są straszne wachania (faluje) od 100 do 1200 w trakcie gry i to bez znaczenia czy podłączę się do polskiego serwera który przy wykryciu maił 100 czy do jakichś europejskich z pingiem 2000. strasznie to jakieś dziwne :/. niedługo będzie większe łącze to będzie widać mam nadzieje że się coś zmieni. no nic pożyjemy zobaczymy. chyba będę musiał trochę pognębić adminów .

GG:2243760

Posted by DARK_ANGEL on 15-01-2004 20:53:

Talking

Mecz adminow mecz

Posted by [FPP]Liv3sMack on 18-01-2004 22:43:

dokladnie... to przez ustawienia sieci. Jezeli masz takie wachania to jest to spowodowane spewnascia zlymi ustawieniami.

Posted by KarluS on 28-01-2004 02:38:

lol

mialem podobny problem....madafaka admin byl tepy i nie potrafil opanowac problemu, tak na marginesie big thx kolesia z Twojej sieci za uzywanie polaczan P2P, oczywiscie zle skonfigurowanemu hehehe

PS. uciekaj stamtad...neostrada ROX

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:02.