FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=12241)
Lisek - prezydencik ???
-----------------
wp.pl
Lis zawieszony politycznie
Władze TVN zawiesiły Tomasza Lisa, twórcę i prezentera "Faktów". Powód: w sondażu "Newsweeka" Lis jest jednym z liderów rankingu kandydatów na prezydenta Polski - pisze "Gazeta Wyborcza".
Lis został zawieszony wczoraj wczesnym popołudniem po kilkugodzinnych naradach szefów TVN. Potem trwały rozmowy z Lisem. Według naszych nieoficjalnych informacji zarząd TVN chciał, by Lis w poniedziałkowych "Faktach" wygłosił oświadczenie, że nie zamierza ubiegać się o prezydenturę, bo w tekście w tygodniku "Newsweek" nie ma dementi Lisa, że nie chce kandydować w wyborach - zdradza kulisy zniknięcia z ekranu Lisa "Gazeta Wyborcza".
Lis zgodził się na oświadczenie w "Faktach", ale nie chciał powiedzieć, że nie zamierza ubiegać się o fotel głowy państwa, dopóki pracuje w TVN - pisze "Gazeta Wyborcza".
Według dziennika, na to nie zgodzili się szefowie. Postawili warunek: Lis wróci na wizję, jeśli na piśmie oświadczy, że nie będzie ubiegać się o prezydenturę. Lis odmówił.
Według "Gazety Wyborczej" Andrzej Sołtysik, rzecznik TVN potwierdził, że trwają rozmowy z Lisem. Ostateczne stanowisko w jego sprawie będzie znane za kilka dni. (PAP)
Więcej: Gazeta Wyborcza - Lis odsunięty od "Faktów"
--------------------------
Nieźle, prezydentem prezenter z tv, i to jeszcze ten prezenter. PL się do góry dupą przewraca ...
Imho jesli Lis wystartuje to ma moj glos
Ludzie oddawaliby na niego swoje glosy bo znaja go tylko od strony nieskazitelnego, zawsze doskonale przygotowanego prezentera... w rzeczywistosci on jest taki sam jak cala reszta, czyli nakrasc jak najwiecej i spierdalac
Napisane oryginalnie przez d34d
Nieźle, prezydentem prezenter z tv, i to jeszcze ten prezenter. PL się do góry dupą przewraca ...
quote:
Napisane oryginalnie przez johny_blaze
...w rzeczywistosci on jest taki sam jak cala reszta, czyli nakrasc jak najwiecej i spierdalac
b * d r u n k * and b * p r o u d *
ja na niego nie zaglosuje
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
[....]Imo - prezydent w PL i tak duzo nie moze, a pelni funkcje reprezentacyjna, a do tego Lis (imo) sie w 100% nadaje. Od czasu do czasu cos by zawetowal itp![]()
Z histori wiemy ze jak krol Polski byl silny to i Polska byla silna, jak szlachta zaczela sie panoszyc i rzadzic to Polska w***** znikla na kupe czasu![]()
Napisane oryginalnie przez rcube
Ogolnie deyzja powinna zapasc w ulamek seukndy, jeden podpis glowy pansta/krola/no1 a tymczas mamy o to taka szopke.
A lud wybiera i jesli "wladca" cos zwali to przegra kolejne wybory. Tak jest w wiekszosci krajow na zachodzie i wogole w krajach gdzie nie ma tak jak u nas dziurawych ustaw tudziez ustaw widm lub ustaw dla samego bycia ustawa.
W USA Bush i jego ludzie odpowiada za to co sie dzialo przez te ostatnie 3/4 lata.. nikt inny, zaden Kongres, Soltys, Rywin czy kto tam jeszcze.
A u nas? Wszyscy umywaja rece. Ogolnie ludzie maja dosc polityki bo nie tylko widza wszedzie korupcje (a latwiej tez nad nia panowac gdy tylko jedna osoba sprawuje wladze i jego "otoczenie") ale nadomiar zlego nie idzie na kogo zwalic na zadna jednostke, wiec zwala sie na caloksztalt (zreszta slusznie).
Potrzebny Polsce jest silny czlowiek ktory bedzie mial wladze, gdyby to co sie dzieje teraz bylo w 1919 to bysmy do dzisiaj szprechali po rusku lub niemiecku (ale raczej na czerwono by bylo)
quote:
Napisane oryginalnie przez d34d
Troszkę totalitaryzmu zawsze się przyda
Ma ktoś newsweeka i może zrobić skan tego artykułu?
![]()
Zarzuc url'em. Kumpel mial dzisiaj w szkole, ale nie chcialo mi sie czytac...
A co do prezydenta to hmm... Polewka - Kwasniewska, Lis... Poniewaz bede juz mogl w tych wyborach glosowac, to sobie powoli patrze na kandydatow... No i poki co mam dwoch - Olechowski - ma dobra prezencje i w ogole. Mysle ze jest spoko. A drugi to... Walesa... Heheh, no jakby nie patrzec, to za jego czasow Polska sie najlepiej rozwijala (choc to niekoniecznie musialo byc spowodowane jego osoba)...
Zreszta... Ja tam nie wiem, mi to po czesci zwisa...
Olechowski fakt - jest ok. Ale Walesa sie na prezydenta nie nadaje, a i na 100% przegra. Prezydent to ktos, kto musi miec jakies doswiadczenie polityczne, osoba o wysokiej kulturze, erudycji, inteligencji, elegancki i w ogole tez znajacy jezyki.
Olechowski tu pasuje, po czesci tomasz lis takze, ale MY NIE WIEMY jak zachowuje / jak dziala sie tomasz lis nie_filmowany przez kamery w faktach czy innym programie! Jak wiec mozna go wybrac? A kwasniewska - niby jak ona moze byc prezydentem? kazdy liczy ze bedzie ja maz wspieral, ale mam wrazenie ze caly ten pomysl z nakrecaniem mediow na nia to "labedzi spiew" koalicji obecnie rzadzacej, zeby zachowac swoich ludzi na wysokich stanowiskach.
Z tego co wiem to on ma jakies wykształcenie, a nie to co nasza polityczna elyta. Jak zapoda program to sie zobaczy :>
quote:
Napisane oryginalnie przez Atari
lis moze zna sie na polityce ale nie ma zadnego doswiadczenia
ale w sumie to ja tyle wiem co zjem :o
quote:
Napisane oryginalnie przez Atari
dlaczego IOL ?
lOL
Jak ostatnio się przekonujemy doświadczenie naprawdę o niczym nie znaczy. Kołodko duże doświadczenie. Prawie cała Samoobrona nie ma doświadczenia.
http://slimak.sciaga.pl/prace/praca/4498.htm
cechy dobrego wladcy
http://www.cyf-kr.edu.pl/~zykalino/zwolinski16.htm
KNS - KATOLICKA NAUKA SPOŁECZNA - KATOLIK I POLITYKA - WYBORY -_-
czytal ktos ksiazke lisa ?
---
"Tomasz Lis doświadczenie polityczne z całą pewnością ma. Lis od lat jest W ŚRODKU (nie obok, właśnie w środku) polityki, z tym, że jest tam w innym charakterze niż zawodowi politycy." :F
Re: Re: Lisek - prezydencik ???
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Na tej samej zasadzie moge stwierdzic, ze jestes typowym polakiem - nie myslisz, nie chcesz pracowac i nie nawidzisz rzadu (jaki by nie byl). Nie zgadzasz sie?
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
d34d: jeszcze nie znalazlem tego newsweeka... jutro znajde![]()
Napisane oryginalnie przez johny_blaze
, ale bardziej chodzilo mi o to ze nie znamy go z innej strony niz z telewizji,
quote:
lis przynajmniej potrafi sie wypowiadac takim glosem ze kazdy go zrozumie co mowi..
Napisane oryginalnie przez AlieneK
Ale jak ogladałem pół roku temu Fakty jak była ta cała wojna i było dużo infromacji wtedy "z ostatniej chwili" opraz sporo improwizacji... Lis dawał dupy i się jąkał strasnie...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:44.