FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12182)
Permanentna Inwigilacja!
Niech drżą wagarowicze i ci, którzy nie lubią się uczyć - teraz niczego już nie ukryją. W bielskim Liceum Ogólnokształcącym numer 4 - pierwszym na Podbeskidziu - uruchomiono właśnie internetowy dzienniczek ucznia.
W każdej chwili rodzice mogą sprawdzić jakie postępy robią w szkole ich dzieci. Program realizowany w Liceum Komisji Edukacji Narodowej to kolejny dowód na to, że trudno dziś wyobrazić sobie życie bez internetu i komputera. A że jest to domena nie tylko młodych, przekonują się sami uczniowie. Teraz surfując po internecie rodzice dowiedzą się, jakie oceny maja ich dzieci.
Program uruchomiono wraz z rozpoczęciem drugiego semestru. I w internetowym dzienniczku są już pierwsze oceny. Ale nie tylko - rodzice mogą także sprawdzić frekwencję i plan lekcji. Rodzicom bardzo się spodobał ten pomysł. Na razie internetowy dzienniczek pilotażowo wprowadzono w 7 klasach. Dyrektor już planuje, by w przyszłości oceny można było sprawdzać przez telefon komórkowy. Co ważne - mają do nich dostęp tylko rodzice, którzy znają kod swojego dziecka.
-------------------------------------------------------
to straszne! O_O
wspolczuje tym dzieciakom
ta informacja uswiadomila mi jeszcze jedna wazna sprawe
a mianowicie to ze jestesmy coraz bardziej inwigilowani
w szkole w pracy na imprezach masowych meczach dyskotekach ulicach i cholera jeszcze wie gdzie
bardzo nieciekawa jest perspektywa prezentowana w filmie Raport Mniejszosci ale jak narazie do tego zdazamy
moze i jeszcze nam daleko do Wielkiego Brata majacego piecze nad wszystkim ale tak czy owak coraz bardziej zalezni jestesmy od kamer chipow i innych swinstw!
stop inwigilacji!
Napisane oryginalnie przez Infinite
...W każdej chwili rodzice mogą sprawdzić jakie postępy robią w szkole ich dzieci...
\/
nom jak czytam takie wiadomosci to ciesze sie ze jednak udalo mi sie przeslizgnac wczesniej przez te wszystkie gupie pomysly.. nie ma jak spierdzielic ze szkolki..
wogole jak widzialem czego to sie tera w szkolach ucza to masakra.. spierdalalbym rowno z gory na dol a tutaj by mie starsi w inecie sprawdzali.. przeca to przewalone jest
a co do inwigilacji to niestety sasiadka (matka mojego kumpla z klasy), sprawdzala jego oceny i przy okazji moje.. prze******
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
wogole jak widzialem czego to sie tera w szkolach ucza to masakra.. spierdalalbym rowno z gory na dol
[ciach]
quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
IMO przesada...
moze jeszcze obroze z GPS itepe?
Normalna sprawa. 3/5 rodzicow i tak nie bedzie z tego korzystac z roznych powodow. Gdybym powiedzial o tym mamie pare lat temu to tylko by sie usmiechnela. Jesli ktos nie potrafi zasiac w rodzicach zaufania to nalezy mu sie kara albo wymiana starych
w tle: Dave Matthews - Gravedigger (acoustic)
Każdy ładnie cztery elementy jednych tchem wymienia i ja też je wymienię, co tak będę głupio stał to: pieniądze, forsa i oczywiście szmal.
Co wy wiecie o prawdziwej inwigilacji?
Insmaq?
Sposoby duzo prostrze a jakze skutecznie zachecaly do przyjscia do szkoly
heh a moim zdaniem za malo gnojom dojebuja. Albo robia to w zly sposob. Czy to nie smutne, jak po ostatnim programie na tvp2 "klatka" zadzwonil typ i mowi "jestem na pierwszym roku studii hotelarskich" i ledwo sie wyslawia, nie potrafi powiedziec co o tym mysli. Ponadto udali sie z kamera do mojego ex LO [polaczonego z technikum budowlanym] gdzie jest napis szkola = zlo, a chyba jest odwrotnie. Ludzie teraz w polsce maja tak spierdoolone pojecie o szkole ze to smutne jest bardzo. W innych krajach ludzie cenia kazdy dzien w szkole i potrafia zabic jak ktos zacznie rozmowe w czasie zajec/wykladu, a juz nie daj allah zaadresuje ja wlasnie do niego. Imho dopoki sie to nie zmieni, to bedziemy ostro w plecy...
Masz racje, trzeba cos w polskim szkolnictwie zmienic. Na pewno jednak nie uda sie to poprzez zaprowadzenie terroru i wszechobecnej inwigilacji. Po co porownujesz nasze szkoly z zagranicznymi? Przeciez wystarczy spojrzec na dotacje finansowe na edukacje w Polsce i na zachodze i wszystko jest jasne...po pierwsze potrzebne sa pieniadze - u nas brakuje ich na najwazniejsze dziedziny zycia - edukacje i sluzbe zdrowia - wiec dopoki sie to nie zmieni, to nie bedzie lepiej.
quote:
Napisane oryginalnie przez insmac*1337
Po co porownujesz nasze szkoly z zagranicznymi?
Masz racje, trzeba cos w polskim szkolnictwie zmienic. Na pewno jednak nie uda sie to poprzez zaprowadzenie terroru i wszechobecnej inwigilacji. Po co porownujesz nasze szkoly z zagranicznymi? Przeciez wystarczy spojrzec na dotacje finansowe na edukacje w Polsce i na zachodze i wszystko jest jasne...po pierwsze potrzebne sa pieniadze - u nas brakuje ich na najwazniejsze dziedziny zycia - edukacje i sluzbe zdrowia - wiec dopoki sie to nie zmieni, to nie bedzie lepiej.
quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali
Gorzej jak jacy CHACKIERZY sie im tam wlamia i pozmieniaja oceny to bedzie dopiero zonk ;p (...)
quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali
Gorzej jak jacy CHACKIERZY sie im tam wlamia i pozmieniaja oceny to bedzie dopiero zonk ;p
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:27.